اخبار بین الملل

نامه ایران به سازمان ملل بعد از تعرض به سفارت در دمشق

نماینده ایران در سازمان ملل طی نامه‌هایی از دبیرکل و شورای امنیت خواست حمله تروریست‌ها به اماکن دیپلماتیک و کنسولی ایران محکوم و اقدامات لازم را برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک اتخاذ کنند.

خبرگزاری تسنیم

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نامه خود به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل افزود: این اقدامات نقض آشکار کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک (1961) و کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی (1963) هستند که متضمن مصونیت اماکن دیپلماتیک و ایمنی کارکنان آن‌ها هستند.

ایروانی اضافه کرد: «جمهوری اسلامی ایران تأکید می‌کند که مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و نمایندگان آنها باید همواره مطابق با حقوق بین‌الملل محترم شمرده شود. هیچ فرد، گروه یا دولتی حق ارتکاب یا تسهیل چنین نقض‌هایی را ندارد. جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت درخواست می‌کند که این نقض‌های فاحش را بطور صریح محکوم کرده و اقدامات لازم را برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک و جلوگیری از تکرار چنین حملاتی اتخاذ نمایند.»

متن کامل نامه امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد متعاقب حمله گروه‌های مسلح به اماکن دیپلماتیک و کنسولی کشورمان در سوریه به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد و لیندا توماس گرینفیلد، رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد در 9 دسامبر 2024 به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

متعاقب دستور دولت متبوع ام، مکاتبه حاضر به منظور انتقال نگرانی عمیق و محکومیت شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به حملات انجام‌شده به اماکن دیپلماتیک و کنسولی کشورم در سوریه ارسال می‌گردد.

همزمان با تشدید فعالیت گروه‌های مسلح در دمشق، شبه‌نظامیان در تاریخ 8 دسامبر 2024 به زور وارد سفارت ایران شده و به آن حمله کردند؛ حملاتی که منجر به خسارات شدید، تخریب، سرقت اسناد و آرشیوها، و تخریب پنجره‌ها، درها و مبلمان شد. تصاویر اولیه منتشر شده در فضای مجازی نیز نشان می‌دهد که احتمالاً به سمت سفارت تیراندازی شده است. به همین ترتیب، گروه‌های مسلح در تاریخ 29 نوامبر 2024، کنسولگری ایران در حلب را با گلوله‌های کوتاه‌برد هدف قرار داده و کارکنان کنسولگری را در معرض خطر قرار دادند. پس از تخلیه کنسولگری به دلیل حملاتی که جان کارکنان را به مخاطره انداخته است، این مکان توسط مهاجمان اشغال و تخریب شد.

این اقدامات نقض آشکار کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک (1961) و کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی (1963) هستند که متضمن مصونیت اماکن دیپلماتیک و ایمنی کارکنان آن‌ها می‌باشند. جمهوری اسلامی ایران تأکید می‌کند که مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و نمایندگان آن‌ها باید همواره مطابق با حقوق بین‌الملل محترم شمرده شود. هیچ فرد، گروه یا دولتی حق ارتکاب یا تسهیل چنین نقض‌هایی را ندارد. جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت درخواست می‌کند که این نقض‌های فاحش را به‌طور صریح محکوم کرده و اقدامات لازم را برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک و جلوگیری از تکرار چنین حملاتی اتخاذ نمایند.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد. احترامات فائقه را تجدید می‌نماید.

یکشنبه این هفته با سیطره مخالفان دولت بشار اسد بر دمشق، تعدادی از عناصر مسلح به سفارت کشورمان یورش برده و دست به تخریب و تعرض زدند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا