عضو ناتو به دیدار پوتین رفت
به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین به خبرگزاری نووستی گفت «رابرت فیتسو» نخستوزیر اسلواکی طی یک سفر کاری به مسکو سفر کرده و با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه شخصا دیدار کرده است.
طبق آنچه سخنگوی کرملین اعلام کرده، این گفتوگوها بر وضعیت و تحولات بینالمللی و تحویل گاز طبیعی روسیه متمرکز بود.
بنابر گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، گاز طبیعی روسیه همچنان از طریق اوکراین به برخی از کشورهای اروپایی از جمله اسلواکی، جریان مییابد که طبق توافقنامه پنج ساله قبل از جنگ امضا شده و قرار است در پایان سال جاری منقضی شود. «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز پنجشنبه در نشستی در بروکسل به رهبران اتحادیه اروپا گفت که کییف قصدی برای تمدید توافق ندارد؛ مسئلهای که فیتسو اصرار داشت به منافع کشورش آسیب میزند.
نخستوزیر اسلواکی پس از دیدار با رئیسجمهور روسیه در صفحه فیسبوک خود نوشت: «من روز جمعه رهبران اروپایی را نسبت به سفرم مطلع کردم.»
او همچنین تاکید کرد گفتوگوها در مسکو واکنشی به آنچه زلنسکی روز پنجشنبه در بروکسل گفته بود، است.
رابرت فیتسو گفت: «دیدار امروز من پاسخی بود به زلنسکی که در پاسخ به سوال شخصی من در روز پنجشنبه گفت که مخالف هرگونه ترانزیت گاز از طریق اوکراین به خاک ما است. همچنین رئیسجمهور اوکراین موافق تحریمهای اتحادیه اروپا علیه برنامه هستهای روسیه است و این خواسته آنها علیه منافع کشور ما که متکی به روسیه است، میباشد.»
وی افزود: «چنین نگرشهایی از نظر مالی به اسلواکی آسیب میزند و عملیات نیروگاههای هستهای در اسلواکی را تهدید میکند؛ اقدامی که غیرقابل قبول است. این وظیفه ما بوده از سیاست مستقل اسلواکی در هر چهار جهت محافظت کنیم.»
فیتسو گفت، پوتین به او تاکید کرد که روسیه همچنان آماده تحویل گاز به غرب است. وی گفت طرفین همچنین در مورد وضعیت نظامی اوکراین، راهحل مسالمتآمیز برای خاتمه جنگ این کشور و روابط دوجانبه میان ۲ کشور خود گفتوگو و رایزنی کردند.
سفر «رابرت فیتسو» به مسکو توسط احزاب مخالف اسلواکی محکوم شد.
فیتسو یکی از رهبران اتحادیه اروپا بوده است که بیشترین انتقادات را علیه حمایتهای غربی از کییف عنوان کرده و دولت اسلواکی کمکهای نظامی به کییف را قطع کرده است. او همچنین بارها از اتحادیه اروپا خواسته است که تحریمها علیه روسیه را لغو کند و تاکید کرده که این اتحادیه باید پس از پایان درگیری اوکراین گفتوگو با مسکو را از سر بگیرد.
نزدیک به ۳ سال از جنگ اوکراین میگذرد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این در حالی است که برخی کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راهحلهای دیپلماتیک جهت حلوفصل این درگیری، بر روی ارسال کمکهای مالی و نظامی به کییف پافشاری میکنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانیتر میکند.
311311