رئیس سازمان بهزیستی کشور چه اولویت هایی باید داشته باشد؟
معاون سابق امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، اولویتهای این سازمان را در دوره جدید مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین نحوینژاد؛ مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک، در حاشیه بازدید خبرنگاران از روند خدمترسانی به مددجویان این آسایشگاه اظهار کرد: 1700 مددجو، از جمله 1100 سالمند و تعدادی از معلولان و بیماران مبتلا به اماس، در آسایشگاه کهریزک تهران زندگی میکنند.
وی با اشاره به خدمات ارائهشده به مددجویان در کهریزک تصریح کرد: این خدمات شامل بخشهای مختلف مراقبتی، حمایتی، معیشتی، درمانی و ورزشی میشود. با حمایت و فراهم کردن بستر مناسب، بسیاری از مددجویان این آسایشگاه از جمله معلولان، توانستهاند در رشتههای ورزشی مختلف رتبههای قابل توجهی کسب کنند.
نحوینژاد در پاسخ به پرسشی درباره تعداد مددجویانی که از یارانه سازمان بهزیستی استفاده میکنند، گفت: هماکنون 1700 مددجو در این مرکز اقامت دارند؛ 1300 نفر از آنان سالمند و حدود 600 نفر دیگر دارای معلولیت جسمی حرکتی و در بازه سنی 17 تا میانسالی هستند. همچنین حدود 500 نفر از سالمندان و معلولان نیز در منازل خود از خدمات مراقبتی و درمانی آسایشگاه بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: از این 500 نفر، برخی در طول روز در آسایشگاه حضور یافته و از سایر خدمات این مجموعه بهرهمند میشوند. همچنین، برای ادامه تحصیل معلولان و مددجویان کهریزک تدابیری اندیشیده شده، و آنها در دانشگاه علمی کاربردی کهریزک تحصیل میکنند. علاوه بر تحصیل، کلاسهای آموزشی، قرآن، موسیقی و… برای آنها فراهم شده است.
مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک به راهاندازی 38 کارگاه در این مرکز اشاره کرده و خاطرنشان کرد: حدود 300 نفر از مددجویان بهصورت ثابت در این کارگاهها حضور یافته و آثار هنری متعددی تولید میکنند که مورد توجه دستگاهها و سازمانهای مختلف قرار گرفته است.
نحوینژاد با اشاره به مسئله یارانهها افزود: بر اساس محاسبات سازمان بهزیستی، هزینه نگهداری هر فرد معلول در سال 1402 با حداقل استانداردها حدود 15 میلیون تومان بوده که این رقم در سال 1403 به 25 میلیون تومان افزایش یافته است. اکنون سرانه نگهداری و مراقبت از مددجویان در آسایشگاه کهریزک 25 میلیون تومان است.
وی تصریح کرد: 60 درصد از مددجویان سازمان بهزیستی (1100 نفر) از یارانه بهزیستی استفاده میکنند. تا شهریور امسال، یارانه تخصیصیافته برای مددجویان کهریزک 4 میلیون و 200 هزار تومان بود که با افزایش 40 درصدی، به حدود 6 میلیون تومان رسیده است.
مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک با تأکید بر نقش مؤثر خیرین بیان کرد: 90 درصد از هزینهها از طریق کمکهای خیرین و سرمایهگذاریهای آسایشگاه تأمین میشود و دولت تنها 10 درصد از این هزینهها را پرداخت میکند.
نحوینژاد با انتقاد از سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرد: حدود 15 سال سازمان تأمین اجتماعی کهریزک را بهعنوان بیمارستان درجه 3 به رسمیت میشناخت و هزینه تخت روز را پرداخت میکرد، اما متأسفانه در سال 1402 بدون اطلاع قبلی این حمایت را قطع کردند و دلیل آن را کمبود بودجه اعلام کردند که مشکلاتی را برای آسایشگاه ایجاد کرده است.
وی افزود: در حال حاضر، سازمان تأمین اجتماعی حدود 10 میلیارد تومان به آسایشگاه کهریزک بدهکار است. در این زمینه مکاتباتی صورت گرفته و امیدواریم با تغییرات جدید در این سازمان، این مشکل نیز حل شود.
مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک ضمن تبریک به حسینی، رئیس جدید سازمان بهزیستی، گفت: انتظار میرود با درایت و تدبیر ایشان، شرایط مطلوبتری در این سازمان فراهم شود. اما نکته این است که قانونی با عنوان حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت داریم.
نحوینژاد افزود: بیش از 70 درصد تدوین این قانون در دوره حضور من در سازمان بهزیستی انجام شد. این قانون پس از بررسی در دو کمیسیون مجلس، در اسفند 1396 تصویب و در اردیبهشت 1397 توسط رئیسجمهور وقت ابلاغ شد.
وی با تأکید بر اجرای کامل این قانون اظهار کرد: در صورت اجرای صحیح، بخش قابل توجهی از مشکلات معلولان حل خواهد شد. یکی از بندهای این قانون، پرداخت یارانه مراکز بر اساس هزینه تمامشده است، اما این امر رعایت نمیشود و برای سال 1404 نیز فقط افزایش 20 درصدی پیشبینی شده که این موارد نگرانکننده است.
مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک با اشاره به اخطارهای پیدرپی دستگاههایی مانند اداره برق و گاز گفت: متأسفانه تعرفه کهریزک مشابه منازل مسکونی است، در حالی که بسیاری از مددجویان این مرکز مجهولالهویه بوده و هزینه نگهداری آنان بالاست.
وی ادامه داد: اخیراً خیری اقدام به ساخت 80 واحد مسکونی برای مددجویان کرده، اما دستگاههای مرتبط از ارائه انشعابات مورد نیاز خودداری میکنند. امیدواریم این موانع از سوی دستگاهها برطرف شود.
نحوینژاد به مشکلات ناشی از عدم همکاری دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرده و خاطرنشان کرد: یکی از اولویتهای سازمان بهزیستی باید موضوع مناسبسازی فضاها باشد و اقدامات مؤثری در دوره قالیباف در شهرداری تهران انجام شد، اما در دوره زاکانی این اقدامات کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک خاطرنشان کرد: ساخت مسکن و ایجاد اشتغال از وظایف سازمان بهزیستی نیست؛ این مسئولیت بر عهده وزارتخانههای راه و کار است و سازمان بهزیستی تنها باید در این زمینه مطالبهگری کند.
انتهای پیام/