نظر صریح پزشکیان درباره قانون عفاف و حجاب: ابهامات زیادی وجود دارد؛ اگر کاری را میخواهید خراب کنید، از آن بد دفاع کنید/ چنین رفتاری مسالهدار است
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری کشورمان در دومین گفتوگوی تلویزیونی خود با اشاره به وفاق ملی گفت یکی از کارهایی که انجام شد استاندار کرد سنی، عرب در خوزستان، بلوچ در سیستان و بلوچستان معرفی کردیم و شعاری که داشتیم مبنی بر اینکه همه اقوام را باید مشارکت دهیم، شکل گرفت. زنان هم در این دولت مشارکت بالایی دارند.
رئیس جمهوری کشورمان افزود: امکان هیچکدام از این کارها بدون حمایت و نگاه مقام معظم رهبری نبود.
اهم سخنان پزشکیان در ادامه میآید:
*در صد روز اول فعالیت این دولت با حوادث مختلفی مواجه بودیم از جمله اینکه در شب تحلیف رئیس جمهور، صهیونیست ها شهید اسماعیل هنیه رادر تهران به شهادت رساندند.
*هیات دولت را براساس نظرسنجی های مختلف از احزاب و جناح ها تشکیل دادیم و در نهایت وزیران پیشنهادی را به مجلس معرفی کردیم و مجلس یک رای استثنایی به اعضای کابینه داد.
*از آغاز به کار بحث کسری در پرداخت مطالبات گندم کاران بود. بحث پرستاران بود. بحث پاداش بازنشستگان بود. با این مسائل درگیر بودیم و تلاش کردیم حل کنیم. مبنای ما اجرای چشم انداز و اجرای قانون بود. قانون برنامه را به هر کدام از وزرا ارجاع دادیم و خواستیم برنامه عملیاتی بنویسند. به سرعت مجبور بودیم بودجه را به مجلس ببریم. کار شبانه روزی انجام شد. علی رغم فرصت کم در زمان مناسب بودجه به مجلس رفت.
*کم کم فرمانداران نیز از بین خانمها در حال انتخاب هستند. همه این ها بدون کمک و پشتیبانی رهبری ممکن نبود. این نگاه رهبری در ایجاد وفاق و همدلی آغاز فعالیت هایی بود که انجام دادیم. این رویکرد برای به کار گیری نیروی انسانی داشتیم.
*واقعیت این است که ما با ناترازیهای بد در برق و گاز و انرژی و آب و پول و محیط زیست داریم که همه در حدی است که میتواند بحران ایجاد کند.
*تولید قرار بود امسال افزایش یابد اما این رخ نداد و نیروگاههای ما کفاف مصرف برق را نمیدهد که البته چندبرابر از متوسط چند کشور اروپایی و کانادا مصرف داریم که همین موضوع منجر به برنامهریزی برای قطعی یک تا دوساعته برق هم شد.
*نیاز ما الان با توان تولید همخوانی ندارد. وقتی ما دولت را تحویل گرفتیم که ذخایر نفت و گاز، امسال یک میلیارد است و اگر مدیریت نکنیم نمیتوانیم به نیروگاهها سوخت ندهیم. اگر الان مراقبت نکنیم برای زمستان چه کار کنیم؟
*ناترازی انرژی یک مجموعه است و نوع برخورد ما طوری است که باید با مدیریت جلو برویم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند کنونی بنزین را قبول ندارد و البته باید بنشینیم و کار کارشناسی کنیم و باید با نگاه به زندگی مردم، وارد این مسئله شویم. باید تورمی که میخواهد به زندگی مردم وارد شود را مد نظر بگیریم.
*با آن حساب وقتی ارز اختصاصی جبران نشود خب بنزین هم گران میشود؛ خوشحالم از اینکه صریح سوال میکنید من هم صریح جواب شما را میدهم و صادقانه با مردم عزیزمان صحبت خواهم کرد.
*در مناظرات تلویزیونی بارها گفتم و اعتقاد دارم که در داخل کشور باید وحدت داشته باشیم. ایران متعلق به یک دسته و گروه و جناح نیست.
*در آمریکا گفتوگوهایی با سران اروپایی داشتم؛ با رئیس جمهور فرانسه، نخست وزیر نروژ و سوئد و .. صحبت کردم و قرار شد باهم کار کنیم و سوءتفاهمها رفع شود اما با کارهایی که اسرائیل بعدها کرد و مساله پیجرها و ترور شهید نصرالله و سایر اقداماتی که اسرائیل کرد، این مساله دچار مشکل شد.
*در جلسه سران درباره فیلترینگ به سه گزینه رسیدیم و توافق شد. در شورای عالی فضای مجازی با نگاههای خاصی که وجود داشت کار به یک کارشناسی دیگر ارجاع دادند. خدمت مقام معظم رهبری هم که بودیم ایشان نگفتند فیلتر کنید، گفتند حاکمیت داشته باشید.
*وفاق یعنی عدالت و دوری از ذلالت. ما حق دیگران را بخاطر جنسیت، قومیت یا … نادیده میگیریم؛ اما خداوند میگوید بر اساس حق بر مردم حاکمیت کن. وفاق سهمیه دادن نیست؛ این است که حق دیگران را نادیده نگیریم.
*از لحاظ قضایی قانون میتوان نوشت اما اگر عادلانه نباشد قابل اجرا نیست. اگر قانونی بنویسیم که در اجرای آن نارضایتی ایجاد کند، اجرا نمیشود. قانون باید حقوق دیگران را ضایع نکند.
*خیلی از دانشجوهایی که معلق شده بودند به دانشگاهها، برگشتند؛ اساتیدی هم که همین مشکلات را داشتند، برگشتند. مگر کسانی که مورد قضایی داشتهاند.
*درباره قانون حجاب خیلی بحث داریم. از لحاظ اجرایی برای من که باید اجرا کنم سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد. قرار است گفتگو کنیم و تعامل، که هم اصول را و هم وفاق را داشته باشیم. در حال کار روی آن هستیم و خیلی مسائل آن جای سوال است. میگویند اگر کاری را میخواهید خراب کنید، از آن بد دفاع کنید. کسانی که میخواهند این کار را کنند باید مهارت و باور و توانمند داشته باشند و یک چنین موردی را در سیستم اداری خودمان نمیبینم. و چنین رفتاری را مسالهدار میدانم. باید بنشینیم گفتوگو کنیم ببینیم به چه شکلی قرار است این اتفاق بیفتد.
*من اگر راننده اسنپ باشم؛ خانمی که حجابش طبق آن چیزی که میخواهند نیست، هم من را و هم او را جریمه میکنند. من غذاخوری دارم میگویند او را راه ندهید؛ آیا این را جامعه میپذیرد؟ امکان پذیر است؟
۲۹۲۹