اخبار اجتماعی

از تدوین برنامه فوری برای سفر تا ابلاغ سند و آیین نامه برای میراث فرهنگی

خبرگزاری مهر

از تدوین برنامه فوری برای سفر تا ابلاغ سند و آیین نامه برای میراث فرهنگی

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ در این هفته بعد از اینکه نمایشگاه صنایع دستی برگزار شد؛ مریم جلالی معاون صنایع دستی کشور با اشاره به افزایش روند فروش محصولات صنایع‌دستی به تشریح مهمترین دستاوردهای سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی پرداخت و اظهار کرد: هنرمندان و شرکت‌کنندگان در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، در مجموع هزار میلیارد ریال فروش داشتند.

وی افزود: همچنین در این دوره از نمایشگاه، در مجموع ۱۵۰ میلیارد ریال، ثبت سفارش انجام شد که می‌تواند به فروش بیشتر محصولات هنرمندان، و تولیدکنندگان و صنعتگران کمک کند.

جلالی ادامه داد: این در حالی است که با توجه به حضور و بازدید تعدادی از تجار و بازرگانان از این نمایشگاه، مبلغ ۵۰ میلیون دلار برای صادرات به کشورهای عضو اتحادیه صنایع‌دستی کشورهای عربی پیش‌بینی شده است.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی خاطرنشان کرد: در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی ۱۰۳۸ هنرمند حضور فیزیکی داشتند و بیش از ۸۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند.

تشکیل تعاونی تأمین نیاز واحدهای بوم‌گردی با رویکرد صنایع‌دستی

مدیرکل دفتر حمایت از تولید صنایع دستی گفت: تعاونی تأمین نیاز واحدهای بوم‌گردی با رویکرد صنایع‌دستی تشکیل شد.

محمدحسین عسکرپور مدیرکل دفتر حمایت از تولید با بیان اینکه سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی با رویکردی جدید برگزار شد به استان محور بودن و الزام برای ورود بوم‌گردی‌های خلاق در حوزه صنایع‌دستی در غرفه‌های استانی اشاره کرد.

وی با اشاره به تشکیل تعاونی تأمین نیاز واحدهای بوم‌گردی با رویکرد صنایع‌دستی در ادامه این همجوشی ایجاد شده با جامعه بومگردی، افزود: اعضای هیأت مدیره این تعاونی الزاماً باید در یکی از حوزه‌های آموزش، تولید و فروش صنایع‌دستی فعالیت داشته باشند و این موضوع در اساسنامه تعاونی تأمین نیاز واحدهای بوم‌گردی با رویکرد صنایع‌دستی ذکر شده است. اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل انتخاب شده‌اند و مراحل ثبت نیز پیگیری خواهد شد.

شهرداری اصفهان تالار تیموری را واگذار نمی‌کند

غیر از خبرهای حوزه صنایع دستی، در این هفته اعلام شد صدور سند مالکیت تالار تیموری اصفهان به نام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در آذر ماه ۱۴۰۳، خبر جدیدی است که بازتاب‌های متفاوتی به همراه داشته است. این بنای تاریخی که از دیرباز تحت عنوان «موزه تاریخ طبیعی اصفهان» شناخته می‌شد، به نظر می‌رسید که به دلیل شرایط خاص خود و کاربری نادرست در سال‌های گذشته، نیازمند بازنگری و مرمت جدی باشد. تالار تیموری در قلب دولتخانه صفوی اصفهان قرار دارد و سابقه آن به دوران صفویه برمی‌گردد، که در سال‌های اخیر به دلیل انباشت اشیای مختلف و تاکسیدرمی‌ها به‌عنوان موزه تاریخ طبیعی فعالیت می‌کرد.

در پی این واگذاری، سند مالکیت تالار تیموری به نام وزارت میراث فرهنگی صادر و به اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان تحویل داده شد.

کمال حیدری، معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در واکنش به صدور سند مالکیت تالار تیموری اصفهان به نام وزارت میراث فرهنگی، اظهار کرد: شهرداری اصفهان به عنوان بهره‌بردار این بنا هیچ اطلاعی از اقدام میراث فرهنگی برای دریافت سند مالکیت تالار تیموری نداشته است.

ابلاغ نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافت‌های تاریخی‌فرهنگی

در این هفته پس از معاون میراث فرهنگی از تصویب نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافت‌های تاریخی‌فرهنگی در هیئت وزیران و ابلاغ آن توسط معاون اول رئیس‌جمهور خبر داد.

علی دارابی، قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی کشور گفت: این نظام‌نامه که در جلسه ۲۷ آبان‌ماه هیئت وزیران به تصویب رسیده بود، شامل مجموعه اصول، برنامه‌ها، عوامل، فرآیندها و اسنادی است که اصالت و یکپارچگی در بناها و بافت‌های تاریخی فرهنگی و صنعتی را صیانت و حفاظت می‌کند.

دارابی با تأکید بر تضمین انتقال بین نسلی مواریث فرهنگی از طریق عوامل، حرفه‌مندان و استادکاران محلی، ادامه داد: نظام فنی و اجرایی یادشده، زمینه احیا و بهره‌برداری از این آثار را توسط بخش‌های عموم، خصوصی و دولتی فراهم می‌کند.‌

تدوین برنامه «اقدام فوری گردشگری ایران»

دبیر کمیته گردشگری سبز گفت: «برنامه اقدام فوری گردشگری ایران» به منظور جهت دهی به روندهای موجود با هدف بهبود شاخص‌های گردشگری سبز برای اولین بار در کشور تدوین و ابلاغ شد.

در بیست سال گذشته سهم حدود ۵ درصدی صنعت گردشگری در تولید گازهای گلخانه‌ای به نزدیک ۹ درصد رسید. اثرات تغییرات اقلیمی به شدت و سرعت بر منابع و مقاصد گردشگری جهان اثر گذاشته است و این تأثیر روی تغییر اقلیم شرایط گردشگری ایران هم کم نبوده است. در واقع شرایط امروز و آنچه در آینده پیش بینی می‌شود به روشنی نشان می‌دهد که صنعت گردشگری ایران پیش از اینکه به نقطه بلوغ برسد دچار چالش‌های جدی خواهد بود. عدم توجه به این وضعیت و چشم پوشی بر پیامدهای قابل سنجش، شکست بسیاری مقاصد گردشگری و آسیب جدی به بخش عظیمی از منابع گردشگری‌مان را شاهد خواهیم بود.

این وضعیت نشان می‌دهد که تدوین اقدامات اضطراری برای گردشگری ایران ضروری است این موضوع مطالبه اهالی این صنعت هم بوده است به همین دلیل محمد جهانشاهی دبیر کمیته ملی طبیعت گردی و گردشگری سبز در معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، برنامه اقدام فوری گردشگری را به دلیل دغدغه کارشناسی خود تدوین کرد و توضیح داد: ما محکوم به تغییر رویه هستیم و این شرایط ما را مجبور به تدوین «برنامه اقدام فوری در صنعت گردشگری» کشور می‌کند. برنامه‌ای که بدون نیاز به بروکراسی پیچیده، منابع مالی، مجوز خاص و … طراحی شود و صرفاً در چارچوب فعالیت‌های روزانه گنجانده و در مواردی هم که نیاز به پیش زمینه دارد.

تدوین سند ملی برای میراث فرهنگی

این هفته خبر معنی را معاون میراث فرهنگی داد و گفت: سند ملی صنایع‌دستی نهایی و ابلاغ شده است و سند ملی میراث‌فرهنگی نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی نهایی می‌شود.

علی دارابی معاون میراث‌فرهنگی در نشست تحکیم هویت فرهنگی کشور با تکیه بر میراث ناملموس فرهنگی با موضوع بررسی پیش‌نویس سند ملی میراث‌فرهنگی که در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد به همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصویب اسناد بالادستی وزارتخانه اشاره و بیان کرد: سند ملی صنایع‌دستی نهایی و ابلاغ شده است و سند ملی میراث‌فرهنگی نیز بعد از این جلسه در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی نهایی می‌شود. همچنین سند ملی موزه داری، زنگ میراث در مدارس، گنجاندن واحد میراث‌فرهنگی در رشته‌های مختلف دانشگاهی از جمله برنامه‌های در دستور کار شورا است که اهتمام ویژه برای تصویب آنها وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا