اخبار اقتصادی

فائو و ایران تکنولوژی را برای تقویت صنعت زعفران به کار می‌گیرند

خبرگزاری مهر

فائو و ایران تکنولوژی را برای تقویت صنعت زعفران به کار می‌گیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با همکاری وزارت جهاد کشاورزی امروز پروژه‌ای را با هدف ارتقای شفافیت، اصالت و پایداری زنجیره تأمین مواد غذایی در ایران با تمرکز بر صنعت زعفران افتتاح کرد.

کارگاه آغازین پروژه «کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تأمین غذا برای دستیابی موفقیت‌آمیز به اهداف توسعه پایدار» با حضور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی محمد مهدی برومندی، مدیرکل دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی هومن فتحی و لیائو چونگوآن، نماینده موقت فائو در جمهوری اسلامی ایران مورخ ۷ آبان ماه برگزار شد.

همچنین، ذی‌نفعان کلیدی پروژه از جمله تولیدکنندگان زعفران، نمایندگان بخش خصوصی، انجمن‌ها و کارشناسانی از مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی نیز در این کارگاه حضور داشتند.

لیائو، با تاکید بر نقش حیاتی این پروژه در تضمین اصالت و ایمنی مواد غذایی اظهار داشت: «در دنیایی با سیستم‌های غذایی به‌طور فزاینده‌ای پیچیده و به هم پیوسته، اطمینان از اصیل بودن و کیفیت بالای غذایی که به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد یک امر مهم و ضروری است».

یکی از محورهای اصلی این پروژه، صنعت زعفران ایران است. ایران به عنوان تولیدکننده پیشرو زعفران در جهان، نقش بسزایی در حفظ اصالت این محصول با ارزش دارد. این پروژه به طور خاص به زنجیره ارزش زعفران با تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی اصالت و قابلیت ردیابی، اجرای بهترین شیوه‌ها و تقویت نوآوری برای تقویت جایگاه جهانی ایران در تولید زعفران می‌پردازد.

لیائو گفت: تقویت قابلیت ردیابی زعفران ایران برای حفظ اعتماد مصرف کنندگان و تضمین ثبات اقتصادی در صنایع غذایی و دارویی بسیار مهم است.

او بر اهمیت ایجاد چارچوب‌های قانونی قوی مطابق با استانداردهای کدکس، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های شناخته شده بین‌المللی که برچسب‌گذاری، ترکیب و قابلیت ردیابی مواد غذایی را افزایش می‌دهد، تاکید کرد.

در این کارگاه متخصصین فائو از جمله آقای سریدار دارماپوری، کارشناس ارشد ایمنی غذا و تغذیه، و خانم کورنلیا بوش، متخصص ایمنی غذایی رویکردهای اصالت غذایی و پیشگیری از تقلب در مقیاس منطقه‌ای و جهانی را ارائه کردند.

این پروژه ذی‌نفعان کلیدی از جمله تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان، محققان و نهادهای نظارتی را برای تقویت همکاری و ایجاد یک سیستم غذایی با اولویت اصالت، شفافیت و پایداری از طریق ورودی‌های جامع – مانند راهنمایی‌های متخصص، جلسات آموزشی، کارگاه‌ها و امکانات مورد نیاز گرد هم می‌آورد. این کارگاه موفقیت‌آمیز راه را برای اجرای روان پروژه هموار می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا