از ۵۰ هزار بافنده فرش خراسان جنوبی؛ تنها ۷ درصد بیمه هستند
در پی گلایه تعدادی از بافنده های استان در خصوص نداشتن بیمه به سراغ رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی رفتیم.
به گزارش تابناک، محمد کامیابی مسک رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: موضوع بیمه بافندگان یک موضوع کشوری است و دست ما نیست.
وی با اشاره به اینکه هر ساله در بودجه کشور باید بودجهای برای بیمه بافندگان در نظر بگیرد افزود: دولت موظف است که ۲۰ درصد حق بیمه بافنده را پرداخت کند و ۷ درصد دیگر را بافنده پرداخت کند، اما متاسفانه حق بیمه از سوی دولت پرداخت نمیشود و همین موضوع سبب شد تا تامین اجتماعی بیمه بافندگان را قطع کند.
کامیابی مسک با بیان اینکه ۵۰ هزار بافنده در استان وجود دارد و کمتر از ۷ درصد بافندگان استان بیمه دارند و این تعداد هم مربوط به افرادی است که در سالهای قبل بیمه شدهاند و در حال حاضر بافندهای بیمه نمیشود.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی اشارهای به بافت حدود ۱۲۰ متر مربع فرش در استان داشت و افزود: ارزش این فرشهای دستباف به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: از جمله طرحهای فرشهای دستباف در استان ریزماهی، خشتی، نائین، سعدی و… است.
تعهد ارزی یکی از عوامل کاهش صادرات فرش
وی با بیان اینکه دلایل بسیاری مانع صادرات فرش از استان و کشور هستند افزود: یکی از این دلایل موضوع تعهد ارزی است چرا که دیگر صادر کننده تمایل به صادرات فرش ندارد.
کامیابی با بیان اینکه در حال حاضر تنها کشور آمریکا ورود فرش را ممنوع کرده است اظهارکرد: سایر کشورها مشکلی با واردات فرش از ایران ندارند.
وی خاطر نشان کرد: در دهه ۷۰ ما ۲۷۰ میلیارد دلار صادرات فرش داشتیم، اما در حال حاضر این مبلغ به بین ۴۰تا ۵۰ دلار رسیده است.