اقتصاد افغانستان با محدودیت های مالی و عدم تعادل مواجه است
بانک جهانی در گزارشی اعلام کرد اقتصاد افغانستان با وجود رشد متوسط ۲.۷ درصدی، همچنان با چالشهای جدی از جمله محدودیتهای مالی و عدم تعادل تجاری روبرو است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم،بانک جهانی در گزارشی که به تازگی منتشر شده، وضعیت اقتصادی افغانستان را بررسی کرده و اظهار داشت این کشور با وجود رشد متوسط 2.7 درصدی در تولید ناخالص داخلی، همچنان با چالشهای جدی مواجه است.
این بانک رشد اقتصادی افغانستان را «نامطمئن» توصیف کرده و بر لزوم اصلاحات ساختاری و افزایش سرمایهگذاری تأکید کرده است.
در این گزارش، آمده است که این میزان رشد تنها حدود 10 درصد از خسارات اقتصادی گذشته را جبران کرده و نشاندهنده ماهیت «کند و شکننده» بهبود اقتصادی افغانستان است. همچنین، این رشد تأثیر اندکی بر رفع مشکلات ساختاری و آسیبپذیریهای عمیقتر در اقتصاد کشور داشته است.
«فاریس حداد» رئیس بخش افغانستان در بانک جهانی گفت که چشمانداز رشد بلندمدت اقتصادی افغانستان به استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی داخلی و بهبود محیط کسبوکار بستگی دارد.
وی هشدار داد بدون این اقدامات، افغانستان با خطر رکود طولانیمدت و چشمانداز محدود برای توسعه پایدار مواجه خواهد بود.
با وجود بهبود جزئی در اقتصاد و کاهش قیمت مواد غذایی، اکثر خانوارهای افغانستان هنوز برای تأمین نیازهای اولیه خود با مشکلات جدی مواجهاند و فقر بهطور گستردهای پابرجاست. گروههای آسیبپذیر، از جمله زنان و کودکان، به دلیل نبود سازوکارهای حمایت اجتماعی، بیشترین آسیب را از مشکلات اقتصادی متحمل میشوند.
گزارش بانک جهانی همچنین به چالشهای تجاری در افغانستان اشاره کرد و بیان داشت در سال 2023-2024، صادرات افغانستان ثابت باقی ماند، در حالی که واردات افزایش یافت و این امر باعث گسترش کسری تجاری شد.
انتهای پیام/.