اخبار فرهنگی

تکریم مادران و همسران شهدای ایران و اقلیت های دینی

بنیاد ایرانشناسی اقدام به برگزاری آیین تکریم مادران و شهیدان ایران و اقلیت‌های دینی کرد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ به مناسبت فرا رسیدن اولین سالگرد تدفین پیکر پاک شهید گمنام در بنیاد ایران‌شناسی، این مجموعه همزمان با سالروز وفات حضرت ام‌البنین سلام‌الله‌علیها مراسم تکریم از مادران و همسران شهدا را در شامگاه روز گذشته با حضور سردار سرتیپ پاسدار حاج علی فضلی برگزار ‌کرد.

محمد حسین رجبی‌دوانی رئیس بنیاد ایران‌شناسی ضمن بیان خیر مقدم به حاضرین با بیان گزارش مختصری از روند تشییع و تدفین پیکر پاک شهید گمنام در سال گذشته گفت که وظیفه بنیاد ایران‌شناسی شناساندن عظمت‌های ایران و افتخارات آن در سطح ملی و بین‌المللی است و به همین علت میزبان پیکر پاک شهیدی از این آب و خاک است، زیرا ایران پهناور بقای خود را مدیون خون پاک شهیدان می‌داند و این افتخار نصیب ما شد که امسال اولین سالگرد تدفین این پیکر پاک را برگزار می‌کنیم و در این مدت برکات فراوانی از حضور این شهید عزیز برای ما حاصل شده است.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد که بنیاد ایران‌شناسی خانه همه ایرانیان و همه کسانی است که عشق به ایران زمین دارند و قلب آن‌ها برای اعتلا و سربلندی ایران می‌تپد. بنابراین از این حیث بنیاد ایران‌شناسی تنها متعلق به مسلمانان نیست بلکه هموطنان عزیز پیرو سایر ادیان الهی هم در خانه ایران‌شناسی، خود صاحب‌خانه هستند و افتخار داریم که در کنار بزرگداشت خانواده معظم شهیدان مسلمان میزبان خانواده معزز شهیدانی از پیروان ادیان الهی همچون پیروان آیین حضرت مسیح علیه السلام و حضرت زرتشت علیه السلام باشیم. باید بدانیم که اگر فداکاری این عزیزان، این شهیدان، چه مسلمان و چه پیروان ادیان الهی نبود اکنون کشور ما سرنوشتی مانند سوریه، افغانستان و سایر مناطق دیگر جنگی و چه بسا بدتر از آن را داشت، لذا می‌بایست فرهنگ دفاع مقدس، فرهنگ ایثار و فداکاری در جامعه ما بسط و ترویج پیدا کند و قدردان خانواده معظم شهیدان، مادران بزرگوار و معزز شهیدانی باشیم که این گوهرهای تابناک را جهت حفاظت و حراست از دین خدا و کشور عزیزمان ایران پرورش دادند.

دکتر رجبی‌دوانی در پایان سخنان خود از بسیج ناحیه حضرت ولی عصر (عج‌الله‌تعالی‌فرجه الشریف)، شهرداری منطقه شش تهران، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و آستان قدس رضوی علیه السلام و سایر افراد و نهاد‌هایی که در برگزاری این مراسم همکاری کردند، تقدیر و تشکر کرد.

وی ضمن تشکر از حضور سردار سرتیپ پاسدار حاج علی فضلی در این مراسم، در وصف شخصیت وی گفت حاج علی فضلی، مصداق بارز آیه شریفه «وَمِنهُم مَّن یَنتَظِرُۖ وَ مَا بَدَّلُواْ تَبدِیلا » است زیرا عزیزانی همچون حاج قاسم سلیمانی‌ها،حاج همت‌ها، باکری‌ها آنان به عهد خود با خداوند وفا کردند و سردار فضلی نیز منتظر رسیدن به وعده الهی و پیوستن به یاران شهید خود است. ما از خدا می‌خواهیم این عزیز و امثال آنها را برای هدایت نسل آینده که دفاع مقدس و ایثارگری‌ها را ندیده‌اند حفظ کند تا با این چراغ های هدایت، جوانان مسیر رستگاری را بیابند.

سردار سرتیپ پاسدار علی فضلی، جانشین معاونت هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سخنران بعدی مراسم تکریم از مادران و همسران شهدا در بنیاد ایران‌شناسی بود. وی ضمن ابراز خشنودی از حضور در این مراسم معنوی گفت: امروز همه جبهه باطل در مقابل ما صف‌آرایی کرده‌اند، لذا باید مراقب باشیم. دشمن در چنین فضایی به دنبال ایجاد تردید است تا در پی آن ایجاد فتنه کند و در نهایت با ایجاد شکاف بین امت و امام به اهداف خود برسد. باید مراقب باشیم و ما از این گردنه‌ها مانند گردنه‌های گذشته در تاریخ انقلاب، به فضل و عنایت خداوند عبور خواهیم کرد.

وی اذعان کرد که اگر حوادث چند قرن گذشته را کنار همدیگر قرار دهیم خواهیم دید که ما از ابتدای انقلاب تاکنون همه آن حوادث را دوباره از سر گذرانده‌ایم و این مردان و زنان ایران اسلامی بودند که از دین خدا این‌گونه دفاع کردند و از همه فراز و نشیب‌ها به سلامت عبور کردیم. وی با ذکر نقل قولی از شهید حاج قاسم سلیمانی گفت که این شهید می‌گفت الگوی ما در جبهه مقاومت و در دفاع از حرم، الگوی هشت ساله دفاع مقدس است.

سردار فضلی در ادامه سخنان خود خاطره از عملیات «مسلم بن عقیل» ذکر کرد و خاطر نشان کرد که این عملیات در منطقه سومار استان کرمانشاه در اوایل مهر سال 1361 انجام شد و از رشادت و همراهی تیپ‌های 27 محمد رسو‌ل الله (ص)، 31 عاشورا، 21 امام رضا (ع)، 55 هوابرد و تیپ 81  کرمانشاه در این عملیات یاد کرد. وی این عملیات مهم را باعث عقب راندن دشمن از خاک کشور برشمرد و نکته جالب این عملیات را برای خود، حضور همزمان وی، برادر و پدرش در این عملیات دانست بی آنکه هر سه از این امر مطلع باشند که در نهایت در همین عملیات برادرش به شهادت رسید.

وی تاکید کرد که خداوند به شهدا، مادران و پدران آن‌ها توفیق بزرگی در دفاع از دین خود اعطا کرده است تا پرچم‌دار این اصالت و نهضت باشند.

در ادامه این مراسم تابلو هنری که توسط استاد محمد علی رجبی‌دوانی در سال‌های گذشته در موضوع خانواده شهدا نقاشی شده بود به نمایش در آمد و وی در مورد این اثر هنری و دلایل و ضرورت خلق آن به ارائه توضیحات مختصری پرداخت.

در این مراسم با اهدای لوح و هدیه‌ای از 60 نفر از مادران و همسران شهدای مسلمان و همچنین شهدای اقلیت‌‌های مذهبی تکریم و تقدیر به عمل آمد.

مداحی و ذکر مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، قرائت شعرهای حماسی، پخش کلیپ و نماهنگ، اجرای تئاتری با موضوع خانواده شهید، حضور خدام حرم رضوی، زیارت مزار شهید گمنام و بازدید از نمایشگاه‌های بنیاد ایران‌شناسی از برنامه‌های جانبی مراسم تکریم خانواده‌های شهدا در بنیاد ایران‌شناسی بود.

شهید , شهدای گمنام , شهید , شهدای گمنام ,

انتهای‌پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا