ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی حذف می شود؟
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به باقیماندن حدود یک میلیارد دلار ارز ترجیحی نوع اول برای تجهیزات پزشکی گفت: در بودجه سال آینده باید تصمیمگیری شود تا این ارز به نوع دوم یا نیمایی تبدیل شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت درباره وضعیت تخصیص ارز به دارو در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: باتوجه به مطالب مطرح شده در برخی رسانهها در مورد حذف ارز ترجیحی، لازم به ذکر است ارز ترجیحی نوع یک (4200 تومان) برای دارو از سال گذشته حذف شده بود و برای سال آینده هم کما فی السابق با ارز ترجیحی نوع 2 و پرداخت دارویار عرضه خواهد شد.
همچنین براساس اعلام سازمان غذا و دارو، مهدی پیرصالحی با اشاره به باقیماندن حدود یک میلیارد دلار ارز ترجیحی نوع اول برای تجهیزات پزشکی گفت: در بودجه سال آینده باید تصمیمگیری شود تا این ارز به نوع دوم یا نیمایی تبدیل شود.
وی تأکید کرد که تغییر نوع ارز نباید موجب افزایش پرداخت از جیب بیماران شود و خواستار تأمین بودجه کافی برای جبران این تغییرات شد.
پیرصالحی با اشاره به مشکلات طرح دارویار افزود: بودجه لازم برای این طرح دیده شده اما پرداخت کامل انجام نشده است. برای جلوگیری از افزایش هزینه بیماران، بودجه باید بهدرستی تخصیص و پرداخت شود.
وی همچنین خواستار تکنرخی شدن ارزها شد و بر ضرورت تأمین نقدینگی برای شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی تأکید کرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات نقدینگی در داروخانهها و تأمینکنندگان گفت: پرداختها باید منظم و مستقیم به شرکتها انجام شود تا وابسته به هدفمندی یارانهها نباشد.
وی خاطرنشان کرد که برای حفظ قیمتهای دارو و تجهیزات پزشکی حداقل دو برابر بودجه کنونی موردنیاز است.
پیرصالحی در پایان با اشاره به برنامه ذخیره 6ماهه دارو در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: اجرای این برنامه نیازمند تأمین منابع ارزی و ریالی است و در صورت عدم تأمین، قابلیت اجرایی نخواهد داشت.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تغییر سیاستهای ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تأکید کرد: ارز ترجیحی نوع اول برای دارو از ابتدای امسال حذف شده است و هیچ ارز 4200 تومانی برای دارو تخصیص داده نمیشود. این ارز به ارز ترجیحی نوع دوم یعنی 28500 تومانی تبدیل شده است.
انتهای پیام/