اخبار سیاسی

معاهده‌های بلندمدت می‌تواند نقشه راه آینده کشور باشد

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۰۸:۰۲ – ۲۶ دی ۱۴۰۳

داریوش صفرنژاد کارشناس مسائل بین‌الملل در ارتباط با سفر‌های رئیس‌جمهور به روسیه و تاجیکستان اظهار کرد: به لحاظ تمدنی ارتباط ما با همسایگان اهمیت فراونی دارد. هم مردم و هم پیشینه تاجیکستان  در امتداد تمدن ایران است. در تاجیکستان بسیاری از مشاهیر و آداب و رسوم و رویه‌های جاری با کشور ما مشترک است.

صفر نژاد تاکید کرد: شاید از لحاظ مذهبی مشترک نباشیم، اما دین اسلام پیوندی مهم را ایجاد کرده است. تاجیکستان ۳۳ سال است که مستقل شده است و شاید امروز آنها امنیت خود را مدیون ایران باشند. آشتی ملی در تاجیکستان را جمهوری اسلامی ایران رقم زد و به نمایندگی از سازمان ملل گفت‌و‌گو‌ها و آشتی ملی را ما هموار کردیم. این اتفاق در آن سال‌ها پروسه پر حجمی بود و تمام معارضین اسلحه را زمین گذاشتند و موضوعات حل شد. خاطرات خوبی تاجیک‌ها از فرهنگ و تمدنی ایرانی دارند.

این کارشناس معتقد است بزرگترین آرزو در آن کشور ارتباطات خوب با جمهوری اسلامی ایران است. شرکت‌های ایرانی در این سال‌ها آبادانی بسیاری در تاجیکستان به همراه داشتند. در تاجیکستان هر وقت نام ایران می‌آید آبادانی و ساختن‌ها به یاد مردم این کشور می‌آید. خداراشکر این سفر و سفر‌های مشابه که می‌تواند وجه اصلی آن هم اقتصادی باشد در حال انجام است چرا که می‌تواند از اهمیت بالایی برای ما برخوردار باشد.

تنظیم معاهده ایران و روسیه در ۴۷ ماده 

صفرنژاد درباره  سفر به روسیه و معاهده ایران و روسیه بیان کرد: درباره روسیه باید عنوان کرد در دولت هفتم و در سال ۷۹ موقعی که سند همکاری راهبردی در ۱۲ بند ما بین ایران و روسیه به امضا رسید، هدف آن بود که ارتباطات راهبردی میان دو کشور همسایه ریل گذاری شود تا همکاری مختلف وجود داشته باشد. این موافقت نامه ۱۰ ساله بود و در دو نوبت ۵ ساله هم تمدید شد.

این کارشناس تاکید کرد در فروردین ۱۴۰۰،   ۵ سال دیگر این موافقت نامه را دو کشور تمدید کردند. سندی که اکنون تنظیم شده ۴۷ ماده است و پیوست‌هایی که متناظر به همگرایی مختلف در  مسائل سیاسی، فرهنگی، نظامی و بخش‌های دیگر است و حوزه‌های متنوعی دارد.

صفر نژاد در انتها گفت: چند سالی است که کار‌های کارشناسی روی این اسناد انجام شده و تنظیم این اسناد در سطح ملی کار وقت گیر و کارشناسی است. ریل گذاری که در این معاهده شده ۲۰ ساله است و بعد از آن هم می‌تواند ادامه داشته باشد. اما هدف کلی آن است که جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های هم جوار خود بتواند ریل گذاری دراز مدت داشته باشد. با چند کشور دیگر هم چنین اسنادی را داریم و این معاهده‌های بلند مدت حتما نقشه راه آینده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا