خروج احتمالی آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل
یک مقام کاخ سفید اعلام کرد انتظار می رود دونالد ترامپ امروز عضویت آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را لغو کرده و همچنان به سیاست خود برای توقف بودجه آنروا ادامه دهد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، یک مقام کاخ سفید اعلام کرد انتظار می رود دونالد ترامپ امروز عضویت آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را لغو کرده و همچنان به سیاست خود برای توقف بودجه آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا UNRWA) ادامه دهد.
این اقدام درست در حالی صورت می گیرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای دیدار با دونالد ترامپ عازم واشنگتن شده است. نتانیاهو همواره یکی از منتقدان آنروا بوده و این سازمان را به اقدامات ضد اسرائیلی متهم می کند.
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود نیز بودجه آنروا را کاهش داده بود. وی مدعی است مردم فلسطین به توافقی برای آغاز دوباره مذاکرات صلح با اسرائیل نیاز دارند و خواستار اصلاحاتی در این زمینه شده است.
این در حالی است که قرار است یک کارگروه شورای حقوق بشر، پرونده حقوق بشری ایالات متحده را در ماه اوت بررسی کند، فرآیندی که در مورد همه کشورها هر چند سال یکبار انجام می شود. در حالی که این شورا به لحاظ قانونی قدرت الزام آور ندارد اما موارد مذاکره شده در آن بار سیاسی دارد و می توان با استفاده از آن، فشارهای جهانی را بر یک دولت افزایش داد تا در مسیر خود تغییر ایجاد کند.
ترامپ از زمان راه یابی دوباره به کاخ سفید، فرمان های اجرایی متعددی داده است از جمله خروج از سازمان بهداشت جهانی و خروج از توافق نامه آب و هوایی پاریس. گمان می رود خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل، یکی دیگر از فرمان های اجرایی ترامپ باشد.
در همین حال دنی دنون سفیر اسرائیل در سازمان ملل این اقدام احتمالی ترامپ را مورد تحسین قرار داد و این شورا را به انجام اقدامات افراط گرایانه تهاجمی ضد یهودی متهم کرد.
وی افزود: آنروا برای مدتی طولانی است که استقلال خود را به عنوان یک سازمان حقوق بشری از دست داده و تبدیل به یک سازمان تروریستی تحت کنترل حماس شده است.
همچنین فیلیپ لازاینی کمیسیونر کل آنروا هفته پیش اظهار کرد این نهاد در معرض انبوهی از اطلاعات نادرست قرار گرفته تا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود.
کنگره آمریکا پیشتر به طور رسمی کمک ها به آنروا را تا مارس 2025 به حالت تعلیق درآورد. آنروا کمک ها و خدمات بهداشتی و آموزشی را به میلیون ها نفر از فلسطینیان ساکن غزه، کرانه باختری، بیت المقدس، سوریه، لبنان و اردن می دهد.
سازمان ملل مدعی است 9 تن از کارکنان آنروا در حمله 7 اکتبر حماس به اسرائیل دست داشته اند. این سازمان متعهد شده که تحقیقات کاملی در این زمینه انجام خواهد داد و از اسرائیل خواسته تا مدارک لازم در این باره را ارائه دهد، اقدامی که تاکنون انجام نشده است.
این در حالی است که چند روز پیش نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع بررسی ممنوعیت فعالیت آنروا در فلسطین اشغالی برگزار شد. فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا (UNRWA)، در گزارش خود تأکید کرد که این آژانس بهعنوان بزرگترین نهاد سازمان ملل در نوار غزه، خدماتی ارائه میدهد که جایگزینناپذیر هستند.
وی هشدار داد که اجرای قانون جدید پارلمان اسرائیل، توان عملیاتی این آژانس را بهشدت تضعیف خواهد کرد، زندگی میلیونها فلسطینی را به خطر خواهد انداخت و بر آتشبس و تحقق راهحل سیاسی پایدار برای صلح و امنیت تأثیر منفی خواهد گذاشت.
فو تسونگ، نماینده دائم چین در سازمان ملل، از اسرائیل خواست محدودیتها و فشارهای خود بر این آژانس را متوقف کرده و اجرای این قانون را متوقف کند. وی همچنین از جامعه بینالمللی خواست تا به حمایت خود از آنروا ادامه دهند و از سازمان ملل و شورای امنیت درخواست کرد که اقدامات اضطراری لازم را برای تضمین عملکرد این آژانس انجام دهند.
لازارینی تصریح کرد بر خلاف اتهامات علیه حماس، این گروه نقشی در تأخیر کمکرسانی در غزه ندارد.
لازارینی افزود: «اگر آنروا برچیده شود، وضعیت پناهندگی آوارگان فلسطینی به همین شکل باقی خواهد ماند.آنروا مصمم است زنده بماند و به کمکرسانی ادامه دهد».
رژیم اسرائیل در 14 آبان در ادامه سیاستهای ضد فلسطینی و ضد تصمیمات جامعه جهانی و بینالمللی، توافق نامه همکاری با آنروا را لغو کرد. اسرائیل مدعی همکاری آنروا با حماس است؛ ادعایی که سازمان ملل به شدت آن را رد میکند.
انتهای پیام/