اخبار فرهنگی

چهره ماندگار حوزه علمیه خواهران تهران معرفی شد

طی آیین تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه‌های علمیه، از چهره ماندگار حوزه علمیه خواهران استان تهران تقدیر شد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام فاضل، مدیر حوزه علمیه خواهران کشور در آیین تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه‌های علمیه که در ایوان ری‌ برگزار شد،‌ با تأکید بر اهمیت توجه به پژوهش از زاویه‌ای نو، بیان داشت: فعالیت‌های پیامبران و اولیای الهی همواره در راستای کشف قوانین الهی برای هدایت بشر بوده است. این قوانین در حوزه‌های مختلف، چه در عالم طبیعت و چه در عالم معنا، به تدریج آشکار می‌شوند و زندگی انسان‌ها را در مسیری درست و الهی هدایت می‌کنند.

وی افزود: همان‌طور که قوانین فیزیکی، مانند به جوش آمدن آب در 100 درجه، برای بشر روشن شده، در عالم معنا نیز قوانینی وجود دارد؛ از جمله این‌که ظلم پایدار نیست و یاری خداوند به کسانی می‌رسد که در مسیر حق گام برمی‌دارند. این‌ها سنت‌های الهی است که تخلف از آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

مدیر حوزه علمیه خواهران تأکید کرد که طلبه، عالم و پژوهشگر دینی وظیفه دارند با تلاش و پژوهش، پرده از این قوانین الهی بردارند و راهی برای زندگی مبتنی بر هدایت الهی به مردم نشان دهند. این فرآیند می‌تواند در قالب پژوهش، استنباط یا اجتهاد شکل بگیرد. هنر اصلی یک پژوهشگر و مجتهد این است که بتواند این قوانین را کشف کرده و به جامعه معرفی کند.

وی افزود دین، ولایت و حجاب نیز در همین راستا معنا می‌یابند؛ چراکه هدف از تبیین این مفاهیم، ارائه الگویی برای تحقق زندگی الهی و هماهنگ با سنت‌های خدای تعالی است.

پژوهشگری راهی برای کشف قوانین الهی و حفظ نظام اسلامی است

 مدیر حوزه علمیه خواهران کشور، در ادامه سخنان خود با تأکید بر جایگاه رفیع پژوهش در تاریخ اسلام، گفت: این مسیر اختصاص به امروز ندارد و همواره در تاریخ بشریت و به‌ویژه در تاریخ مذهب ما پررنگ بوده است. ما در مذهب خود به‌قدری برای عمل مجتهدانه و استنباط فقیهانه ارزش قائلیم که حتی اگر پژوهشگری در این مسیر به نتیجه نرسد یا دچار خطا شود، همچنان مورد تقدیر است. چراکه تلاش در این مسیر و درک سنت‌های الهی خود ارزشی والا دارد.

پژوهشگر با بهره از معارف عترت و ابزارهای روز اندیشه حق را تبیین کند

وی با اشاره به اهمیت پژوهش در معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام خاطرنشان کرد: در زیارت جامعه کبیره که از امام هادی علیه‌السلام نقل شده، اصول مهمی در باب امامت و تلاش محققین برای کشف حقیقت ذکر شده است. در این مسیر، وظیفه ما این است که بتوانیم با استناد به آموزه‌های ائمه اطهار علیهم‌السلام حقایق را اثبات و باطل را ابطال کنیم. هنر پژوهشگری دینی در این است که بتواند با بهره‌گیری از معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام و ابزارهای علمی روز، اندیشه‌های حق را تبیین و شبهات را پاسخ دهد.

مدیر حوزه علمیه خواهران در ادامه افزود: پژوهشگران باید به تناسب زمان و نیاز جامعه، تلاش خود را به‌کار گیرند تا پرده از معارف و قوانین الهی بردارند. ما در فرمایشات امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب تعبیری کلیدی داریم که می‌فرمایند حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است. این جمله کوتاه، اما پرمعنا، رسالت ما را به‌خوبی تبیین می‌کند. نظام جمهوری اسلامی، به‌عنوان تجلی عملی از احکام الهی، نیازمند دفاع و حفظ است و یکی از راه‌های تحقق این امر، تلاش‌های علمی و پژوهشی در جهت شناخت و تبیین معارف دین است.

حجت‌الاسلام فاضل در پایان تصریح کرد: خواهران و برادران پژوهشگر باید در مسیر پژوهش و استنباط مجدانه گام بردارند تا بتوانند از معارف دینی پرده‌برداری کنند، در برابر اندیشه‌های باطل ایستادگی کنند و به سهم خود در حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی که از اوجب واجبات است، نقش‌آفرینی کنند.

کبیریان: ارائه بیش از 7 هزار پایان‌نامه و 4500 مقاله علمی

در ادامه‌ی این مراسم، حجت‌الاسلام کبیریان، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران، با اشاره به برگزاری نمایشگاه آثار پژوهشی مدارس علمیه استان تهران، گفت: «این نمایشگاه تنها نمونه کوچکی از پدیده مبارک فعالیت‌های پژوهشی خواهران طلبه است که در بازه زمانی 1400 تا 1403 به ثمر رسیده است.

وی افزود: در این نمایشگاه، 337 عنوان کتاب منتشر شده توسط اساتید و طلاب خواهر استان تهران، 4 هزار و 558 عنوان مقاله علمی پژوهشی، 72 عنوان مقاله علمی ترویجی و 107 عنوان مقاله ارائه‌شده در همایش‌های مختلف به نمایش درآمده است. همچنین از مجموع 7 هزار پایان‌نامه و 4 هزار و 140 مقاله پایانی سطح 2، تعداد 882 پایان‌نامه سطح 3 و 31 رساله سطح 4 نیز در این رویداد ارائه شده‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران ادامه داد: علاوه بر این، هفت نشریه که موفق به دریافت مجوز چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده‌اند نیز در این نمایشگاه معرفی شد. این اقدامات تنها بخشی از فعالیت‌های علمی و پژوهشی خواهران طلبه در مدارس علمیه استان تهران و سراسر کشور است.

حجت‌الاسلام کبیریان با قدردانی از تلاش‌های صورت‌گرفته گفت: این نمایشگاه ارزشمند با همت مدیران، معاونان پژوهشی مدارس علمیه، به‌ویژه سرکار خانم پورحمزه، معاون پژوهش استان، و با تلاش‌های خستگی‌ناپذیر طلاب، اساتید و پژوهشگران خواهر برگزار شده است. به همه این عزیزان خدا قوت می‌گویم و از تلاش‌های بی‌وقفه آن‌ها قدردانی می‌کنم.

وی در پایان بر اهمیت تداوم این حرکت‌های علمی تأکید کرد و افزود: این دستاوردها نشان‌دهنده ظرفیت بالای پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران است که می‌تواند الگویی موفق برای دیگر نهادهای علمی و فرهنگی کشور باشد.

در این مراسم از سرکار خانم طوبی شاکری گلپایگانی به عنوان چهره ماندگار حوزه علمیه خواهران استان تهران در سال 1403 تجلیل و همچنین از بیش از 100 پژوهشگر تقدیر شد.

حوزه علمیه ,

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا