اخبار اقتصادی

مقاومت وزارتخانه‌ها برای خدمات دهی به شهرک‌های صنعتی/ دلیل تعطیلی واحد‌های صنعتی چیست؟

معاون وزیر صمت گفت: قیمت زمین‌های واحد‌های صنعتی گران نیست بلکه این خدمات است که قیمت‌ها را گران می‌کند؛ به طوری که طبق قوانین رسمی کشور نهاد‌های خدمت رسان مانند وزارت نیرو، نفت و ارتباطات و فناوری مکلف هستند تا به شهرک‌های صنعتی خدمات زیرساختی مانند پست برق، آب و تلفن فیبر نوری ارائه دهند، در حالی که زیر بار ارائه این خدمات نمی‌روند.

خبرگزاری تابناک

شهرک‌های صنعتی در سال‌های اخیر با چالش‌های مختلفی نظیر ناترازی برق، تامین منابع مالی، فرسوده شدن تجهیزات و نیاز به نوسازی و بازسازی آن و عدم تطابق با تکنولوژی‌های روز دنیا رو به رو بوده‌اند که فعالیت بسیاری از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی را با اختلال مواجه کرده و در مواردی نیز به تعطیلی آنها انجامیده است.
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، رضا انصاری، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص چگونگی کمک به صنایع خرد و متوسط  گفت: در حوزه فاینانس، تامین مالی و فناوری خود را متعهد می‌دانیم که به بنگاه‌های خرد و متوسط از طریق توانمندسازی بخش خصوصی، کمک به حضور در نمایشگاه‌های بین المللی و همچنین تامین نیاز‌های سرمایه در گردش یاری برسانیم.  
 
وی افزود: به صنایع خرد و متوسط در حوزه زیرساخت‌ها نیز کمک کرده‌ایم تا بیش از ۴۸۰ هزار میلیارد تومان صرف ایجاد زیرساخت‌ها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی شود همچنین در بخش خدمات نرم افزاری برای افزایش عمق واحد‌های صنعتی اقدامات خوبی انجام شده است.  
 
وزارتخانه ها زیربار ارائه خدمات به شهرک های صنعتی نمی روند
 
معاون وزیر صمت در پاسخ به سوال تابناک در خصوص گرانی زمین‌های شهرک‌های صنعتی خصوصا در نزدیکی پایتخت گفت: قیمت زمین نیست که گران شده بلکه این خدمات است که قیمت ها را گران می کند. به طوری که طبق قوانین رسمی کشور نهعاد‌های خدمت رسان مانند وزارت نیرو، نفت و وزارت ارتباطات و فناوری مکلف هستند تا به شهرک‌های صنعتی خدمات زیرساختی مانند پست برق، آب و تلفن فیبر نوری ارائه دهند درحالی که زیر بار ارائه این خدمات نمی‌روند و ما مجبوریم که در بسیاری از شهرک‌ها پست‌های برق چند صد میلیونی را خودمان تهیه کنیم بنابراین قیمت خدمات گران شده است نه زمین.  
 
انصاری افزود: هر منطقه‌ای که نهاد‌های خدمت رسان به وظایف خود عمل کرده‌اند و ارتباط با شهرک‌های صنعتی داشته‌اند حق انتفاع دراین مناطق به شدت کاهش پیدا کرده است البته در برخی از شهرک‌های صنعتی نزدیک تهران که ممکن است قیمت‌ها گرانتر باشد چاره‌ای جز مزایده نداریم؛ البته به جز شرکت‌های دانش بنیان که از این قاعده مستثنی هستند .
 
وی به طرح‌های درحال اجرا اشاره کرد و گفت: ۵۰ هزار طرح در دست ساخت، موجود است که این طرح‌ها را به طور مستمر رصد و پایش کرده و تلاش داریم تا مجموعه این طرح‌ها را در سال آینده به ۱۰۰ هزار واحد‌های صنعتی بهره برداری برسد.  
 
۴۸ هزار میلیارد تومان زیرساخت فرسوده در شهرک های صنعتی
 
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بیان کرد: در راستای صنعت سازی و تکمیل زنجیره ارزش، قصد داریم تا با ایجاد شهرک‌های فناوری که با همکاری دانشگاه شریف و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری قرار است انجام شود بسیاری از واحد‌های صنعتی را با استفاده از هوش مصنوعی تجهیز کنیم چراکه براساس برآورد‌های اولیه در معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، ۴۸ هزار میلیارد تومان زیرساخت فرسوده داریم که مشکل اصلی این روز‌های واحد‌های صنعتی است.
 
انصاری ادامه داد: مشکل اصلی اینجاست که طبق قوانین مجلس شورای اسلامی این سازمان مجوز قانونی برای نوسازی و بازساری واحد‌های صنعتی را ندارد و به نظر می‌رسد الگوی مناسب برای اداره شهرک‌های صنعتی شهرداری باشد که دولت از طریق مالیات بر ارزش افزوده به کمک آمده و با همکاری سازمان‌های مختلف به سمتی رود که بخشی از مالیات بر ارزش افزوده دراختیار اداره کنندگان قرار بگیرد.  
 
وی در خصوص تعطیلی واحد‌های صنعتی توضیح داد و گفت: از ۵۳ هزار واحد صنعتی، ۱۲ درصد صنایع راکد بوده است و تلاش داریم تا مساله تامین مالی، مشکلات حوزه بازار و به روزکردن تکنولوژی برخی از واحد‌های صنعتی را که به مرز تعطیلی رسیده‌اند و یا تعطیل شده‌اند را  برطرف کنیم.
 
قطعی های برق دامنگیر شهرک های صنعتی
 
انصاری به مشکلات ناترازی برق و گاز واحد‌های صنعتی اشاره کرد و اظهار داشت: قطعی برق در استان‌های مختلف یکسان نبوده و برخی از شهرک‌های صنعتی مانند کرمان خیلی کم این مشکل را داشتند، اما برخی دیگر از واحد‌ها با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می‌کردند. البته درحال حاضر درست است که شرایط خوبی برای واحد‌های صنعتی وجود ندارد، اما وضعیت نسبت به گذشته قابل تحمل‌تر شده است و معمولا هفته‌ای یک تا ۲ روز واحد‌های صنعتی با قطعی برق مواجه می‌شوند که باید بپذیریم در حوزه گاز و برق مشکلات زیادی داریم بنابراین یکی از راه های موثر تهیه انرژی خورشیدی است . 
 
معاون وزیر صمت گفت: ۱۱۵ زون خورشیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی ایجاد شده است همچنین زمین ۴ شهرک صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی تملک شده است. از سویی دیگر، شهرک صنعتی شال به عنوان اولین شهرک صنعتی به مساحت ۷۸۵ هکتار  عملیاتی شده است که کل زمین قابل واگذاری حدود ۴۷۱ هکتار برآورد شده است و پیش بینی می‌شود در صورت بهره برداری کامل حدود ۲۲۰ مگاوات برق به شبکه سراسری برق تزریق شود.  
 
انصاری به یکی از مصوبات اخیر هیات وزیران درمورد توسعه صنایع دریامحور اشاره کرد و توضیح داد: نگاه دولت و وزارت صمت براین است که صنایع آب بر مانند فولاد در کنار دریا توسعه پیدا کند. بنابراین تمرکزمان براین است که صنایع را در  کنار دریا توسعه دهیم برای مثال شهرک صنعتی هرمزگان کنار دریا توسعه داده شده است که دغدغه آب وجود نداشته باشد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا