اخبار اجتماعی

برنامه‌های هفته پژوهش در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی اعلام شد

خبرگزاری مهر

برنامه‌های هفته پژوهش در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته ملی پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه برگزار خواهد شد.

در این راستا پژوهشکده ابنیه و بافت‌های تاریخی-فرهنگی، در همکاری با سایر مراکز آموزشی و پژوهشی نشست‌های «ره ساخته‌های راه ابریشم» با همکاری دانشگاه آزاد کرمان در دانشکده معماری و شهرسازی و مرمت، «مطالعه، حفاظت و مرمت قلعه ضحاک هشترود» با همکاری دانشگاه هنر اسلامی تبریز در اداره کل میراث‌فرهنگی آذربایجان شرقی- هشترود، «باغ‌های بیرجند» با همکاری دانشگاه شهید بهشتی در دانشکده معماری و شهرسازی و مرمت، «راهکارهای مدیریت سانحه در پایگاه‌های میراث جهانی» با همکاری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، پایگاه میراث جهانی بازار تبریز و اداره کل استان آذربایجان شرقی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز، «سیر تحولات کالبدی اجتماعی محله قملاق شهر قزوین- باغستان قزوین» با همکاری دانشگاه بین‌المللی امام خمینی قزوین در سالن اجتماعات مهندس بهشتی و «میراث کشاورزی» با همکاری دانشگاه علم و صنعت، پایگاه‌های ملی و بین‌المللی و جهاد کشاورزی در دانشکده معماری و شهرسازی را برگزار می‌کند.

همچنین گروه پژوهشی گردشگری، نشست «تبیین جامعه‌شناختی گردشگری دسترس‌پذیر» را با همکاری دانشکده توان‌بخشی در دانشکده توان‌بخشی، برگزار می‌کند.

نشست‌های «نگاهی به آثار و دستاوردهای پژوهشی تازه در دوران ساسانی» با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، «پژوهش‌های باستان‌شناسی سد چپرآباد، شهرستان اشنویه» با همکاری آب‌منطقه‌ای آذربایجان غربی در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، «بررسی آثار میراث در خطر با رویکرد سنجش از دور» با همکاری دانشگاه شهید بهشتی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی نیز در این راستا نشست «معرفی فناوری پلاسما و پتانسیل‌های آن در حفاظت از میراث‌فرهنگی» با همکاری پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهششتی در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری را برگزار می‌کند.

همچنین نشست‌های «منسوجات» با همکاری دانشگاه هنر و معماری پارس در دانشگاه هنر و معماری پارس و «آینده پژوهی هنرهای سنتی ایران» با همکاری دانشگاه سوره در دانشگاه سوره توسط گروه پژوهشی هنرهای سنتی برپا می‌شود.

پژوهشکده مردم‌شناسی نیز نشست‌های «مطالعات پژوهشکده مردم‌شناسی در سال پژوهشی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ را با همکاری ایکوم ایران، انجمن انسان‌شناسی ایران، موسسه فرهنگی هنری نصر ایرانیان، کانون فرهنگی-هنری دایا در خانه اندیشمندان علوم انسانی، «منظر فرهنگی دریای کاسپین و جنگل هیرکانی» را با همکاری دانشگاه مازندران در این دانشگاه و «نقد و بررسی نمایش فیلم مستند سوری –نقد و بررسی فیلم آنجا که باد می‌وزد» را با همکاری انجمن زنان فیلم‌ساز سینمای ایران در موزه سینما برگزار می‌کند.

نشست «میراث طبیعی در خطر ایران» نیز با همکاری دانشگاه تهران در دانشکده جغرافیا توسط گروه پژوهشی میراث طبیعی برپا خواهد شد.

در ادامه نشست‌های تخصصی پژوهشگاه در هفته پژوهش نشست‌های «تبادل تجربیات پژوهشی، گفتگوی پژوهشگاه و میراث فرهنگی»، «عوامل سازنده در تدوین دستورالعمل‌های حفاظت از آثار موزه‌ای»، «باستان‌شناسی شهری»، «کورنگون کهن‌ترین نگارهکند عیلامی (گزارش فعالیت‌های حفاظتی، استحکام‌بخشی و مرمتی و درنگی بر اهمیت و جایگاه نگاره‌کند کورانگون در فرهنگ و تمدن عیلامی)»، «میراث ناملموس»، «سکه‌های ایران باستان»، «گزیده مطالعات مردم‌شناسی در حوزه کاروانسراها»، «سرمایه گذاری سبز و گردشگری پایدار»، «دیپلماسی گردشگری و توسعه صلح»، «میراث آب در خطر تهران (چشمه علی ری)»، «نظام‌های مدیریتی و شیوه بهره‌برداری از منابع آب در گذشته و اکنون ری» و «اشتراکات و افتراقات صنایع دستی و هنرهای سنتی» در همکاری با معاونت‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار می‌شود.

نشست‌های «میراث در خطر ایران (۲) گزارشی از تازه‌ترین پژوهش‌های میدانی باستان‌شناسی در سه محوطه در خطر غارت)»، «مبارزه با تخریب آثار تاریخی ایران (کمیته مبارزه با تخریب آثار تاریخی و فرهنگی ایران)»، «از سرگیری پژوهش‌های باستان‌شناسی و حفاظتی در ری»، «از سرگیری پژوهش‌های باستان‌شناسی در جیرفت»، «باستان‌شناسی مرکز فلات ایران»، «تغییرات اقلیمی و مخاطرات محیطی در میراث‌فرهنگی»، «میراث‌فرهنگی ایران، گذشته، حال و آینده» نیز در محل پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری برگزار می‌شوند.

همچنین نشست‌های «غار قلعه کرد قزوین»، «ملاط‌های سنتی»، «کتیبه‌های در خطر دوران اسلامی»، «میراث آّب در خطر» و «کاربرد تکنیک و نقوش در آفرینش‌های هنری» همزمان با هفته پژوهش در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار برقرار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا