سلاح نابودگر ناوهای هواپیمابر آمریکایی رونمایی شد
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چین پرقدرت به سمت اهداف نظامی خود در حرکت است؛ پکن پس از اعلام قصد خود برای تبدیل شدن به ابرقدرت پیشرو جهان و جانشینی ایالات متحده در صدمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین (سال ۲۰۴۹)، استراتژی جامع و منسجمی را سرلوحه کار خود قرار داده است.
در حال حاضر، چین در حال پشت سر گذاشتن آمریکا است؛ یکی از عناصر استراتژی چین برای شکست آمریکاییها، توسعه سیستمهای “ضد دسترسی/منطقه انکار” (A۲/AD) است. پکن در مورد نزدیکترین منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام به سواحل خود این استراتژی را پیش گرفته است.
در این راستا، پکن سیستم موشکی قوی مانند دانگ فنگ ۲۱ (DF-۲۱) را توسعه داده است.
از DF-۲۱D چه میدانیم؟
DF-۲۱D که در اوایل دهه ۲۰۱۰ معرفی شد، جدیدترین نوع سیستم DF-۲۱ است، یک سیستم بسیار پیشرفته که دارای یک وسیله نقلیه مانور برای ورود مجدد است که به آن امکان میدهد کشتیهای در حال حرکت، به ویژه ناوهای هواپیمابر ایالات متحده را هدف قرار دهد. ناوهای آمریکایی، مهمترین تهدید نظامی برای نیروهای چینی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام هستند.
اگر پکن بتواند به طور قابل اعتمادی این سکوهای پرهزینه را از بین ببرد یا آمریکاییها را وادار کند که این سکوهای گران قیمت را از هرگونه درگیری احتمالی دور نگه دارند، نیروهای چینی به درجه بالایی از مانور استراتژیک دست پیدا خواهند کرد که ممکن است در نتیجه آن، ایالات متحده و شرکای منطقهای آن را از نظر نظامی شکست دهند.
در واقع، DF-۲۱ قبل از هر چیز یک سلاح روانی برای استفاده در برابر آمریکاییها است؛ ایالات متحده بیش از حد بر روی ناو هواپیمابر سرمایه گذاری کرده است، به دلیل هزینه زیاد و پیچیدگی این سیستمها، آمریکاییها اکنون در هرگونه درگیری در دریا با چینیها در یک نقطه ضعف استراتژیک قرار دارند، چراکه سلاحهای A۲/AD، مانند DF-۲۱D، نسبت به ناوهای هواپیمابر ایالات متحده، نسبتا ارزانتر برای تولید و جایگزینی هستند.
با توانمندیهای تولید انبوه چین در بخش تولید دفاعی، این کشور آسیایی میتواند این موشکهای DF-۲۱ نسبتا ارزان و دقیق را سریعتر از آن چیزی که آمریکاییها میتوانند ناوهای از دست رفته در جنگ را تعمیر و جایگزین کنند، تولید کند. چین این را می داند و آمریکا نیز این را میداند. به همین دلیل است که چین امیدوار است که حضور انبوهی از این موشکهای DF-۲۱D کافی باشد تا آمریکاییها از استقرار ناوهای حامل در مناطق مورد مناقشه جلوگیری کنند.
منبع: nationalinterest
۲۲۷۲۲۷