اخبار اجتماعی

چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب

خبرگزاری مهر

چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب

به گزارش خبرنگار جامعه مهر، محمدباقر قالیباف اعلام کرده است که قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب ۲۳ آذرماه به دولت ابلاغ خواهد شد و پس از آن باید منتظر اجرای آن ماند.

اما خوب است به چیستی و چرایی این قانون نگاهی انداخته شود.

الف) قانونِ خانواده‌گرا

قانونی که ۲۳ آذر قرار است توسط مجلس به دولت ابلاغ گردد، همانطور که از نامش پیداست، قانون حمایت از خانواده است و خانواده‌گرایی روح حاکم بر سطر سطر آن می‌باشد. وفاق مجلس و دولت برای حمایت از نهاد مقدس خانواده در جهانی که جریان غالب قدرت و ثروت به جنگ علیه خانواده و فطرت انسانی می‌رود، جای تقدیر و ستایش دارد.

ب) قانون جامعه‌مدار

قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در حقیقت پاسخی به اراده جامعه ایران است که همواره جوانب عفاف و حیا را در رفتار و سبک زندگی خود حفظ و مطالبه نموده و هنجارشکنی‌های اخیر عده‌ای در قالب برهنگی و بدن‌نمایی، آزردگی خاطر آن را موجب شده بود.

ج) برخورد قاطع با دانه درشت‌ها

قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در مقابله با برهنگی، هنجارشکنی و ستیزه‌گری با خانواده و ارزش‌های جامعه ایرانی قاطعیت دارد و این قاطعیت را در برخورد با دانه درشت‌ها و شبکه پیچیده قدرت و ثروت اعمال می‌کند. مواد ۴۰، ۴۱ و ۴۲ این قانون گواه این قاطعیت در برخورد با دانه درشت‌ها می‌باشند.

د) تنش‌زدایی و هوشمندی در اجرا

ویژگی مهم دیگری که در قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به چشم می‌خورد این است که این قانون در تحقق بازدارندگی نسبت به رفتارهای هنجارشکنانه، هوشمند و مدبرانه عمل نموده و با پایان دادن به گشت ارشاد، زمینه ایجاد هرگونه تنش اجتماعی و چالش میان پلیس و شهروندان را از بین برده است. به عنوان مثال در مواد ۴۸ و ۵۰ این قانون تاکید شده است که پلیس از طریق سامانه‌های هوشمند خود اقدام به شناسایی و اعمال جریمه شهروندان مرتکب به جرایم موضوع قانون نماید و فقط در شرایطی که رفتار فردی مصداق برهنگی باشد، ضابطان می‌بایست فرد را بازداشت نمایند(ماده ۴۹). این یعنی مدیریت هوشمند و مبتنی بر ظرفیت‌های جامعه مدنی در موضوع پوشش.

م) عدالت و انصاف در برخورد

سازوکارهای قضایی و کیفری در قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بسیار عادلانه و منصفانه طراحی شده‌اند. زیرا اولا در مواجهه با شبکه‌های قدرت و ثروت که معطوف به ترویج برهنگی و فساد شکل گرفته است برخورد شدید و جدی را در دستور کار قرار داده است و ثانیا رفتارهای هنجارشکنانه شهروندان را نیز سطح‌بندی نموده و نحوه برخورد با هرکدام از این سطوح(برهنگی تا کشف حجاب) را عادلانه تنظیم نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا