نقد «دست تنها»/ بازی خوب شکیب شجره در نقش ولگرد عالی بود
![نقد «دست تنها»/ بازی خوب شکیب شجره در نقش ولگرد عالی بود نقد «دست تنها»/ بازی خوب شکیب شجره در نقش ولگرد عالی بود](https://motamedpress.com/wp-content/uploads/2025/02/نقد-دست-تنها-بازی-خوب-شکیب-شجره-در-نقش-ولگرد.jpg)
۱۰:۳۳ – ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور – قربانعلی تنگ شیر استاد دانشگاه و منتقد سینما بیان کرد: فیلم سینمایی دست تنها کاری از امیرحسین ثقفی کارگردان با تجربه سینمای ایران است که تاکنون پنج فیلم مخصوص خود را داشته است. در این فیلم نرگس محمدی، علی اوجی، بهرام ابراهیمی بازی کردند که فیلم در ژانر خود بسیار خوب است، منتهی در سناریوی خود دچار مشکلاتی بود.
وی ادامه داد: داستان این فیلم درباره دختری است که از کردستان آمده و قصد دارد برای دیدن خواهرش به آلمان برود. در این میان با افرادی که زباله جمع کن یا کارگران خیابانها هستند بر خورد میکند. البته این فیلم در سینمای منتقدین با استقبال زیادی مواجه نشد.
وی افزود: بازی شکیب شجره در شخصیت یک ولگرد و قمار باز بسیار عالی بود و بازی ارزشمندی از خود نشان داد. ایشان در مصاحبه های قبلی گفته بودند به مدت دو هفته با چرخ و گاری کار میکردند تا بتواننو فضای کارگری آنجا را یاد بگیرند و بتوانند کار را انجام دهند.
تنگ شیر استاد دانشگاه بیان کرد: به هرحال ثقفی فیلمساز خوب و قدیمی است و کارهای خوبی انجام داده است. متاسفانه در این فیلم با نرگس محمدی که نقش اصلی ارا بازی کرد بازی خوبی نداشت ولی آقای مجید مظفری با ترکیب ریش بلند و موهای ژولیده خود توانست نقش زباله گرد را به خوبی ایفا کند.
وی تصریح کرد: البته علی اوجی که خود تهیه کننده این اثر است و در این اثر ایفای نقش کرده و در فیلم با نرگس محمدی به بازی پرداخته است؛ ادعا کرد زحمت بسیاری برای تولید این اثر کشیده و مشکلات بسیاری برای تولید فیلم داشته است.
تنگ شیر تاکید کرد: باید گفت ثقفی فیلمساز فیلمهای خاص است و آخرین اثر او قبل از دست تنها کوچه ژاپنیها بود که نسبت به داستان خاصی بوده است. به هرحال دست تنها را باید دید چون جزو فیلمهای جشنواره است؛ اما آن امتیاز لازم برای نقد منتقدین را به دست نیاورده است. همچنین مقداری از فیلم اضافات بسیاری از جمله جمع کردن زبالهها و نمایی از حیواناتی در آن مکان زندگی میکنند، عدم توجه به محیط زیست، کشتار سگها دارد.
وی افزود: به هرحال کارگردان در توسعه چند موضوع طبیعت، مهاجرت، انتقال، بی پولی، دروغ و گمنامی تلاش کرد. انسانهای این فیلم در تنهایی زندگی میکردند و عنوان فیلم هم برگرفته از نوع زندگی کاراکترها بود.