تحولات اوکراین| آغاز جذب جوانان 18 ساله اوکراینی به ارتش
مأموریت محرمانه نماینده ترامپ برای کمک به مذاکرات مسکو و کییف، دیدار آتی وزیر خزانهداری آمریکا با زلنسکی، تردید درباره وجود طرح مشخص کاخ سفید برای پایان درگیری و تاکید اتحادیه اروپا بر لزوم شرکت در مذاکرات صلح، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
![تحولات اوکراین| آغاز جذب جوانان 18 ساله اوکراینی به ارتش تحولات اوکراین| آغاز جذب جوانان 18 ساله اوکراینی به ارتش](https://motamedpress.com/wp-content/uploads/2025/02/تحولات-اوکراین-آغاز-جذب-جوانان-18-ساله-اوکراینی-به-ارتش.jpg)
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع اوکراین از آغاز روند امضای قراردادهای یکساله برای جذب داوطلبانه شهروندان اوکراینی در سنین 18 تا 24 سال به ارتش این کشور خبر داد.
در بیانیه منتشره در وبسایت رسمی این وزارتخانه آمده است: «این قرارداد ثبات مالی تضمین شدهای از سوی دولت ارائه میدهد: مبلغ قرارداد یک میلیون گریونا (معادل 2.3 میلیون روبل و کمی بیش از 24 هزار دلار) است که 200 هزار گریونای آن بلافاصله به شخص پرداخت میشود و مابقی در طول مدت خدمت پرداخت خواهد شد.»
بر اساس اطلاعات وزارت دفاع اوکراین، این برنامه فرصتهای جدیدی را برای شهروندان این کشور فراهم خواهد کرد که شامل «دریافت دستمزد مناسب، آموزش رزمی حرفهای مطابق با استانداردهای ناتو» و همچنین «معافیت از بسیج اجباری به مدت 12 ماه پس از پایان قرارداد» میشود.
رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین تأکید کرد که این قرارداد برای مردان 18 تا 24 ساله اجباری نیست و به منزله بسیج یا وظیفه اجباری محسوب نمیشود، بلکه به گفته وی، فرصتی است برای افرادی که آگاهانه انتخاب میکنند، تجربه رزمی کسب کرده و تنها ظرف یک سال به ثبات مالی دست یابند. وزیر دفاع به این مسئله اشاره نکرد که این افراد ممکن است جان خود را در مدت یک سال این قرارداد از دست داده و دیگر آیندهای نداشته باشند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین چند روز قبل در مصاحبه با خبرگزاری «رویترز» در گفته بود که قصد دارد جوانان 18 تا 24 ساله (پیش از رسیدن به سن مشمولیت) را از طریق قراردادهای ویژه به نیروهای مسلح اوکراین جذب کند. وی برخی از شرایط این قرارداد یکساله را نام برد که شامل پرداخت نقدی قابل توجه، امکان ورود رایگان به دانشگاه بدون نیاز به شرکت در آزمون و همچنین شرایط ویژه برای دریافت وام مسکن خواهد بود.
در بهار سال 2024، زلنسکی قانونی را امضا کرد که سن بسیج در اوکراین را از 27 سال به 25 سال کاهش داد. بعد از آن جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور پیشین آمریکا اعلام کرد که مقامات اوکراین باید درباره کاهش بیشتر سن بسیج تا 18 سال تصمیمگیری کنند.
این در حالی است که وضعیت نیروهای مسلح اوکراین در خط مقدم جنگ بحرانی گزارش شده است. پیتر پروشنکو، رئیسجمهور پیشین اوکراین روز گذشته در نشست پارلمان این مسئله را مطرح کرده و افزود که نمایندگان درباره موضوعات مختلف بحث میکنند، ولی تأمین نیازهای ارتش مورد توجه قرار نمیگیرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و هشتاد و پنجمین (1085) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ترامپ به ویتکاف مأموریت داد تا به مذاکرات روسیه و اوکراین کمک کند
روزنامه “نیویورک تایمز” فاش کرده است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، بهصورت محرمانه به استیو ویتکاف، نماینده ویژه خود در امور خاورمیانه، مأموریت داده تا به روند مذاکرات میان طرف روسی و مقامات کییف کمک کند.
در این گزارش آمده است: «چند هفته پیش، ترامپ بهصورت محرمانه به ویتکاف اختیار داد که حوزه فعالیت خود را فراتر از خاورمیانه گسترش دهد تا کانالی برای مذاکرات با روسها باز کند.»
بر اساس اطلاعات این روزنامه، ترامپ بصورت شخصی به ویتکاف اعتماد دارد و از دهه 1980 با او دوست است. به همین دلیل، او به نزدیکان خود گفته که معتقد است ویتکاف مهارتهای لازم برای مذاکرات را دارد و میتواند به پایان دادن به درگیری در اوکراین کمک کند. در عین حال، “نیویورک تایمز” تأکید کرده که اختیارات دقیق دولت آمریکا در این زمینه همچنان نامشخص است.
عدم وجود طرح مشخص در آمریکا برای حل بحران اوکراین
شبکه تلویزیونی “فاکس نیوز” به نقل از یک مقام اروپایی گزارش داد که دولت دونالد ترامپ در حال بررسی گزینههای مختلف برای حل بحران اوکراین است، اما هنوز برنامه مشخصی در این زمینه ندارد. به گفته وی، مقامات آمریکایی قصد دارند پیشنهادهای شرکای خود را بررسی کرده و نگرانیهای آنان را میشنوند.
این مقام گفت: «همه گزینهها در حال بررسی هستند. همچنان فرصتهای زیادی برای تشدید تحریمها وجود دارد.»
وی همچنین تأکید کرد که مذاکرات دولت ترامپ با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، پیچیده خواهد بود. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا شب گذشته در دیدار با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، در کاخ سفید گفت: «در روند حلوفصل بحران اوکراین ما به پیشرفت خوبی دست یافتهایم.»
وی روز گذشته نیز در مصاحبه با شبکه “فاکس نیوز” مدعی شده بود که تماسهای نزدیک میان کاخ سفید، مسکو و کییف در هفته گذشته منجر به پیشرفت چشمگیری در روند حل بحران اوکراین شده است. علاوه بر این، ترامپ تأکید کرده بود که اوکراین باید امنیت سرمایهگذاریهای آمریکا را تضمین کند، زیرا «این کشور ممکن است روزی به بخشی از خاک روسیه تبدیل شود.»
ترامپ وزیر خزانهداری را برای دیدار با زلنسکی به اوکراین میفرستد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در شبکه اجتماعی “Truth Social” اعلام کرد که اسکات بسنت، وزیر خزانهداری این کشور، به اوکراین سفر خواهد کرد تا با ولودیمیر زلنسکی دیدار کند.
وی نوشت: «من وزیر خزانهداری، اسکات بسنت، را به اوکراین میفرستم تا با رئیسجمهور زلنسکی دیدار کند. این درگیری باید بهزودی پایان یابد – تلفات و ویرانیها بسیار زیاد است. آمریکا میلیاردها دلار در سراسر جهان هزینه کرده، اما نتایج کمی به دست آمده است. وقتی آمریکا قوی باشد، صلح در جهان برقرار میشود.»
پیشتر، خبرگزاری “بلومبرگ” گزارش داده بود که بسنت در هفته جاری به کییف سفر خواهد کرد تا با مقامات اوکراینی درباره دسترسی واشنگتن به منابع معدنی حیاتی این کشور گفتگو کند. وی اولین مقام دولت جمهوریخواه آمریکا خواهد بود که به اوکراین سفر میکند.
رئیس پنتاگون: آمریکا نیروهای نظامی به اوکراین اعزام نخواهد کرد
پیت هگست، وزیر دفاع جدید آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده نیروهای نظامی خود را به اوکراین اعزام نخواهد کرد. وی در مقر فرماندهی آفریقای ارتش آمریکا در آلمان به خبرنگاران گفت: «ما هیچ نیروی نظامی به اوکراین اعزام نخواهیم کرد.»
