اخبار سیاسی

فرمانده قرارگاه خاتم سپاه: در مناقصه‌های کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان شرکت نمی‌کنیم/ از ما خواستند که در موضوع بازسازی ورزشگاه آزادی ورود کنیم

خبرگزاری خبرآنلاین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار عبدالرضا عابد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه پاسداران به تشریح ساختار و اقدامات این قرارگاه پرداخت. او این گفته‌ها را در گفت‌وگو با دفاع پرس بیان کرده است.

در ادامه گزیده سخنان او می‌آید:

*ساختار قرارگاه در ابتدا از «قرب‌»های مختلف تشکیل شده بود که هر کدام در حوزه خاصی فعالیت می‌کردند؛ اما با گذر زمان و گسترش کار قرارگاه و همچنین تحولاتی که در حوزه وزارتخانه‌های دولت ایجاد شد، قرارگاه نیز متناظر با این وزارتخانه‌ها، ساختار خود را تغییر داد و فعالیت‌های خود را در قالب هلدینگ‌های مختلف شکل داد.

*امروزه این قرارگاه دارای هفت هلدینگ است که عبارت هستند از: هلدینگ تخصصی نفت و گاز و پتروشیمی، هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی، هلدینگ تخصصی صنعت و معدن، هلدینگ تخصصی دریایی، هلدینگ تخصصی نیرو، هلدینگ تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات و هلدینگ برون‌مرزی.

*یکی از خصوصیات مهم قرارگاه، بعد از گذشت نزدیک به چهار دهه، انحصارشکنی و بن‌بست‌شکنی است. قبلاً پروژه‌های کلان و بزرگ کشور به شرکت‌های بزرگ خارجی واگذار می‌شد و شرکت‌های ایرانی در واقع به‌عنوان پیمانکاران دست دوم و سوم به‌کارگیری می‌شدند؛ اما با ورود قرارگاه خاتم این بن‌بست برای شرکت‌های ایرانی شکسته شد.

*در واقع زمانی این انحصار شکسته شد که کشور از سوی غرب تحریم شده بود و شرکت‌های خارجی برای تحت فشار قرار دادن ایران و هم‌راستا با دولت‌های همپیمان خود، کشور را ترک کردند؛ ولی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) خیلی زود توانست جای خالی این شرکت‌های خارجی عهدشکن را پر کند و کارهای عمرانی کشور را به سمت جلو پیش برد. دست‌اندکاران قرارگاه خاتم این‌گونه نبودند که از پادگان‌ها و جبهه‌ها مستقیم به عرصه سازندگی وارد شده باشند. این عزیزان پیش‌تر دارای تحصیلات و تجارب مرتبط با حوزه سازندگی بودند و بنا به مقتضیات زمان، دوره‌ای این تجربیات را در عرصه جبهه به کار گرفتند و بعد از جنگ با راه‌اندازی قرارگاه خاتم وارد عرصه بازسازی و سپس سازندگی کشور شدند.

*فلسفه وجودی قرارگاه خاتم برای کمک به کارهای عمرانی کشور است. هدف ما از سهیم شدن در کارهای عمرانی کنار زدن سایر پیمانکاران نبوده است؛ بخصوص پیمانکاران خصوصی. قرارگاه خط قرمزهایی برای شرکت در مناقصه‌ها دارد که مثال بسیار روشن آن این است که قرارگاه در مناقصه‌های کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان شرکت نمی‌کند.

*سال‌هاست که از احداث ورزشگاه آزادی گذشته است و کاری که قرارگاه به آن ورود کرده، مقاوم‌سازی و بازسازی این ورزشگاه است. ورزشگاه آزادی به عنوان یک ورزشگاه بزرگ که میزبان مسابقات بین‌المللی است در طی سالیان اخیر دچار استهلاک و آسیب شده بود و نیاز مبرم به بازسازی داشت؛ به طوری که واقعاً در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نبود که چنین ورزشگاه فرسوده‌ای میزبان ورزشکاران ایرانی و خارجی باشد. به هر حال از ما خواستند که در موضوع مقاوم‌سازی و بازسازی ورزشگاه ورود کنیم؛ ما نیز بخشی از این پروژه را متعهد شدیم.

2929

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا