تلکام 1403؛ نمایشگاه هم افزایی هوش مصنوعی، صنعت و دانشگاه
رئیس کانون هماهنگی فاوا گفت: برگزاری نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ با محوریت هوش مصنوعی، گام مهمی در همرسانی حوزه دانش، صنعت و بازار، ایجاد فرصتهای همکاری و توسعه ارتباطات میان بخش خصوصی، نهادهای دولتی و جامعه علمی خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر داوود ادیب؛ رئیس کانون هماهنگی فاوا و رئیس انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران که به نمایندگی از تشکلهای بخش خصوصی و هماهنگی فاوا در مراسم افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (ایران تلکام 1403) سخن میگفت، اظهار کرد: امروز آغاز به کار یکی از مهمترین رویدادهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را با عنوان تلکام 1403 که با شعار مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی مزین گردیده است، گرامی میداریم.
وی ادامه داد: این نمایشگاه که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران صنعت نمایشگاهی، یک پوستاندازی در برگزاری رویدادهای نمایشگاهی بوده است فرصتی ارزشمند خواهد بود تا با معرفی دستاوردها، تبادل دانش و نمایش فناوریهای بومی و علی الخصوص حوزههای مرتبط با لبههای تکنولوژی، چشماندازهای جدیدی را برای ایران بزرگ خلق نماید.
ادیب خاطرنشان کرد: این پوستاندازی در صنعت نمایشگاهی امروزه به عنوان یک رویکرد غالب در حال ظهورو تکثیر است. شعار کنگره جهانی UFI و یا به عبارتی اتحادیه جهانی صنعت نمایشگاهها در سال 2024 نیز یک پارادایم شیفت در به دست آوردن فرصتهای پیش رو در صنعت نمایشگاهی بوده است و میبینیم که طرح شعار «تبدیل تغییرات به فرصتها» (Changes to Chances) در دستور کار این نشست قرار گرفته و بر شناسایی تغییرات جهانی و تبدیل آنها به فرصتهایی برای نوآوری متمرکز شده است.
رئیس کانون هماهنگی فاوا ادامه داد: در این میان شاهد این موضوع نیز میباشیم که هوش مصنوعی، آنچنان در تمامی امورات زندگی و فعالیتهای کسب و کاری ما تأثیر گذاشته و تحولات عظیمی را به وجود آورده است که تا چند سال آینده با مگادایمی با موضوعیت تکثیر و تربیت ابَرانسانها روبه رو خواهیم شد و پذیرش این رویکرد برای ما یک الزام غیر قابل اجتناب خواهد بود و نه یک انتخاب.
وی گفت: امروز در این نمایشگاه، رونمایی محصولات متعددی را در حوزههای فناورانه از جمله هوش مصنوعی خواهیم داشت، اگرچه تفاوت معنی داری میان حوزه دانشی و حوزه کاربردیسازی هوش مصنوعی در کشورمان وجود دارد و این ناترازی در چند سال گذشته کاملاً مشهود و آشکار بوده است، ولیکن همین اندازه که امروز مشاهده مینمایید که شرکتهای داخلی با تمام محدودیتها و مشکلاتی که در حوزه کسب و کارخود دارند، عزم خود را جزم کردهاندتا این فاصله را به حداقل برسانند و با حضور فعال و عملیاتی در این حوزه، قدرت نمایی نمایند، اتفاق خوبی است که میبایست قدر آن را بدانیم.
ادیب ادامه داد: امروز در این نمایشگاه در پاویون دستاوردها میبینیم که بیش از 70 درصد شرکتهایی که آمادگی خود را جهت رونمایی محصولات فناورانه خود اعلام کردهاند، دستاوردی در حوزه هوش مصنوعی داشتهاند، که برخی از این دستاوردها عبارتند از:
سامانه مدیریت یکپارچه مراکز داده مبتنی بر هوش مصنوعی،
دستیار تحلیل داده و مشاور تصمیمسازی در حوزه امنیت، مدیریت و نظارت بر امنیت و سامانههای مبتنی بر دانش هوش تهدید،
پلتفرم تعمیر و نگهداری پیشگویانه مبتنی بر هوش مصنوعی واحدهای نیروگاهی،
رح کامل هوشمندسازی برق و گاز،
پلتفرم هوش مصنوعی برای کاهش هزینه نگهداری و تعمیر تجهیزات حیاتی
پلتفرم هوش مصنوعی کاهش مصرف انرژی در صنایع فولاد و آلومینیوم،
چت بات هوش مصنوعی سازمانی،
پلتفرمهای مبتنی بر LLM
تکنولوژی و سامانههای نرمافزاری و سختافزاری مبتنی بر هوش زبانی،
سیستمهای جستجوگر و ارزیابی هوشمند عملکرد نیروی انسانی در کارخانجات،
سامانه اشتراکگذاری هوش تهدیدات سایبری،
طراحی و ساخت تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری در حوزه زیر ساختهای هوش مصنوعی،
پلتفرمهای هوشمند مالی،
زیرساخت پیادهسازی هوش مصنوعی در حوزه Private 5G،
سامانه هوشمندسازی صنعت نفت و گاز، صنایع، چاههای نفت بر اساس پلتفرم جامع بومی هوش مصنوعی،
منابع تغذیه مبتنی بر اپلیکیشن هوشمند با یادگیری آنلاین،
و همچنین شرکتهایی را میبینیم که در حوزه تأسیس استارت آپهای بینالمللی در زمینه هوش مصنوعی و ثبت پتنت بینالمللی و مشاوره در توسعه بازار فعال بوده و در این نمایشگاه حضور یافتهاند.
ادیب گفت: یقیناً برگزاری چنین نمایشگاههایی گام مهمی در همرسانی حوزه دانش، صنعت و بازار، ایجاد فرصتهای همکاری و توسعه ارتباطات میان بخش خصوصی، نهادهای دولتی و جامعه علمی خواهد بود.
وی در پایان ابرازامیدواری کرد که این نمایشگاه تخصصی زمینه ساز همکاریهای اثربخش صنعت، دانشگاه و بازار گردیده و دستاوردهای بزرگی برای رشد و شکوفایی کشور فراهم نماید.
انتهای پیام/