اخبار گیلان

فرصت عضویت پژوهشگر ایرانی در شورای کارشناسی فرهنگ و سنت‌های بریکس

انتخاب پژوهشگر ایرانی، به‌عنوان عضو رسمی شورای کارشناسی فرهنگ و سنت‌های بریکس را می‌توان زمینه‌ساز توسعه تعاملات ادبی و توجه به ظرفیت‌ بازار فرهنگی کشورهای عضوی در نظر داشت.

گیرا آنلاین

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حمید نظرخواه علیسرایی، شاعر، نویسنده، داستان‌نویس، روزنامه‌نگار و پژوهشگر فرهنگ عامه اهل ایران، با نظر وادیم ترخین، شاعر و عضو شورای هماهنگی و هماهنگ‌کننده قاره‌ای جنبش بین‌المللی شعر- (WPM جنبش شعر جهانی) در کشورهای آسیایی و هماهنگ‌کننده عمومی جنبش در روسیه را به‌عنوان به‌عنوان عضو رسمی شورای کارشناسی سطح عالی بریکس (فرهنگ و سنت های کشورهای بریکس) انتخاب کرد.

در حال حاضر عادل خزام از امارات متحده عربی، اشرف ابوالیزید دالی از مصر، بیپلاب ماجی از هند، راتی ساکسنا از هند، کائو شویی از چین، زولانی مکیوا ازآفریقای جنوبی، مارسلو ریس از برزیل کنار حمید نظرخواه علیسرایی از ایران و وادیم تریوخین از روسیه اعضاء بریکس را تشکیل داده‌اند.

درباره عضو ایرانی شورای کارشناسی فرهنگ و سنت‌های بریکس

علیسرایی شاعر، نویسنده، داستان‌نویس، روزنامه‌نگار، پژوهشگر فرهنگ عامه، دانشجوی کارشناسی‌ارشد رشته ایران‌شناسی فرهنگ مردم، آداب و رسوم و میراث فرهنگی دانشگاه گیلان است.

اشعار و نوشته‌های او به زبان‌های گیلکی، فارسی، عربی، آلبانیایی، ایتالیایی، اسپانیایی، چینی، کره ای، صربی، روسی و انگلیسی در نشریات معتبر ادبی بصورت مکتوب و الکترونیکی در ایران، اروپا و آمریکا چاپ و منتشر شده است.

بخشی از فعالیت‌های بین‌المللی این پژوهشگر به شرح زیر است؛

– ریاست هیئت داوران دومین مسابقه بین‌المللی «آسیای ادبی» قزاقستان و مصر در ایران سال ۱۴۰۲

– برنده جایزه بین‌المللی ادبیات معاصر «لوسیوس آنئوس سنکا» از سوی آکادمی علوم و هنرهای فلسفی در ایتالیا سال ۱۴۰۲

– دریافت جایزه ملی و گواهی افتخار «مراسم ادبی توکیو منگوآ» ازسوی «مجله ادبیات چین» سال ۱۴۰۲

– دریافت دیپلم افتخار و نشان طلای سلطان بابیارس به دلیل حضور فعال در مسابقه جهانی ادبی «آسیای ادبی ۱۴۰۲» در قزاقستان

– دریافت گواهی افتخار به‌عنوان بین‌المللی ادبیات از کشور مصر سال ۱۴۰۲

– رئیس هیات داوران سومین مسابقه بین‌المللی «آسیای ادبی ۲۰۲۴» قزاقستان در ایران (بخش زبان‌های فارسی گیلکی و تالشی) است.

به گزارش ایبنا؛ سال ۲۰۲۳، در اولین کنگره جنبش جهانی شعر (WPM – جنبش شعر جهانی) در کلمبیا و ونزوئلا، به ابتکار شاعر روسی وادیم تریوخین، گروهی از نویسندگان جهان تصمیم گرفتند با اتحاد، انجمن نویسندگان بریکس را تشکیل دهند.

انجمن نویسندگان (BRICS که از این پس BRICS AP نامیده می شود) ادبیات را به عنوان مهم‌ترین شکل ابراز وجود معرفی می‌کند. ادبیات به‌عنوان مهم‌ترین شکل بیان و ارتباط بشر. ادبیات نوعی هنر و ابزار تحول اجتماعی و فرهنگی است.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ و با آغاز عضویت در گروه بریکس، حضوری فعال در رویدادهای این گروه داشته و نمایندگان کشورمان در رویدادهای مختلف بریکس در حوزه‌های سیاست، اقتصاد و فرهنگ مشارکت داشته‌اند.

فرصت عضویت پژوهشگر ایرانی در شورای کارشناسی فرهنگ و سنت‌های بریکس

چشم‌اندازها از عضویت یک ایرانی در شورای کارشناسی فرهنگ و سنت‌های بریکس

عضویت ۱۰ کشور در گروه بریکس ازجمله روسیه، چین، هند آفریقای جنوبی و برزیل نشانه وجود ظرفیت‌های درخورتوجه در حوزه‌های مختلف است. هرچند یکی از اهداف اصلی تشکیل این گروه، اقتصادی است اما اعضا از پرداختن به فرهنگ نیز توجه داشته‌اند. در یک ارزیابی کلی و با درنظر گرفتن جمعیت کشورهای عضو، بی‌تردید ایران، با برنامه‌ریزی بلند و کوتاه‌مدت، امکان بهره‌برداری از ظرفیت بازار فرهنگی این ۱۰ کشور را پیش‌رو خواهد داشت.

یکی از اقدمات در بحث برنامه‌ریزی، تشکیل «اتحادیه‌های فرهنگی کشورهای بریکس» برای زمینه‌سازی با هدف توسعه تعاملات فرهنگی است. تشکیل این اتحادیه، نخستین‌بار از سوی ابراهیم حیدری، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در نشست «ادبیات معاصر کشورهای عضو بریکس» پیشنهاد شد.

وی در این نشست، بر حضور فعالان حوزه نشر و اهل قلم اعضای کشورهای بریکس در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به‌عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرده بود.

به نظر می‌رسد، انتخاب یک پژوهشگر ایران در شورای کارشناسی فرهنگ و سنت‌های بریکس، زمینه‌ای است برای توسعه روابط فرهنگی اعضا بریکس با ایران که بی‌تردید بر اقتصاد فرهنگ نیز اثرگذار خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا