خدمات تخصصی به خانواده دانش آموزان برای چالش های اجتماعی
رئیس اداره آموزش اولیا اداره کل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت:نظام جامع آموزش خانواده تدوین شده است. این نظام شامل سرفصلهای آموزشی متناسب با نیازهای خانوادهها در هر پایه تحصیلی است.
صمد اسلامی مهر، رئیس اداره آموزش اولیا اداره کل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اهمیت مقابله با آسیبهای نوظهور اجتماعی، تأکید کرد: مهمترین اقدام، حفظ استحکام خانواده است. امسال برنامههای مفصلی برای آموزش خانوادهها در نظر گرفتهایم.
اسلامی مهر درباره اقدامات انجامشده در این راستا گفت: پس از پنج تا شش سال، آزمون انتخاب مدرسین خانواده را برگزار کردیم و بانک اطلاعاتی مدرسین آموزش خانواده را تشکیل دادیم. همچنین بلافاصله پس از آزمون، برنامه توانمندسازی و دانشافزایی مدرسین را آغاز کردیم.
وی افزود: یکی از حوزههای مورد تأکید در این دورهها، دانشافزایی درباره آسیبهای نوظهور است. در حال حاضر، 6 هزار مدرس آموزش خانواده داریم که قرار است خانوادهها را در تمام سطوح تحصیلی آموزش دهند.
رئیس اداره آموزش اولیا ادامه داد: نظام جامع آموزش خانواده تدوین شده است. این نظام شامل سرفصلهای آموزشی متناسب با نیازهای خانوادهها در هر پایه تحصیلی است. برای مثال، نیازهای والدین کودکان پیشدبستانی شناسایی شده و آموزشهای لازم متناسب با آن طراحی شده است. هدف ما این است که خانوادهها را توانمند کنیم تا هم استحکام خانواده حفظ شود و هم در تعامل با دانشآموزان عملکرد بهتری داشته باشند.
اسلامی مهر درباره موضوعات خاصی مانند گرایش به همجنس گفت: با توجه به معذوریتهایی که وجود دارد، نمیتوان آموزشهای عمومی خاصی در این زمینه ارائه کرد. اما برای حفظ حرمت خانوادهها و ارائه خدمات بهتر، این موارد به مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده میشود تا مشاوران متخصص خدمات لازم را ارائه دهند.
وی درباره روشهای شناسایی نیازهای خانوادهها توضیح داد: در دورههای آموزش عمومی خانواده، موضوعات آسیبها مطرح میشود. تجربه نشان داده است که خانوادههای دارای چالشهای خاص، پس از این دورهها برای راهنمایی مراجعه میکنند. این خانوادهها به مراکز مشاوره هدایت میشوند.
اسلامی مهر در پاسخ به این سؤال که آیا آموزشها در تمامی مدارس ارائه میشود، گفت:
بله، آموزشها در تمام مدارس به دو شکل حضوری و غیرحضوری برگزار میشود. جلسات حضوری در سطح مدارس و دورههای غیرحضوری بهصورت متمرکز در سطح منطقه، استان و کشور برگزار میشود. کانال اولیا و مربیان نیز با بیش از دو میلیون عضو، بهصورت هفتگی دورههای آموزش خانواده را ارائه میدهد.
وی در پایان تأکید کرد: امیدواریم این دورهها امسال بهصورت منظم و مستمر برگزار شود.
انتهای پیام/