اخبار اقتصادی

ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه فلزات گرانبهای بورس

محموله شمش نقره متعلق به شرکت توسعه منابع انرژی توان به عنوان یکی از بزرگترین عرضه کنندگان نقره در کشور، در خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا پذیرش شد؛ این دومین محموله شمش نقره پذیرش شده در بورس کالا بود.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از زمان انتشار اطلاعیه گشایش خزانه شمش نقره بورس کالای ایران، دو محموله از سوی دو شرکت گروه صنعتی معدنی زرین و شرکت توسعه منابع انرژی توان در خزانه فلزات گرانبهای این بورس پذیرش شده است.

برنامه‌ریزی و مذاکره برای پذیرش شمش نقره از سایر متقاضیان سپرده‌گذاری و تولیدکنندگان شمش نقره نیز در حال انجام است و به زودی نماد معاملاتی این فلز گرانبها گشایش یافته و آماده معامله خواهد بود.

گفتنی است هر گواهی سپرده کالایی معادل یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی با عیار 999.9 است؛ بنابراین هر شمش نقره معادل هزار گواهی سپرده کالایی است و تمامی آحاد جامعه می‌توانند با اخذ کد بازار مالی بورس کالای ایران و با سرمایه بسیار اندک یعنی کمتر 100 هزار تومان در بازار شمش نقره سرمایه گذاری کنند.

با تصویب قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها در اردیبهشت ماه سال 1403و رفع ابهام موضوع مالیات ارزش افزوده برای کالاهای مشمول مالیات مزبور طی بند (ب) ماده (21) قانون مزبور، شمش نقره نخستین دارایی پایه مشمول مالیات ارزش افزوده است که اوراق بهادارسازی آن در حال انجام بوده و معاملات گواهی سپرده کالایی مبتنی بر آن به زودی در بورس کالای ایران راه‌اندازی می‌شود.

به این ترتیب معاملات گواهی سپرده کالایی شمش نقره از شمول مالیات ارزش افزوده معاف است و صرفاً خریدارانی که قصد تحویل شمش نقره از انبارهای پذیرش شده بورس را داشته باشند، مکلف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بر اساس قیمت اعلامیه خرید خود به سازمان امور مالیاتی هستند.

به این ترتیب، پیرو انتشار اطلاعیه گشایش خزانه شمش نقره بورس کالای ایران، اکنون خزانه فلزات گرانبهای این بورس علاوه بر شمش و سکه طلا، پذیرش شمش‌های نقره را براساس ضوابط اعلامی در اطلاعیه آغاز کرده است.

این گزارش می افزاید، در ابتدای هفته پایانی آبان ماه، نخستین محموله شمش‌های نقره در خزانه بورس کالای ایران پذیرش شد. شمش‌های مزبور که وزن تمامی آن ها یک کیلوگرم است، با رعایت استانداردهای مربوط در عیار 999.9 بوده و نام و نشان تجاری تولیدکننده و شناسه شمش بر روی آن حک شده است. کلیه شمش‌های ورودی به خزانه با استفاده از دستگاه XRF مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا