اخبار بین الملل

آتش بس غزه؛ شکست های اطلاعاتی اسرائیل از مقاومت در سه مسئله

رژیم صهیونیستی در عرصۀ اطلاعاتی در جریان «طوفان الاقصی» و جنگ پس از آن، متحمل یک شکست سنگین از مقاومت اسلامی فلسطین شد. صهیونیست‌ها در سه مسئله تشخیص حملۀ مقاومت، در رسیدن به اسرایشان و همچنین در ترور فرماندهان مقاومت متحمل شکست اطلاعاتی شدند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، فارغ از حوادث میدانی و پیامدهایی که «طوفان الاقصی» در عرصۀ منطقه و جهان در بر داشته است، بدون شک این اقدام هجومی مقاومت اسلامی فلسطین، در وجه نخست خود، یک شاهکار اطلاعاتی  به حساب می آید. شاهکاری که چه در زمان آغاز عملیات و چه در طول 15 ماه درگیری، بزرگترین شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را رقم زده است.

غافلگیری آغاز عملیات

شروع عملیات «طوفان الاقصی» در 7 اکتبر 2023 یک غافلگیری تمام عیار برای رژیم صهیونیستی بود. این غافلگیری به اندازه ای عمیق بود که در زمان ورود نیروهای مقاومت به شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف نوار غزه، هیچ نیروی دفاعی در این شهرک ها حضور نداشت.

پس از اجرای عملیات «طوفان الاقصی» توسط مقاومت اسلامی فلسطین و جنگی که در پی آن با حملات ددمنشانۀ رژیم صهیونیستی در نوار غزه در گرفت، رسانه‌های صهیونیستی در دوره های مختلف تلاش کردند با انتشار اخبار و اسناد متعدد، این روایت را در افکار عمومی القا کنند که دستگاه امنیتی و ساختار اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، اجرای عملیات را درک کرده، بخش هایی از ساختار، نشانه های عملیات را دریافت کرده بود، اما عدم توجه فرماندهان رده بالا، عامل غافلگیری در آغاز عملیات بوده است.

ولی این روایت سازی با آنچه در میدان اتفاق افتاد همخوانی ندارد. چرا که اگر تنها بخشی از ساختار اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی هم متوجه موضوع می‌شد باید کمترین اقدام دفاعی در مقابل اقدام تهاجمی مقاومت انجام می داد. مسئله ای که در میدان هیچ نشانه ای از آن وجود ندارد و همین امر موجب شده، افکار عمومی رژیم صهیونیستی به جدّ خواستار تشکیل کمیتۀ حقیقت یاب برای معرفی مقصران این شکست باشد.

شکست در شناسایی و حذف فرماندهان مقاومت

گام دوم شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، رسیدن به اهداف جنگ بود. مهمترین هدفی که رژیم صهیونیستی برای عملیات نظامی در نوار غزه تعیین کرد، از بین بردن جنبش حماس بود. صهیونیست ها این هدف را با حذف فیزیکی فرماندهان حماس تعریف کردند. فرماندهانی که در میدان غزه حضور داشته، تا همین اکنون در حال مبارزه با ارتش رژیم صهیونیستی هستند.

شهادت شهید «یحیی سنوار» در یک عملیات میدانی و طی یک حادثه در میدان جنگ رقم خورد و حاصل برنامه ریزی صهیونیستی ها نبود. آنها پس از شهادت شهید «یحیی سنوار» اعلام کردند نمی‌دانند هم اکنون چه کسی گردان های «قسام» را فرماندهی می‌کند. تنها اعلام کردند گمانه شان بر این است که در حال حاضر «محمد سنوار»، برادر شهید «یحیی سنوار» این کار را بر عهده دارد.

از سوی دیگر صهیونیست ها در میانۀ جنگ پیش از شهادت شهید «یحیی سنوار» مدعی شدند، «مروان عیسی»، جانشین فرمانده گردان های قسام را ترور کرده اند. پس از آن در بمباران وسیعی که در منطقه «المواصی» خان‌یونس انجام دادند، مدعی ترور «محمد ضیف»، فرمانده گردان های قسام شدند. اما این دو خبر هیچ گاه تأیید نشد.

حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که این دو ترور انجام شده و جنبش حماس با عدم تأیید آن، در آن ایهام ایجاد کرده باشد، باز هم باید گفت این یک شکست اطلاعاتی برای رژیم صهیونیستی است که نتوانسته اقدام خود را تأیید کند و برای تأیید آن منتظر تأیید حماس مانده است و حماس با درک دقیق این موضوع و عدم تأیید این دو خبر، رژیم صهیونیستی را در ابهام نگاه داشته است. این خود یک شکست اطلاعاتی برای رژیم صهیونیستی است.

این شکست زمانی پر رنگ تر می‌شود که این نکته را یادآور شویم که مساحت نوار غزه حدود 365 کیلومتر مربع است و رژیم صهیونیستی با تمام توان اطلاعاتی و نظامی اش طی 15 ماه گذشته در این منطقه حضور فیزیکی دارد. به این مسئله این نکته را نیز باید اضافه کنیم که در این مدت، ایالات متحده نیز با تمام امکانات اطلاعاتی خود اعم از ماهواره های اطلاعاتی، پهپادهای پیشرفته اطلاعاتی و نیروهای اطلاعاتی مخفی اش به همراه هم پیمانان منطقه ای و اروپایی اش به رژیم صهیونیستی در عرصۀ اطلاعاتی یاری رسانده اند اما باز هم موفق به ترور فرماندهان مقاومت در نوار غزه نشده است.

 

 

حفظ اسرای رژیم صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین

گام سوم شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مربوط به اسیرانی است که مقاومت اسلامی فلسطین، در عملیات «طوفان الاقصی»، در اختیار گرفت. براساس آماری که مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند، مقاومت اسلامی فلسطین در عملیات «طوفان الاقصی»، 240 نظامی این رژیم را از شهرک های اطراف نوار غزه به اسارت در آورد. یکی از اهداف حملۀ زمینی و کشتاری که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به راه انداخت، آزادی این اسیران بود.

نوامبر 2023 میلادی 110 نفر از این اسیران با بیش از 300 اسیر فلسطینی مبادلۀ شدند. این مبادله در حقیقت به دلیل شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در رسیدن به اسرای خود، بر آنها تحمیل شد. صهیونیست ها بین مبادلۀ نخست تا توافق آتش بس- که بخشی از آن مبادلۀ بقیۀ اسرا است، کمتر از 10 اسیر خود را آن هم با کمک نظامیان آمریکایی توانست آزاد کند. در جریان همین تلاش برای آزادی سایر اسرا صهیونیست ها تعدادی اسرای خود را کشتند و به جنازۀ برخی دیگر دست پیدا کردند.

این بدان معنا است که حاصل اقدام اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در رسیدن به اسیرانش تقریباً به صفر نزدیک است.

مجموع داده های فوق، حکایت از آن دارد که رژیم صهیونیستی در عرصۀ اطلاعاتی در جریان «طوفان الاقصی» و جنگ پس از آن، متحمل یک شکست فوق سنگین از مقاومت اسلامی فلسطین شد. صهیونیست ها نه در تشخیص حملۀ مقاومت، نه در رسیدن به اسرایی که در اختیار مقاومت بود و نه در ترور فرماندهان مقاومت در فلسطین، موفقیتی نتوانستند کسب کنند و این مقاومت بود که پیروز میدان بود و تا کنون نیز با حفظ این برتری و ابتکار عمل، آتش بس و مبادلۀ اسرا را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا