دشمن مظاهر و جلوههای اعتقادی و ارزشی ما را نشانه گرفته است
۱۲:۵۰ – ۲۹ آبان ۱۴۰۳
، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی عرب انصاری در ابتدای جلسه با اشاره به جایگاه والای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به عنوان نگین خلقت و نقطه عطف عالم وجود گفت: خداوند متعال به آن حضرت منزلت ویژهای عنایت کرد و هرگاه جبرئیل امین، بر زمین نازل میشد، سلام خدا را به ایشان ابلاغ میکرد و پیامبر اسلام نیز بیشترین تواضع و احترام را در مقابل آن حضرت داشت.
معاون مراسم و استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر فرصتی برای پاسداشت گرامیترین محبوب خداست و لازم است در این ایام مبارک برای ارتباط بیشتر بانوان و دختران جامعه اسلامی به این کانون مقدس برنامه ریزی کنیم، بنابراین به همفکری و استفاده از همه ظرفیتهای علمی و تجربی کشور نیازمندیم تا بتوانیم پیوند عاطفی و منطقی میان زنان و دختران کشورمان با این مقام عظمی و اسوه و الگوی والا را بیش از پیش محقق کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری با اشاره به برنامههای آئینی و جشنها و اجتماعات برگزار شده در این هفته گفت: این مناسک و برنامههای مفرح و نشاط آفرین، برای جامعه ضروری و مفید است، اما کافی نیست و به برنامههای تبیینی و عمیق تری که بتواند در درازمدت تاثیر تربیتی و اجتماعی در جامعه داشته باشد نیازمندیم.
وی با اشاره به صبر و مقاومت زنان در تاریخ اسلام و به ویژه زنان غزه و لبنان گفت: اگر نگاه عمیقی به حوادث اخیر در جهان اسلام داشته باشیم مشاهده میکنیم که بانوان مسلمان این الگوپذیری را از سبک زندگی حضرت فاطمه سلام الله در مسیر مبارزه با ظلم و صبر و ایستادگی برای حق طلبی و مقابله با باطل داشته اند و این تاثیرپذیری را در خانواده ها، بیمارستانها، مدارس و در همه میدانها مشاهده میکنیم.
معاون مراسم و استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: حضرت زهرا سلام الله یک فرد نبود بلکه یک امت بود که در راه اسلام و حمایت از امام مسلمین از جهاد تبیین استفاده کرد و علاوه بر جهاد با زبان و کلام، جسم نازنین خود را نیز در معرض خطر قرار داد و در نهایت در صحنه مسئولیت خود درخشیدند و جان خود را فدا کرد.
حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری اضافه کرد: فضای معنوی که امروز در جبهه مقاومت رخ داده متأثر از مقاومت و سبک زندگی نورانی و رفتار حضرت زهرا سلام الله است که مورد تائید کامل خدا و پیامبر (ص) بود.
وی افزود: هیچ کس در خلقت با حضرت زهرای اطهر سلام الله برابری نمیکند چرا که صفات خداوند در ایشان عینیت پیدا کرده و تجلی صفات و جمال و جلال خداوند بود. کسانی که با اسم اسلام با حضرت زهرا سلام الله علیها مقابله کردند، عمق دین را درک نکردند و دچار نفاق شدند و دارای بصیرت و تحلیل نبودند. کسانی که با این حضرت مقابله کردند از مشرکان و کافران نبودند، چرا که آنان جرأت نزدیک شدن به این حریم را ندارند بلکه از منافقین و مسلمانانی بودند که بصیرت نداشتند و دچار انحراف شدند.
حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری اظهار داشت: امروز در ایران، غزه و لبنان صحنههایی خلق میشود که هیچ زبانی قادر به وصف عظمت آن نیست. زنان غزه و لبنان عزیزترین افراد خود را از دست میدهند و باز هم مقاومت میکنند.زنان ایران در حمایت از مردم غزه و مقاومت از عزیزترین داشتههای خود چشم پوشی میکنند و حضور معرفتی زنان در دفاع از مقاومت بسیار شگفت انگیز و حیرت آور است و این امر بیانگر تأسی به حضرت زهرا سلام الله و الگوی رفتاری و تربیتی ایشان است.
معاون مراسم و استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: در این جلسات و ستاد بزرگداشت مقام زن و روز مادر میخواهیم برای این بانوان بی همتا و بزرگوار و ارزشمند، برنامه ریزی کنیم که امروز همرزم شهدا و امام امت هستند.
وی با بیان اینکه دشمن مظاهر و جلوههای اعتقادی و ارزشی ما را نشانه گرفته است، گفت: از نمایندگان دستگاههای مختلف میخواهم با همکاری و همفکری یکدیگر، برنامههای تاثیرگذار، متفاوت و پرباری که شایسته منزلت و مقام زن و مادر و بانوی مکرم اسلام باشد را تدارک دیده و اجرایی نمایند.
در ادامه جلسه هر یک از اعضا پیشنهادات و نظرات خود را پیرامون برنامههای هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر و همچنین شعار محوری و عناوین روزهای این هفته عنوان کردند و نکات زیرمورد توجه و تاکید حاضرین قرار گرفت.
– تمرکز برنامههای هفته زن حول یک محور و نقطه کانونی
– تدارک برنامهای هدفمند با رویکرد بین المللی و مشارکت کشورهای مختلف با موضوع زن، خانواده و عفاف و حجاب که با اجماع جهانی همراه باشد
– تاکید بر سرمایههای ذاتی بانوان از جمله بعد مادری، عاطفی، عشق به خانواده و سایر ویژگیهای ذاتی زنان در کنار سایر توانمندیهای علمی و تجربی
– جهاد تبیین با موضوع ترویج اهمیت کانون خانواده، فرزندپروری، عفاف و حجاب
– بازخوانی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان با استناد به آمار و واقیتهای موجود
– استفاده از زبان هنر و ساخت فیلمهای فاخر
– نهادینه سازی الگوی زن مسلمان که نه شرقی است و نه غربی و پرهیز از ارائه الگوهای کلیشهای و غیرقابل دسترس
– بازگویی نقش زنان در پیشبرد مقاومت و جهان سازی بر اساس زیست فاطمی
– استفاده از ابزاهای نوین و تولید محتوا در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی
– به دست گرفتن ابتکار عمل در حوزههای مربوط به زنان و کنشگر بودن به جای اقدامات واکنشی