اضافه کار پرستاران 85000 تومان شد/ وعده جذب 11000 نیرو
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تصویب افزایش مبلغ اضافهکاری پرستاران به ۸۵ هزار تومان به ازای هر ساعت، از وعده جذب ۱۱ هزار پرستار جدید در نظام سلامت خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در مراسم روز پرستار که با حضور رئیسجمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: پرستاران عمر خود را صرف خدمت به مردم و بیماران کردهاند و هر بیماری که دردش کاهش یابد و هر دعایی که برای پرستاران صورت گیرد، قطعاً مستجاب خواهد بود.
وی افزود: مطالبات پرستاران در دو بخش قابل پیگیری است. نخست، جایگاه پرستاری که باید با همکاری همه دستاندرکاران، در تیم سلامت به شأن و منزلت خود برسد. انشاءالله با کمک تمامی مسئولین دولت، نظام پرستاری و تشکلهای مدنی پرستاری، گامهای مؤثری برای مردم، بیماران و رضایت جامعه پرستاری برداشته خواهیم شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: دومین بخش از مطالبات، حوزههای قابل پیگیری است که برخی موارد آن باید در مجلس دنبال شود؛ مانند کاهش مالیات و حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران که لایحه آن به مجلس تقدیم شده و امیدواریم بتوانیم این مطالبات را پیگیری کنیم. در این راستا، ما در سه حوزه مختلف مطالبات پرستاری را پیگیری کردهایم که یکی از آنها معوقات است؛ معوقات مربوط به اضافهکاری پرستاران تا خرداد ماه پرداخت شده و همچنین در خصوص کارانه نیز تا ابتدای امسال پرداختهای لازم به دانشگاهها انجام شده است.
ظفرقندی گفت: در خصوص فرمول اضافهکاری که باید افزایش مییافت، توانستیم این فرمول را به گونهای اصلاح کنیم که مبلغ اضافهکار پرستاران از 30 هزار تومان به 85 هزار تومان افزایش یابد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مسائل مهم، بحث استخدام پرستاران و کمبودهای موجود در این حوزه است که بهحق احساس میشود. با وجود افزایش تختهای بیمارستانی، نیاز به تأمین پرستار برای این تختها همچنان وجود دارد. در حال حاضر، استخدام 25 هزار نفر در کل نظام سلامت در دستور کار قرار دارد که از این تعداد، 11 هزار نفر به عنوان پرستار جذب خواهند شد و این موضوع به زودی محقق خواهد شد.
وزیر بهداشت با اشاره به تاریخچه پرستاری در ایران گفت: پرستاری کلاسیک حدود 110 سال پیش در مدرسه پرستاری ارومیه آغاز شد و سپس گسترش یافت. امروزه تمام دانشکدهها و مراکز پرستاری کشور مدیون افرادی هستند که زحمات بسیاری برای ارتقای این رشته کشیدهاند. ما باید قدردان کسانی باشیم که بنیانگذار و پرورشدهنده پرستاری بودهاند و ثمره تلاش آنها را امروز در کشور میبینیم.
ظفرقندی افزود: سالانه حدود 15 هزار دانشجوی پرستاری به رشتههای مرتبط وارد میشوند و امروز تعداد دانشجویان پرستاری کشور به نزدیک 60 هزار نفر رسیده است. این روند آموزشی و ارتقاء علمی تا مقطع دکترا ادامه یافته است. از نظر علمی، پرستاری ایران در منطقه در رده اول قرار دارد. کشورهای منطقه مانند ترکیه و عربستان از نظر پژوهش و علم در این حوزه فاصله زیادی با کشور ما دارند. در سال گذشته، جامعه پرستاری ما 2200 مقاله علمی ارائه کرده است که فاصله چشمگیری با سایر کشورهای منطقه دارد.
وزیر بهداشت به ویژگیهای اخلاقی پرستاران اشاره کرد و گفت: اگر روز پرستار همزمان با میلاد حضرت زینب (س) قرار گرفته است، دلایل مختلفی دارد؛ یکی از دلایل این است که حضرت زینب نماد و منبع ایثار است؛ همانطور که ایثارگری پرستاران در دوران کرونا و دفاع مقدس مشهود بود. دومین ویژگی صبوری و سومین ویژگی مهرورزی به بیماران است.
وی ادامه داد: یک لبخند پرستار یا پزشک میتواند درد بیماران را تسکین دهد. من زمانی که رزیدنت بودم، اخلاق را از سرپرستار بخش یاد گرفتم که با هزینه شخصی برای کودکان بستری عروسک میخرید. اخلاق نه از طریق تریبون و سخنرانی، بلکه از اینگونه رفتارها آموخته میشود.
بر اساس این گزارش، در ادامه این مراسم، عباس عبادی؛ معاون پرستاری وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت و ارزان گفت: لایحه حقوق مادی و معنوی پرستاران که توسط وزارت بهداشت پیشبینی شده، از اهمیت ویژهای برخوردار است. این لایحه تمامی جزئیات از جمله جذب و استخدام، ایثارگر شمردن همکاران، خدمات رفاهی، مسکن و تخصصیسازی را در بر دارد و امیدواریم که تصویب شود تا یکبار برای همیشه شأن و منزلت پرستاران مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه، پیشبینی قانون جامع مراقبتهای سلامت مطرح شده است. اگرچه پیشنهاد اولیه این قانون، قانون جامع پرستاری بود، اما انتظار میرود در سال دوم اجرای برنامه هفتم توسعه، با حل مشکلات پرستاری، فضای بازتری برای ارائه خدمات بهتر ایجاد شود.
عبادی تصریح کرد: تخصصیسازی بیش از حد در دو تا سه دهه گذشته، باعث کمرنگ شدن نقش نیروهای حد واسط در نظام سلامت شده است. این امر منجر به افزایش هزینههای خدمات، وابستگی بیش از حد به تکنولوژی، کاهش انگیزه و در نهایت افزایش خروج از خدمت همکاران شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال 1402، بیش از 2 هزار و 200 نفر از کادر درمان، به ویژه پزشکان و پرستاران از خدمت خارج شدهاند، گفت: کمبود نیروی پرستاری باعث محرومیت مردم از دریافت خدمات با کیفیت در حوزه سلامت خواهد شد و ضرورت توجه بیشتر به این مسئله را پررنگ میسازد.
عبادی همچنین خواستار پوشش بیمهای برای خدمات پرستاری در منزل شد و خاطرنشان کرد: با توجه به رشد جمعیت سالمندان و افزایش بیماریهای مزمن، اگر توسعه خدمات پرستاری در منزل و پوشش بیمهای آن انجام نشود، این خدمات به یک خدمت گران و دستنیافتنی تبدیل خواهد شد و بسیاری از مردم از آن محروم خواهند ماند.
انتهای پیام/