اخبار گیلان

سنین بالای ۶۵ سال نسبت به تغییرات رطوبتی اثرپذیری بیشتری در ابتلا به نارسایی حاد کلیوی دارند / در جوامع کمتر توسعه یافته عامل پیشگیری در سوانح رانندگی کمتر مورد توجه قرار می گیرد/ ۵۰ درصد مردم جهان و ۲۵ درصد مردم ایران به عارضه سکته قلبی دچار می شوند.

رشت - ایده آل خبر - صبح امروز در نشستی با حضور جمعی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی و اصحاب رسانه نتایج طرح های پژوهشی دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی رشت مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

ایده آل خبر

به گزارش ایده آل خبر – لیلا پاکیزه – دکتر مقدم نیا در تشریح بررسی ارتباط متغیرهای آب و هوایی با میزان وقوع و پیامدهای نارسایی حاد کلیه در مراجعین به مرکز آموزش درمانی رازی در یک دوره ۵ ساله گفت: مبحث اقلیمی در میزان وقوع و پیامدهای نارسایی حاد کلیه را نمی توان به همه مناطق تعمیم بخشید


وی افزود: میانگین بیشینه ، کمینه دما و رطوبت از جمله متغیرهای ما در این پایان نامه بود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر کاهش مطالعات انجام شده در بحث نارسایی های کلیه و ارتباط با تغییرات آب و هوایی تصریح کرد: مطالعات این چنینی مستلزم صرف زمان زیادی است و مطالعه اخیر از ،۵ سال پیش با توجه به متغیرهای اعلام شده مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر مقدم نیا یادآور شد: نتایج حاصله در این پایان نامه بر خلاف مطالعات انجام شده در سایر کشورها منتج به آن شد که در طی این دوره این ۵ ساله طیف گرما هیچگونه اثری در وقوع و پیامدهای حاصله از نارسایی حاد کلیه نداشته است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: در سایر کشورها با توجه به افزایش گرما تعداد پذیرش بیماران در بیمارستان ها افزایش یافته بود اما در این مطالعه با توجه به افزایش گرما هیچگونه افزایش پذیرش بیماری با تشخیص نارسایی حاد کلیه به دلیل عدم وجود موج گرما در این ۵ ساله در بیمارستان رازی شهر رشت مشاهده نشد.

دکتر مقدم نیا یادآور شد: در طیف سرما میزان بیمارانی که با این تشخیص در بیمارستان رازی بستری شدند افزایش داشته اما در پیامد مرگ و میر اثری نداشته است.

دکتر محمدتقی مقدم نیا با تاکید بر افزایش رطوبت بالا در شهر رشت خاطرنشان کرد: در افزایش رطوبت در تعداد بیماران و پیامد آن هیچ تغییری ایجاد نشده است ، اما در روزهایی که با کاهش رطوبت مواجه بودیم ‌، تعداد پذیرش بیماران و پیامد آنها تغییراتی مشاهده شد.

وی افزود: تمامی متغییر ها در یک دوره بیست و بک روزه مورد بررسی قرار گرفت.

این استاد با تاکید کرد: در این پایان نامه ، سنین بالای بالای ۶۵ سال نسبت به تغییرات رطوبتی اثرپذیری بیشتری داشتند در جنسیت نیز اثرات متغیرهای در مردان بیشتر از زنان بوده است.، همچنین افراد آسیب پذیر یعنی افراد ۶۵ سال به بالا و افرادی که اختلال در کار کلیه دارند بابد در شرایط،اقلیمی آب و هوای بسیار سرد، و در مواقعی که هوا خشک می‌شود و رطوبت کاهش پیدا می کند، در معرض عوامل فوق قرار نگیرند.

در پیشگیری از حوادث رانندگی،‌ مدل های متعددی در ارتقا سلامت نقش دارد/ تاثیر پذیری منفی حوادث رانندگی در زندگی جوانان

دکتر عبدالحسین امامی سیگارودی در تشریح برنامه خود با عنوان بررسی رفتارهای پیشگیری کننده حوادث و سوانح رانندگی و عوامل مرتبط با آن بر اساس تئوری انگیزش محافظت در افراد تحت پوشش مراکز جامع سلامت شهر رشت در سال ۱۴۰۱ گفت: حوادث رانندگی در دنیا سومین عامل و در ایران دومین عامل مرگ و میر است و یه عامل انسانی، محیطی و فنی بستگی دارد.

این استاد فعال در بهداشت سلامت و پیشگیری خاطر نشان کرد: در جوامع کمتر توسعه یافته عامل پیشگیری کمتر مورد توجه قرار. می گیرد.

دکتر عبدالحسین امامی سیگارودی یادآور شد: در پیشگیری ،‌ مدل های متعددی در ارتقا سلامت نقش دارد.و باید بر اساس مدل ها با مردم رفتار کنیم و تشخیص دهیم مدل رفتار با مردم در ارتقا سلامت چگونه است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر تاثیر پذیری منفی حوادث در زندگی جوانان خاطرنشان کرد: بین مدل های موجود در رفتار انسان که خود حاصل یک کار مطالعاتی معتبر و بزرگ است، متوجه شدیم که مدل ناشی از ایجاد پدیده سوانح ناشی از تصادفات دارای چند سازه است که عبارتند از شناخت انسان از آسیب ، درک شدت حادثه ، کارآمدی پاسخ، درک هزینه ناشی از سوانح رانندگی ، سازه خودکارآمدی و در نهایت سازه ترس،از،ایجاد حادثه و شدت ناشی از آن.

دکتر عبدالحسین امامی سیگارودی با تاکید بر وجود تغییر رفتار در سنین مختلف یادآور شد: این مطالعه در مقطعی از زمان براساس روش های متدولوژی و با استفاده از ابزارهایی بر روی ۳۲۸ نفر از افراد با روش بهره گیری،از مراکز جامع سلامت شهر در سال ۱۴۰۱ آغاز شد و در این مراکز با سنجش افراد حادثه دیده و بررسی عوامل گوناگون در این برنامه نقش،داشتند.

این استاد دانشگاه خاطرنشلن کرد: این مطالعه منتج برآن شد که مردان بیشتر از،زنان به رفتار پیشگیری کننده توجه دارند ، در روستاها دررفتارهای پیشگیری کننده کمتر رعایت می شود و در افراد زیر ۳۰ سال کمترین رعایت پیشگیری کننده ملاحظه می شود.

دکتر امامی در خصوص رعایت سازه ها گفت: سازه شدت درک شده، سازه کارامدی پاسخ، سازه خود کارآمدی توان ،‌سازه ترس، همبستگی مثبت با رفتارهای پیشگیری کننده از حوادث را داشتند.

این استاد دانشگاه، بروز حوادث رانندگی پیامدهای ناشی از آن را در زندگی آینده بسیار اثرگذار عنوان کرد و افزود: هرچند افراد بعد رفتاری فنی و محیطی دارد اما رانندگان باید در بعد رفتاری خود بیش از دو بعد فنی و محیطی توجه داشته باشند.


بیمارهای قلب و عروق از جمله بیمارهای هستند که در تمامی جهان آمار زیادی از مبتلایان را به خود اختصاص داده است

دکتر مجید پورشیخیان در موضوع تعیین پیامدهای بالینی انفارکتوس میوکارد و عوامل مرتبط با آن در بیماران مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی دکتر حشمت رشت در سال ۱۴۰۲ گفت: بیمارهای قلب و عروق از جمله بیمارهای هستند که در تمامی جهان آمار زیادی از مبتلایان را به خود اختصاص داده است و به گونه ای که ۵۰ درصد مردم جهان و ۲۵ درصد مردم ایران به عارضه سکته قلبی دچار می شوند.

این استاد دانشگاه در خصوص عوامل مربوطه در ایجاد عارضه سکته قلبی تصریح کرد: عواملی فردی چون سن، جنس ،‌ شغل . چربی فشارخون ، چربی و… از عوامل مورد برسی این عارضه است.

وی در خصوص عارضه MI یا سکته قلبی گفت: در پایان نامه مورد بررسی پیامدهای مکانیکی ، پیامدهای الکتریکی و مرگ ناشی از این عارضه مورد برسی قرار گرفت.

این پزشک یادآور شد: نوع مطالعه تحلیلی مقطعی گذشته نگر روی پرونده ۳۸۴ بیمار مورد بررسی قرار گرفت .

وی افزود: بیشترین فراوانی مبتلا به سکته قلبی در این جامعه آماری افراد بالای ۶۵ سال بودند و به عبارتی ۷۷ درصد از،مردان این جامعه آماری به عارضه MI یا سکته قلبی دچار شدند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: عوارض میکانیکی که قدرت پمپ قلب را کاهش می دهد،‌ در ۳۱ درصد افراد دیده شد.همچنین بیشترین فراوانی پیامد میکانیکی قلبی شوک کاردیوژنیک در ۲۰ درصد و نارسایی های میترال در ۱۲ درصد بیماران مشاهده شد.

وی افزود: ۸۳ درصد از افرادی که دچار عارضه سکته قلبی شده بودند در معرض یک عامل خطر بودند، بیشترین فراوانی در این جامعه آماری مبتلا فشارخون بالا بودند یعنی ۵۱ درصد با فشار خون منجر به انفارکتوس بوده است. ۲۰ درصد سابقه بیماری قلبی و حدود ۱۵ درصد سابقه آنژین قلبی داشتند.

دکتر پور شیخیان با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد بیماران مبتلا یه سکته قلبی فوت شدند، تصریح کرد: در نتیجه ارتباط بین مرگ با سن و جنس مشاهده نشد مرگ و میر با سکته در زنان بالاتر بوده است ، پیامد مرگ پس از سکته در افرادی که فشار خون بالا و چربی بالا دارند بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا