اخبار سیاسی

جلیلی: نباید از توافق جدید حرف بزنیم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه دیگر نباید حرف از توافق جدید بزنیم، گفت: چرا وقتی در عرصه معادلات سیاسی، تمام تعهدات را انجام می‌دهیم؛ او(آمریکا) از توافق خارج می‌‌شود این یعنی چه؟

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ویژه برنامه 16 آذر با عنوان «دانشجو، پیشگام مقاومت» که امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد در جمع دانشجویان این دانشگاه حاضر و با آنها به گفتگو پرداخت.

 

جلیلی با اشاره به اینکه 16 آذر پیام‌های زیادی دارد، گفت:  یکی از بحث‌های خیلی مهم که باید در دانشگاه به آن توجه شود این است که دانشجو باید به مثابه نیروی پیشگام جامعه از چیزی که قرار است پیش بیاید پیشی بگیرد و بتواند روندها را بشناسد و اگر تهدیدی سراغ جامعه می‌آید با هوشمندی خود، مانع آن شود و اگر فرصت‌هایی در حال از بین رفتن است جامعه را هشیار کند و به آن هشدار دهد.

وی ادامه داد: خوشبختانه از 16 آذر سال 32 تاکنون در مجموع، فعالیت‌های دانشحویی به گونه‌ای بوده که در بزنگاه‌های مهم کشور برخورد فعال داشته است و نسبت به دفع تهدیدها نیز  فعال بوده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نزدیکی به سالگرد شهید علم الهدی خاطرنشان کرد: نقش دانشجویان در تهدید جنگ تحمیلی و 13 آبان نیز بسیار موثر بود. من خواهش می‌کنم کتاب خیابان روزولت را بخوانید. در این کتاب با اسناد نشان داده می‌شود که رژیم آمریکا به دنبال برنامه‌هایی بود که با انقلاب اسلامی مقابله کند و ثمره‌های آن را از ببرد.

جلیلی ادامه داد: تمامی شهدای هسته‌ای مثل شهید فخری زاده، احمدی روشن و … همه مراحل تحصیلی‌شان در کشور بود و همیشه نسبت به تهدیدهای کشور هشیار بودند و درست عمل می‌کردند. اگر می‌گوییم دانشجو نقش فعال داشته باشد اینطور نیست که هیچ مانعی سر راهش نیست و فرش قرمز برایش پهن کردند، موانع طبیعی است. اما مهم این است که در حرکت‌های انقلاب و کشوری اگر با مانعی مواجهه شدیم صبر کنیم.

وی با اشاره به فرمایش امام صادق (ع) در خصوص اینکه صبر یکی از جنود عقل است، گفت: صبر بی عملی و بی اقدامی نیست. صبر یعنی اگر با مانع مواجهه شدید چگونه با هوشمندی از آن عبور کنید و چگونه با مسائل برخورد کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: ما در بزنگاه‌های یک صد ساله گذشته غفلت و غیبت داشتیم اما جمهوری اسلامی این فرصت را ایجاد کرد که در نقاط بزنگاهی به خوبی عمل کنیم. ایران اکنون در نقطه بزنگاهی قرار دارد.

جلیلی در ادامه سخنان خود افرود: کتاب آمریکایی «صلحی که همه صلح ها را بر باد داد» مملو یکسری اسناد است که اشاره می‌کند بیش از 100 سال گذشته چند قدرت برای منطقه سوریه، فلسطین و عراق طراحی و برنامه ریزی می‌کنند و تا 100 سال مردم این مناطق از طراحی که شده رنج می برند. خواهش می‌کنم این کتاب را حتما بخوانید. رسما این مناطق را تقسیم کردند بین انگلیس و فرانسه … و تا امروز این ماجرا ادامه دارد.  

وی ادامه داد: می‌گویند چرا امروز اردوغان چنین حرفی زد؟ بله، چون ریشه در گذشته دارد. در این 100 سال خصوصا بعد جنگ جهانی اول، یک نقطه بزنگاهی دیگر بوجود آمد و برخی تصمیم گرفتند مصالح کشورها را آنها تعیین کنند و اسرائیل این غده سرطانی زاییده شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز طوفان الاقصی آن نقطه بزنگاه است. باید بدانید اگر از این فرصت استفاده نکنیم اینطور نیست که دشمن شکستی خورد برای همیشه دست‌هایش را بالا بگیرد. دشمن طی کسال گذشته تمام ظرفیت نظامی، اقتصادی، سیاسی و … خورد را پای کار آورده است چون احساس خطر می‌کنند. تا جایی که اسم عملیات به شهادت رساندن سید حسن نصرالله را «نظم جدید» گذاشتند. چرا چون فهمیدند حفظ نظم قدیم دیگر فایده‌ای ندارد.

جلیلی در جمع دانشجویان علم و صنعت و خطاب به آنها گفت: بدانید چه آسیب‌ها و موفقیت‌هایی در مسیر ایجاد شده است. یک تحلیل غلط می تواند شما را دچار اشتباه کند. حتی در خصوص یک عملیات نظامی. بعضی وقت‌ها ادبیاتی مثل تله جنگ ایجاد می‌شود که شاید به ظاهر درست، اما خطاست و طرف مقابل را گستاخ می‌کند.

وی اظهار داشت: می‌گویند باید به سمت تنش زدایی برویم، اما تنش زدایی به چه قیمتی؟ اگر طرف مقابل به زور به حق شما متعرض شد اتفاقات بعدی هم تکرار می‌شود. چون شما عنوان کردید که می‌خواهید با همه آشتی کنیم باید بدانید که مهم برای شما باید رفع تهدید زدایی باشد ولو با تنش.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش مجری برنامه که گفت هزینه شهادت سید حسن نصرالله چقدر بود؟ گفت: لازمه پاسخ به این پرسش این است که ایران دوباره از توافق جدید حرف نزند.

جلیلی با تاکید بر اینکه دیگر نباید حرف از توافق جدید بزنیم، گفت: چرا وقتی در عرصه معادلات سیاسی، تمام تعهدات را انجام می‌دهیم؛ او(آمریکا) از توافق خارج می‌‌شود این یعنی چه؟

وی تاکید کرد: روز دانشجو یعنی شما باید رویکرد طرف مقابل را بشناسید. او دشمن است باید برنامه هایش را بدانید و پایش دقیق در خصوصش داشته باشید. امروز اگر از تله جنگ حرف می‌زنند چرا از تله دیپلماسی حرف نمی‌زنند؟ چه چیزی مانع تهدید و تنش می‌شود؟ پاسخ درست و به هنگام شما مانع می‌شود و این فقط مختص فضای نظامی نیست، بلکه برای حوزه های دیگر مثل قوت اقتصادی هم صدق می‌کند. آیا دو قطبی که بین مردم ایجاد می‌کنند که مردم اقتصاد می‌خواهید یا مقاومت؟ درست است؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تردید را عامل اصلی دور شدن جامعه از خط اصلی خود دانست و گفت: اگر می‌خواهیم کشور هم اقتصاد داشته باشد هم به خوبی از مقاومت که دفاع از خودش است عمل کند، اگر از تله جنگ حرف زدید یا گفتید با همه برادریم؛ اشکالی ندارد اما از کدام مسیر؟ شما باید بتوانید خوب دفاع کنید. قانون برای شما تعریف کرده که طی 5 سال آینده باید رشد 8 درصد داشته باشیم، اگر شما در یک ماه گذشته لایحه بودجه رشد سه و نیم درصد را تصویب کنید این چه علامتی است؟ وقتی ما رشد 8 درصد تصویب کردیم.

جلیلی با تاکید بر اینکه ناترازی برنامه و عمل باید در کشور برطرف شود، تصریح کرد: در شرایطی که طرف اعتراف می‌کند نظم قدیم دیگر جواب نمی‌دهد نشان دهنده کارهای حزب الله و طوفان الاقصی است. حالا اگر کسی بگوید ما دوباره گفتگو و توافق کنیم باید بداند در توافق قبلی 15 بار طرف مقابل گفت ما همه تعهدات خود را انجام دادیم؛ آخرش چه شد؟ از توافق خارج شد و الان ده ها نفر از کشور شما، کشتیرانی و هواپیمایی شما را تحریم می‌کند.

وی وظیفه دانشگاه هوشمند را تقویت دولت منتخب مردم برای رشد 8 درصد، نه 3/5 درصد دانست و افزود: تحلیل های فلج کننده از تحریک های فلج کننده بدتر است.

نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه گفت: بحث سوریه چیز جدیدی نیست. دشمنان آن را یک دژی می‌دانند که در مقاومت دارد عمل می‌کند و وقتی شما از مقاومت حمایت می‌کنید باید از آن هم حمایت کنید. راهبرد ما حمایت از سوریه است اما از چه طریقی؟ اگر از راهبرد صحبت می‌کنیم، گاهی راهبرد غلط است؛ پس باید با تحقیق و تلاش کمک کنیم تا درست شود.

جلیلی با ابراز این نگرانی که کسانی راهبردهای غلط را جایگزین راهبردهای صحیح نکنند، گفت: اگر کسی از تله جنگ حرف زد این خودش یک خطای راهبردی است، اگر می‌گویند با ترامپ سر مسائل دیگر گفتگو کنیم این یک راهبرد خطاست.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشور ما تلاش دارد راهبردهای رهبری را دنبال کند، اما گاهی اجرای راهبرد هم مساله است. دستگاه‌ها این کار را انجام می‌دهند و این بین هوشیاری دانشجو و دانشگاه نیر مهم است که بپرسد آیا درست انجام می‌شود؟ مثلا در بحث سوریه اجرای راهبرد مهم است و ابعاد اطلاعاتی، سیاسی، رسانه ای و … دارد. اگر می‌بیند در بعد رسانه‌ای ضعیف عمل می‌شود، حتما باید بگویید و حتما باید اصلاح شود. گاهی پشتوانه اقتصادی خوب عمل نمی‌کند پس باید یکی یکی این‌ها را بررسی کرد.

نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی در خصوص سوالی در مورد دولت سایه نیر گفت: دولت سایه قبل از اینکه بخواهد دکان و دستگاه باشد، یک گفتمان است. یعنی هرکسی باید سایه به سایه بنا بر توان خودش تحولات دولت را دنبال کند. اگر دید خطا دارد تصیح کند. برای همین گفتم هر دانشگاه باید یک دولت سایه باشد چون در انحصار شخص خاصی نیست. قبول مسئولیت فقط داشتن پست و مقام نیست و هیچکس نباید به خاطر دنیای دیگری آخرتش را خراب کند. همه باید بر مبنای تقوا عمل کنیم‌.

جلیلی همچنین در خصوص مساله وفاق تصریح کرد: امروز از وفاق صحبت می‌کنند اما اینکه به وفاق مثل پروژه نگاه کنیم از نظر من غلط است. چه چیزی وفاق ایجاد می‌کند؟ عدالت. لذا وفاق فرع بر عدالت است و باید پروسه باشد.

وی در خصوص بحث ناترازی نیز گفت: ناترازی هایی که الان وجود دارد به شرطی حل می شود که ناترازی در برنامه و حرف از بین برود و این مشروط به داشتن برنامه است. مثلاً در زمینه بنزین باید بگوییم در زمینه بنزین و نفت بین دو تا چهار درصد پرتی داریم و باید پرسید مگر این پرتی یک ریال و دو ریال است؟ جلوگیری از این پرتی یکی از راهکارهای سیستماتیک مبارزه با فساد است و این کار راه حل دارد و در برنامه پنجم تحت مترینگ نام گرفت اما در لایحه بودجه امسال نیامده است البته می گویند در برنامه هست و نیازی نیست در بودجه بیاید.

نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: سیاست های کلی نظام را طبق قانون اساسی رهبر انقلاب تعیین می کنند و بر این اساس رهبر انقلاب یک شورای نظارتی را تعیین کرده اند.

جلیلی در پاسخ به پرسش دانشجویی مبنی بر اینکه که چرا هیچگاه پست نمی‌گیرید؟ گفت: من از سطوح پایین وارد کارهای اجرایی شده ام و از همه اینها برجسته‌تر دبیری شورای عالی امنیت ملی است. در جلسات شش ساله شورای امنیت ملی شهید رییسی و آقای اژه ای حضور داشتند و بحث های زیادی در آنجا مطرح می‌شد. اما باید پرسید رییس جمهور چه کارویژه ای دارد و چه کارهای اجرایی باید انجام دهد. خود آقای پزشکیان چند ساعت بعد از شهادت شهید هنیه در جایگاه ریاست شورای امنیت قرار گرفتند. تاکنون به من پست استانداری پیشنهاد نشده است و نمیدانم این حرف از کجا آمده است.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر این که با گرد حرف زدن و تکراری حرف زدن نمی‌توان کشور را اداره کرد، گفت: بنده درسال نود و دو حرفهایی زدم و رقیب بنده حرفهای مانند برجام زد و من ایراداتی گرفتم و ایشان پاسخی داده حالا اگر آن ایرادات تکرار شود دوباره همان حرف ها را میزنم و کسی که مسئولیت اجرایی داشته است باید درباره ایرادات پاسخ دهد.

نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان این که در دولت آقای روحانی از پیشنهادات ما استقبال کافی نمی‌شد، گفت: در دولت سیزدهم تمام پیشنهادات ما را شهید رییسی پیگیری می‌کرد، اما گاهی در سیستم ایراداتی وجود دارد که این دستورات قابلیت اجرایی پیدا نمی‌کنند. یکی از بحث های ما برای دانشگاه ها پس از پیروزی در انتخابات یکی ارزآوری بود و دیگر ایجاد اشتغال. رییس جمهور در برابر این پیشنهاد گفت شما خودت مسئولیت این کار را به عهده بگیر، اما به ایشان گفتم که باید این کار به عنوان یک ماموریت برای برخی وزارتخانه ها تعریف کنید.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا