اخبار فرهنگی

همایش مهنا: راه حل های فرهنگی و دینی برای نوجوانان امروزی

گردهمایی تخصصی هیئت نوجوان کشور تحت عنوان "سلسله همایش‌های مهنا" با هدف بررسی مسائل و چالش‌های فرهنگی مرتبط با نوجوانان آغاز شد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امروز چهارشنبه 28 آذر، اولین روز از گردهمایی تخصصی هیئت نوجوان کشور تحت عنوان “سلسله همایش‌های مهنا” در مشهد مقدس آغاز شد. این گردهمایی که با هدف بررسی مسائل و چالش‌های فرهنگی مرتبط با نوجوانان برگزار می‌شود، با حضور مسئولان و فعالان هیئت نوجوان از سراسر کشور شروع به کار کرد.

در مراسم افتتاحیه این گردهمایی، حجت الاسلام والمسلمین مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی، ضمن قدردانی از حضور پرشور مسئولان و فعالان هیئت نوجوان سراسر کشور، با اشاره به لزوم فعالیت‌های فرهنگی مستمر در حوزه نوجوان، اظهار کرد: شرایط فعلی جامعه بیانگر این است که آن طور که باید و شاید، نتوانسته‌ایم در بخش فرهنگی، فعالیت ثمربخش داشته باشیم.

او ادامه داد: کارهای کپسولی و سریع‌السیر و برگزاری چند همایش، این مسئله را حل نمی‌کند و مستلزم یک فعالیت عمیق فرهنگی است.

رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی در ادامه، رسیدن به اهداف را در گرو استمرار تلاش‌ها و گسترش فعالیت‌ها دانست و به مدرسه علوی به عنوان نمونه‌ای بارز در این زمینه اشاره کرد.

 

 

او با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی و نخبه‌پروری در مدرسه علوی گفت: در مقطعی 50 درصد از وزرای کشور از این مدرسه بودند. اگر بخواهیم مسئله انقلاب اسلامی را ترویج دهیم، نیاز به فراگیری داریم و باید این مسئله تربیتی به طور فراگیر توسعه یابد.

در پایان، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی به برگزاری سلسله همایش‌های مهنا که به همت مجموعه نخل و مرکز رشد و نوآوری سازمان هیئت و تشکل‌های دینی آغاز شده، اشاره کرد و افزود: این همایش‌ها بستری برای گفتگو فراهم می‌کند و زمینه‌ای برای استفاده از تجربیات خوب در این راه است.

هیئت مهم‌ترین تشکیلات مقاومت است

در ادامه این مراسم، حجت الاسلام حامد تقدیری، رئیس ملی بنیاد نوجوان، با بیان اینکه نوجوانان امروزی ویژگی‌هایی دارند که ممکن است در دهه‌های گذشته یا آینده وجود نداشته باشد، گفت: نوجوان امروزی به دنبال حق و حقیقت و جهت حرکت آینده خود است. او معمولا در این سن مباحثی را انکار می‌کند زیرا سن نوجوانی سن انکار است. بنابراین، باید گفتمان و جهت حرکت را برای او جا بیاندازیم که کار ساده‌ای نیست.

او ادامه داد: امروزه سعی می‌شود برای نوجوان مسئله ایجاد کرده و فضای ذهنی او را شلوغ کنند. این مسئله حتی برای ما نیز پیش می‌آید و گاهی مسائل اصلی در این فضا گم می‌شوند. باید برای نوجوانان حرکتی ایجاد کرده و با هیئت، جهت حرکت آنها را مشخص کنیم.

تقدیری همچنین تاکید کرد: هیئت، مهم‌ترین تشکیلات مقاومتی است که در آن، نوجوانان نقش اصلی را دارند و باید برای آنها در مجموعه هیئت نقش تعریف کنیم.

نوجوان در هیئت، صرفاً مخاطب نیست

پس از سخنان رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی، حجت الاسلام محسن ابراهیمی در خصوص فعالیت‌های تربیتی نوجوانان در هیئت‌ها اظهار کرد: امروزه در هر کجا که به نتیجه می‌رسیم، مرهون فعالیت‌ها و بذر معنوی هستیم که از گذشتگان به ما رسیده است.

ابراهیمی با طرح این پرسش که چرا مدارس و نظام تعلیم و تربیت ما نمی‌توانند دین را به خوبی منتقل کنند، گفت: هیئت به عنوان محفلی فرهنگی این مزیت را دارد که کار هدفمند را پیش ببرد و با شوق ذهنی و در کنار آن باورمندی، معرفت و علاقه باعث حرکت ذهنی انسان‌ها شود.

او همچنین افزود: نکته اساسی این است که بستری فراهم شود تا در هیئت، واژه مسئولیت برای نوجوانان جا بیافتد و نوجوان صرفا مخاطب نباشد بلکه خودش در صحنه فعالیت کند، چرا که مسئولیت دادن باعث می‌شود جایگاه فرد مشخص شود.

سلسله همایش‌های مهنا با موضوع گردهمایی تخصصی هیئت نوجوان کشور از چهارشنبه 28 آذر تا جمعه 30 آذر در مشهد مقدس ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا