جایگاه حکمرانی زنان دیگر تشریفاتی و شعاری نیست
۲۰:۱۹ – ۰۴ دی ۱۴۰۳
زهرا بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در روز سهشنبه ۴ دیماه، با حضور در دانشگاه دفاع ملی در دومین جشنواره تجلیل از حکمرانان زن لشکری و کشوری، حضور یافت.
بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این مراسم با تبریک ایام میلاد حضرت زهرا (س) و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، بر نقش ویژه زنان در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی تأکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه والای حضرت زهرا (س) گفت: لقب «ام ابیها» که پیامبر اکرم برای حضرت زهرا استفاده میکردند، بیانگر جایگاهی است که مفهوم مادری را فراتر از نقش فیزیکی به یک ویژگی ذهنی، رفتاری و باوری ارتقا میدهد. ویژگیهایی شامل همدلی، همدردی، عدالتورزی و انصاف در یک مادر وجود دارد و حلقه گمشده جامعه ماست.
وی ادامه داد: زنان در طول تاریخ انقلاب اسلامی ایران نقشی بیبدیل داشتهاند، از حضور در انقلاب تا دفاع مقدس و مدیریت بحرانها همچون تحریمها. امروز باور راسخی وجود دارد که برای دستیابی به چشمانداز تعیینشده توسط مقام معظم رهبری، باید از ظرفیت هر دو بال جامعه، یعنی زنان و مردان، بهره گرفت.
بهروز آذر با اشاره به نقش زنان در عرصه سیاستگذاری، افزود: توجه به زنان در برنامههای توسعه پنجساله کشور همواره مورد تأکید بوده است. در برنامه هفتم توسعه نیز موانع پیشرفت زنان مشخص شده و بر نقش حکمرانی آنان تأکید شده است.
وی همچنین با اشاره به نقش زنان در دولت چهاردهم گفت: دولت چهاردهم با اعتقاد به استفاده از تمام ظرفیتهای کشور، شاهد حضور زنان شایسته در مناصب مختلف بوده است. امروز بیش از هفتاد زن در مناصب سیاستگذاری و تصمیمگیری حضور دارند. این جایگاهها تشریفاتی نیست و نشاندهنده شایستگیهای ذاتی این زنان است.
معاون رئیس جمهور در پایان تأکید کرد که انگار از حکمرانی زنان حرف میزنیم، چون باور داریم، زنان به دلیل ویژگیهای مادرانه خود، مانند مهر ورزی، همدلی و صبوری میتوانند انسجام اجتماعی را افزایش داده، تصمیماتی بگیرند و در تصمیم سازی هوایی مشارکت کنند که احساس تعلق به ایران و نظام جمهوری اسلامی را تقویت کنند.
این مراسم با هدف معرفی و تجلیل از حکمرانان زن موفق، ترویج گفتمان مقام معظم رهبری در حوزه زنان و حکمرانی، و تأکید بر نقش زنان در حکمرانی کشور برگزار شد.
در انتهای مراسم، جوایزی به حکمرانان زن منتخب اهدا شد. منتخبین این دوره شامل دو بخش پیشکسوتان و حکمرانان معاصر بودند و سه نفر از دانشآموختگان دوره عالی حکمرانی نیز معرفی و تقدیر شدند.
منبع: مهر