هگست همچنین ابراز اطمینان کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، امیدوار است که بهزودی توافق صلح درباره اوکراین حاصل شود و پس از حل این بحران، ایالات متحده بازنگری در استقرار نیروهای خود در سراسر جهان را به پایان خواهد رساند. وی گفت: «ما باید امنیت اسرائیل و حلوفصل مسالمتآمیز درگیری اوکراین را تضمین کنیم. اما این نباید جهتگیری ما را تعیین کند. امیدوارم که با دستیابی سریع به توافق صلح در اوکراین، که رئیسجمهور به آن متعهد است، بتوانیم ارزیابی استقرار نیروها را به پایان برسانیم.»
گفتگوی معاون ترامپ با رئیسجمهور فرانسه درباره اوکراین
کاخ سفید شب گذشته گزارش داد که جیدی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، و امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، برای نخستین بار با یکدیگر دیدار کرده و در خصوص تعهد واشنگتن و پاریس به پایان درگیری در اوکراین، تجارت دوجانبه و فرصتهای همکاری دیگر گفتگو کردند.
در این بیانیه آمده است: «دو طرف (ونس و ماکرون) در دیدار خود در پاریس درباره تعهد مشترک ایالات متحده و فرانسه به تلاش در جهت پایان دادن به جنگ اوکراین و همچنین توسعه روابط تجاری دوجانبه تبادل نظر کردند.»
تاکید رئیس کمیسیون اروپا بر لزوم اتحاد در حمایت از اوکراین
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در دیداری با جیدی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، در پاریس تأکید کرد که اتحاد در ادامه حمایت از کییف ضروری است.
در بیانیه کمیسیون اروپا پس از این دیدار آمده است: «فون در لاین بر تعهد اتحادیه اروپا به برقراری صلحی عادلانه و پایدار در اوکراین تأکید کرد. وی بر لزوم حفظ اتحاد در ارائه حمایت قاطع از اوکراین تأکید نمود.»
همچنین یادآوری شده که رئیس کمیسیون اروپا «تعهد اتحادیه اروپا به روابط تجاری عادلانه را تأیید کرد، در حالی که هر دو طرف بر اولویت توسعه روابط در حوزههای مورد علاقه مشترک، از جمله انرژی، تأکید کردند.»
توافق صلح در اوکراین بدون مشارکت اتحادیه اروپا امکانپذیر نیست
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مصاحبه با روزنامه “کورییره دلا سرا” اعلام کرد که توافق بر سر بحران اوکراین بدون مشارکت اروپا امکانپذیر نخواهد بود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره نقش اتحادیه اروپا در روند صلح میان روسیه و اوکراین تاکید کرد: «این درگیری در اروپا رخ میدهد. این موضوع به اوکراین مربوط میشود و به اروپا نیز مربوط میشود، و برای اینکه صلح واقعی برقرار شود، اروپا باید بخشی از آن باشد. من هیچ توافقی را متصور نیستم که اتحادیه اروپا در آن حضور نداشته باشد.»
زلنسکی: نیروهای سازمان ملل هرگز به کسی کمک نکردهاند
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز گذشته در مصاحبه با روزنامه “گاردین”، تاکید کرد که پیشنهاد امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، برای استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین بهعنوان بخشی از ضمانتهای امنیتی، تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که این نیروها شامل حدود 150 هزار نظامی باشند و افراد برگزیده از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل نباشند، زیرا به عقیده او، این نیروها «در کل طول تاریخ تقریباً به هیچکس کمکی نکردهاند.»
زلنسکی گفت: «در مورد ایده امانوئل [ماکرون]، باید بگویم که اگر این بخشی از ضمانتهای امنیتی باشد و اگر 100 تا 150 هزار نظامی اروپایی در اوکراین حضور داشته باشند، آنگاه بله. صادقانه بگویم، فکر نمیکنم که نیروهای سازمان ملل یا چیزی شبیه به آن در طول تاریخ واقعاً به کسی کمک کرده باشند. در حال حاضر، ما نمیتوانیم از چنین ایدهای حمایت کنیم.»
این روزنامه اشاره کرده که مقامات اروپایی هنوز با اعزام نیروهای رزمی به اوکراین موافقت نکرده است، درحالیکه زلنسکی اعلام کرده که مأموریتهای صلحبانان با نقش محدود «بعید است نتیجهبخش باشد.»
در اواخر سال گذشته، خبرگزاری “رویترز” گزارش داده بود که رهبران کشورهای اروپایی در حال بررسی اعزام 100 هزار نیروی نظامی به اوکراین در صورت برقراری آتشبس و امضای توافق صلح هستند.
زاخارووا: زلنسکی قصد دارد شکست ارتش اوکراین در منطقه کورسک را پنهان کند
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی با مطرح کردن احتمال مبادله اراضی با روسیه برای حل بحران اوکراین، در تلاش است تا وخامت اوضاع نیروهای اوکراینی در محور کورسک را پنهان کند.
در همان روز، زلنسکی در مصاحبه با روزنامه انگلیسی”گاردین” اعلام کرده بود،در صورتی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، موفق شود مذاکرات صلح میان مسکو و کییف را ترتیب دهد، وی قصد دارد به روسیه پیشنهاد دهد که اراضی تحت کنترل نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کورسک را با بخشی از مناطقی که به فدراسیون روسیه پیوستهاند، مبادله کند، اما خود وی دقیقاً نمیداند که کدام مناطق میتوانند شامل این مبادله شوند.
زاخارووا در واکنش به این سخنان گفت: «در منطقه کورسک، نئونازیهایی که آنجا مشغول به فعالیت هستند، سرنوشتی جز یافتن زمینی به مساحت تقریباً دو متر در یک متر و عمق یک و نیم تا دو متر نخواهند داشت. زلنسکی این اظهارات را صرفاً برای پنهان کردن ابعاد واقعی فاجعهای که نیروهای مسلح اوکراین در این محور با آن مواجه شدهاند، مطرح میکند.»
واکنش عجیب زلنسکی به پرسشی درباره بایدن
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در جریان مصاحبه خود با روزنامه “گاردین”، هنگام پاسخ به پرسشی درباره نقش جو بایدن، رئیسجمهور پیشین آمریکا، در بحران اوکراین، خندید.
این روزنامه به این مسئله اشاره کرده است: «زمانی که از زلنسکی پرسیده شد که آیا بایدن در تاریخ بهعنوان فردی که به نجات اوکراین کمک کرد شناخته خواهد شد یا بهعنوان کسی که در برابر چالش پوتین بیش از حد کند عمل کرد، او خندید و گفت که در حال حاضر پاسخ دادن به این سوال “بسیار دشوار” است.»
همچنین اشاره شده است که زلنسکی از عدم تمایل اولیه بایدن برای ارسال تسلیحات به اوکراین انتقاد کرده است.
بحران اوکراین؛ موضوع مذاکرات لاوروف با سفرای کشورهای آمریکای لاتین
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه در مسکو با سفرای کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب دیدار کرده و در جریان این نشست، تحلیلی جامع از بحران اوکراین به آنها ارائه داد.
وزارت امور خارجه روسیه درباره این دیدار توضیح داد: «از سوی روسیه، تحلیلی جامع و عینی از بحران اوکراین ارائه شد. در جریان تبادل نظر درباره طیف گستردهای از مسائل مربوط به وضعیت کنونی جهان بهطور کلی و نیمکره غربی بهطور خاص، موضوعات مختلفی از دستور کار بینالمللی و منطقهای مورد بحث قرار گرفت، از جمله تحول نظم جهانی مدرن به سمت چندقطبی شدن و نقش رو به رشد منطقه آمریکای لاتین بهعنوان یکی از ارکان این روند.»
درخواست مجارستان از کییف برای لغو فرمان ممنوعیت مذاکرات با روسیه
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان اعلام کرد که لغو فرمان رئیسجمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، مبنی بر ممنوعیت مذاکرات با مقامات روسیه، برای اوکراین مفید خواهد بود.
وی در مصاحبهای با خبرگزاری «نووستی» گفت: «فکر میکنم قطعاً مفید خواهد بود اگر قانونی که مقامات اوکراینی را از مذاکره با روسیه منع میکند، لغو شود. اگر این قانون لغو شود، به حل و فصل مناقشه بسیار کمک خواهد کرد.» وی در عین حال یادآور شد که تصمیمگیری درباره این موضوع به خود اوکراینیها بستگی دارد.
مردم جمهوری چک چگونه وضعیت اوکراین را ارزیابی میکنند
طبق نتایج یک نظرسنجی که توسط آژانس تحقیقاتی STEM انجام شده است، 37 درصد از شهروندان جمهوری چک بر این باورند که اوکراین برای دستیابی به صلح در درگیری با روسیه باید از بخشی از مناطق شرقی خود صرفنظر کند.
در گزارش این آژانس آمده است: «طبق دادههای این پژوهش، 37 درصد از مردم چک معتقدند که اوکراین باید بخش شرقی سرزمین خود را در ازای صلح و دریافت تضمینهای امنیتی از سوی کشورهای غربی، اما بدون پیوستن به ناتو، به روسیه واگذار کند. علاوه بر این، 17 درصد دیگر از شرکتکنندگان نیز از پایان جنگ از طریق واگذاری بخش شرقی اوکراین به روسیه حمایت کردهاند، اما با این تفاوت که کییف همچنان باید فرصت پیوستن به ناتو را داشته باشد. همچنین، 29 درصد از پاسخدهندگان از بازگشت تمامی سرزمینهای اوکراین حمایت میکنند، درحالیکه تنها 8 درصد خواهان تسلیم کامل اوکراین هستند.»
علاوه بر این، به باور 47 درصد از مردم چک، حجم کمکهای نظامی که این کشور به اوکراین ارائه میکند بیش از حد زیاد است. حدود یکسوم از پاسخدهندگان این کمکها را متناسب ارزیابی کرده و تنها 4 درصد معتقدند که این کمکها ناکافی بوده است.
همچنین به گفته 54 درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی، چک باید همچنان به ارائه کمک به این پناهجویان ادامه دهد. بااینحال، تنها 34 درصد از مردم چک معتقدند که حضور این پناهجویان برای کشورشان مفید است. بر اساس دادههای وزارت کشور جمهوری چک، در حال حاضر حدود 395 هزار پناهجوی اوکراینی که از زمان فوریه 2022 کشور خود را ترک کردهاند، در این جمهوری سکونت دارند.
وزیر دفاع لهستان از مشمولان اوکراینی خواست به کشور خود بازگردند
ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش، وزیر دفاع ملی لهستان، اعلام کرد که شهروندان اوکراینی در سن مشمولیت باید از لهستان به کشور خود بازگردند.
وی این اظهارات را در یک برنامه رادیویی مطرح کرد که از وزیر پرسیده شد که آیا معتقد است که «جوانان اوکراینی باید لهستان را ترک کرده و برای کشورشان بجنگند؟»،کوسینیاک-کامیش در پاسخ گفت: «بله، آنهایی که در سن مشمولیت هستند، طبیعتاً بایدبه کشور خود بازگردند.»
لهستان: یک فروند سوخی روسیه حریم هوایی کشور را نقض کرده است
فرماندهی عملیاتی نیروهای مسلح لهستان شب گذشته اعلام کرد که یک فروند هواپیمای شناسایی تاکتیکی سوخو-24 روسیه به دلیل نقص فنی، حریم هوایی این کشور را نقض کرده است.
در بیانیه این فرماندهی توضیح داده شده است: «در این رابطه یگانهای آمادهباش هوایی لهستان که وظیفه کنترل آسمان کشور را بر عهده دارند، با طرف روسی در ارتباط بودند. روسیه تأیید کرد که حریم هوایی لهستان نقض شده و اعلام کرد که این اتفاق به دلیل نقص در سیستم ناوبری هواپیمای سوخو رخ داده بود.»
این حادثه در بخش شرقی خلیج گدانسک در دریای بالتیک رخ داد. طبق اطلاعات فرماندهی عملیاتی لهستان، این هواپیمای روسی حریم هوایی این کشور را تا حداکثر عمق 6.5 کیلومتر نقض کرده و به مدت 1 دقیقه و 12 ثانیه در آن باقی مانده است.
یک روز قبل از این حادثه نیز وزارت امور خارجه فنلاند نیز سفیر روسیه را به دلیل ادعای نقض حریم هوایی این کشور توسط یک هواپیمای روسی احضار کرده بود.
انتهای پیام/