اخبار سیاسی

چهارمین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو 23 بهمن آغاز می شود

رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع از آغاز و برگزاری چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو در نمایشگاه بین‌المللی با حضور وزیر دفاع در روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن خبر داد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش حوزه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع امروز در نشستی به مناسبت برگزاری چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو گفت: وزارت دفاع به دنبال تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های دولتی و بخش‌های مختلف کشور است. بر همین مبنا سازمان جغرافیایی وزارت دفاع هم برابر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های که دارد در راستای همکاری با بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی کرده و در این عرصه به میدان آمده و خوشبختانه در طی سال‌ها توانسته‌ایم برای افزایش بهره‌وری و کمک به تصمیم‌سازی‌های درست در دستگاه‌های مختلف کشور یاری برسانیم.

 

وی با بیان اینکه امیدواریم این نمایشگاه بتوانیم هم‌افزایی و همکاری بین بخش‌های مختلف کشور را فراهم کند تصریح کرد: نمایشگاه از ساعت 9 صبح روز سه شنبه 23 بهمن با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آغاز می شود و تا جمعه بعد از ظهر ادامه دارد ورود برای عموم هم آزاد است.

رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع با بیان اینکه شعار چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو، «صنعت اطلاعات جغرافیایی، مبنای حکمرانی حکیمانه است» اظهار کرد: تلاش داریم تمامی دستگاه‌های بهره‌بردار و شرکت‌های خصوصی بتوانند توانمندی‌های خود را در آن نمایشگاه عرضه کنند و دستگاه‌هایی که به این اطلاعاتی‌ها نیاز دارند از طریق برقراری ارتباط بتوانند تصمیمات صحیح‌تر برای آینده اتخاذ کنند.

امیر فخری ادامه داد: در افتتاحیه نمایشگاه که با حضور وزیر دفاع انجام خواهد شد نمایندگان سفارتخانه‌ها حتماً در این مراسم حضور خواهند داشت. با 5 کشور هماهنگ شده تا نمایندگان فنی آن کشور را از نمایشگاه بازدید کنند و توانمندی‌های دستگاه‌های دولتی و شرکت خصوصی را از نزدیک مشاهده کنند.

وی افزود: نمایشگاه ایران ژئو بزرگترین زیست بوم صنعت اطلاعات جغرافیایی در غرب آسیا است و در این زیست بوم سازمان های تولید کننده اطلاعات مکانی، نقشه، جغرافیایی و بهره بردار، انجمن ها، دانشگاه ها، استارتاب ها شرکت دارند و ظرفیت های خود را به نمایش خواهند گذاشت.

رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع درباره تعداد ماهواره های عبوری از سطح آسمان کشور گفت: تعداد زیادی ماهواره از فضای بالای کشورمان عبور می کنند. بیش از 6 هزار ماهواره استارلینک در فضا وجود دارد و ماهواره‌های حوزه نوآوری و تعیین موقعیت 150 ماهواره را شامل می‌شود. همچنین ماهواره سنجش از دور تعریف شده و غیر نظامی نیز بیش از 300 عدد ماهواره را شامل می‌شود و ماهواره جاسوسی هم توسط هیچ کشوری اعلام نمی‌شود که ما آن‌ها را رصد می‌کنیم.

امیر فخری افزود: یکی از مسئولیت های ما رصد این ماهواره ها است که بخش غیر دفاعی را به صورت کامل شبیه سازی و بخش نظامی را ردیابی می کنیم و با نرم افزاری در سازمان مسیر عبوری آنها را در ساعات مختلف در کشور اطلاعات شان را شبیه سازی و در اختیار دستگاه ها قرار می دهیم.

رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع  درباره اقدامات این سازمان در زمینه بررسی مطالعاتی فرونشست زمین، افزود: ما در زمینه فرونشست در مناطقی که نزدیک شهرها و محدوده‌ صنایع سنگین است و حساسیت بیشتری ایجاد می‌کند با دستور وزیر دفاع، پایش لازم را انجام و ارزیابی های مان را ارائه کرده ایم و در زمینه دیگر مجموعه‌ها نیز به فراخور درخواست‌ها، مطالعات را انجام داده‌ایم.

وی درباره امکان‌سنجی انتقال پایتخت به سواحل مکران گفت: امکان‌پذیری سواحل مکران به معنای تناسب سنجی این منطقه برای استقرار پایتخت را طی چند نشست تخصصی بررسی کرده‌ایم و مجموعه مطالعات سازمان را به نهادهای مختلف ارسال کرده‌ایم که این کار همچنان ادامه دارد.

امیر فخری ادامه داد: این اقدام کار چند روز نیست و نیاز به بررسی‌های دقیق جغرافیایی اجتماعی و زیست بوم منطقه دارد که سازمان جغرافیایی در حوزه وظایف خود این کار را آغاز کرده است.

وی با بیان این که این اقدام یک تصمیم کلان سیاسی است گفت: موضوع بهبود وضعیت زندگی در تهران قابل‌بررسی است و ما در این زمینه مطالعات خود را انجام می‌دهیم و در نهایت تصمیم‌گیری در این زمینه به عهده مقامات عالی است اما به طور کلی این امر، غیرممکن نیست.

معاون وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره جدیدترین پروژه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح اظهار کرد: رصدخانه جغرافیایی ایران به معنای گردآوری داده‌های کل کشور و منطقه از حوزه‌های مختلف است. اطلاعات این رصدخانه با تکیه بر داده‌های متنوع که توسط سازمان جغرافیایی جمع آوری می‌شود و روش‌های پردازشی که به آن اضافه می‌کنیم به ما کمک می‌کند تا تصمیم‌سازی مناسب را برای سطوح مختلف تصمیم گیری کشور فراهم کنیم.

امیر فخری درباره برنامه این سازمان برای انسداد مرزها گفت: از سال گذشته موضوع انسداد مرزها در مرز شرقی کشور در همسایگی افغانستان و پاکستان را دنبال کرده‌ایم و سازمان جغرافیایی به تمام مسئولیت خود در تعیین نقاط مرزی در مرز با پاکستان و افغانستان عمل کرده است.

در پایان این نشست از پوستر نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو در سازمان جغرافیایی جغرافیایی نیروهای مسلح رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا