اخبار بین الملل

هیچ نگرانی برای درد و رنج فلسطینی‌ها وجود ندارد

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۰:۱۵ – ۰۲ دی ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند – مایک کیسی، مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا – که به عنوان معاون مشاور سیاسی در دفتر امور فلسطینی ایالات متحده خدمت می‌کرد – تجربه خود را به عنوان یک دیپلمات در قدس اشغالی یک «تحقیر» توصیف کرد و گفت که هرگز چنین چیزی را ندیده است.

کیسی به الجزیره گفت: «صراحتاً (برای دولت آمریکا) خجالت‌آور است… دیدن اینکه چگونه در برابر خواسته‌های اسرائیل تسلیم می‌شویم و به حمایت از کاری که دولت اسرائیل انجام می‌دهد ادامه می‌دهیم، حتی اگر بدانیم این اشتباه است و من چنین چیزی را در هیچ کشور دیگری که در آن خدمت کرده‌ام، ندیده‌ام.»

کیسی پس از چهار سال در سمت خود، در ماه ژوئیه به دلیل حمایت بی دریغ دولت ایالات متحده از اسرائیل با وجود عملیات نظامی ویرانگر آن در نوار غزه استعفا کرد.

استعفای او – که اولین بار توسط روزنامه گاردین این هفته گزارش شد – آخرین مورد از سوی یک مقام آمریکایی است که از حمایت نظامی و دیپلماتیک جو بایدن، از اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ خشمگین شده است.

تا به امروز، بیش از ۴۵۰۰۰ فلسطینی در حملات مستمر اسرائیل به مناطق ساحلی کشته شده‌اند.

این درگیری غزه را وارد یک بحران انسانی وخیم کرده است و کارشناسان سازمان ملل و گروه‌های برجسته حقوق بشر ارتش اسرائیل را به ارتکاب جنایات جنگی از جمله نسل کشی متهم کرده‌اند.

ایالات متحده گفته است که برای تضمین آتش بس و آزادی اسیران غزه تلاش می‌کند. این کشور همچنین گفت که اسرائیل را تحت فشار قرار داده است تا تلفات غیرنظامیان را در عملیات نظامی خود به حداقل برساند.

اما بایدن از توقف کمک آمریکا به اسرائیل به عنوان اهرمی برای پایان دادن به جنگ خودداری کرده و درخواست‌ها برای تعلیق انتقال تسلیحات به متحد اصلی را رد کرده است. این اقدام، خشم و انتقاد طرفدارانی را برانگیخته است که به رئیس جمهور دموکرات لقب «نسل‌کشی جو» داده‌اند.

ایالات متحده سالانه حداقل ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل می‌دهد و محققان دانشگاه براون اخیراً تخمین زده‌اند که دولت بایدن ۱۷.۹ میلیارد دلار اضافی از زمان شروع جنگ غزه ارائه کرده است.

کیسی روز شنبه در مصاحبه‌ای با الجزیره گفت: «کارم در اورشلیم در درجه اول بر نوشتن در مورد وضعیت غزه و نگرانی‌های بشردوستانه تا مسائل اقتصادی و سیاسی متمرکز است.»

وی با اشاره به اینکه دولت ایالات متحده از شرایط وخیم منطقه از جمله تلفات گسترده و کمبود کمک‌های بشردوستانه در غزه آگاه است، گفت: «با این حال، ما همچنان به دنبال این سیاست‌ها و حمایت از آنچه ارتش اسرائیل در آنجا انجام می‌دهد، ادامه می‌دهیم. آنها همه گزارش‌های ما را دریافت می‌کنند، همه چیز‌هایی را که ما می‌نویسیم در اختیار دارند، ولی آنها را نادیده می‌گیرند.»

کیسی در پاسخ به این سوال که چرا سیاست دولت ایالات متحده اینچنین است، گفت که او معتقد است بخشی از دلیل آن این است که «هیچ نگرانی برای رنج فلسطینیان وجود ندارد.»

او گفت: «ما رنج فلسطینیان را نادیده می‌گیریم. ما روایت دولت اسرائیل از وقایع را می‌پذیریم، حتی اگر بدانیم که درست نیست، و واقعاً منافع اسرائیل را دنبال می‌کنیم.» او به الجزیره گفت: «ما به دنبال منافع خود نیستیم و این چیزی بود که در پایان مرا مجبور به استعفا کرد.»

وزارت امور خارجه آمریکا به درخواست الجزیره برای اظهار نظر در این خصوص پاسخ نداد.

منبع: الجزیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا