اعمال “عمره مفرده” را چگونه انجام دهیم؟
یک کارشناس مذهبی با تشریح اعمال عمره مفرده، به بررسی آسیبهای رفتار زائران پرداخت و راهکارهایی برای ارتقای کیفیت معنوی این اعمال ارائه داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی تدین؛ کارشناس مذهبی اظهار کرد: هر عملی یا هر موضوعی در این عالم یک ظاهر و باطنی دارد. در مورد عبادات انسان، باید هم به ظاهر و هم به باطن اعمال توجه داشته باشیم. انسان نباید به صرف انجام ظاهر عمل اکتفا کند.
وی افزود: یکی از مواردی که باید توجه داشته باشیم، اعمال عمره مفرده است. این اعمال از زمان حضرت ابراهیم (ع) و به دستور جبرئیل به آن حضرت تعلیم داده شده است. اعمالی که ما انجام میدهیم بر اساس کارهایی است که حضرت ابراهیم (ع) انجام داده است.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: پس از اینکه زائر لبیک گفت و محرم شد و به سمت مکه حرکت کرد، پس از رسیدن به مسجد الحرام و نیت عمره مفرده، باید هفت دور طواف خانه کعبه را انجام دهد.
وی اظهار کرد: پس از طواف، دو رکعت نماز طواف واجب است. سپس زائر باید سعی از صفا تا مروه را انجام دهد که از صفا شروع میشود و به مروه ختم میشود. این سعی باید 7 دور باشد.
تدین افزود: پس از انجام سعی صفا و مروه، زائران باید عمل تقصیر (کوتاه کردن مو و ناخن) انجام دهند. طواف نساء پس از تقصیر انجام میشود و مانند طواف اول، 7 دور واجب است. پس از آن، نماز طواف نساء باید خوانده شود.
وی ادامه داد: از لحاظ ظاهری باید توجه داشته باشیم که نه خیلی دچار وسواس شویم و نه بیتفاوت باشیم. اعمال عمره مفرده و حج دقیق است، اما ساده و روان است.
این کارشناس مذهبی سه مسئله را عامل کاهش شیرینی معنوی اعمال عمره مفرده دانست و گفت: یکی از آنها عجله است که برخی اصرار دارند سریع اعمال را انجام دهند و برای هر کاری شتاب دارند.
وی افزود: دومین مسئله، احتیاط بیش از حد است که ممکن است نوریت و صفای باطن را کمرنگ کند و بیشتر به ظاهر توجه کنیم. این احتیاط گاهی به حد وسواس میرسد که ممکن است فرد را اذیت کند.
تدین سومین عامل کاهش لذت معنوی طواف را استرس و اضطراب دانست و گفت: این وضعیت معمولاً در حد طبیعی وجود دارد. ابهت کعبه ممکن است برخی افراد را از حالت طبیعی خود خارج کند. شخص تا خود را بازیابی کند، ناخودآگاه دچار استرس میشود، اما این استرس نباید بیش از حد باشد، چرا که ممکن است به بیماری فرد منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: این سه مورد یک آفت مهم برای زائر است و هر لحظه میتواند او را از معنویت و نورانیت اعمال دور کند و به خود مشغول سازد. بنابراین، زائر باید توجه داشته باشد که روحانی کاروان از ابتدا تا انتهای اعمال همراه او است و در صورت برخورد با مشکل، روحانی کاروان در کنار او خواهد بود. بنابراین، باید مراقب باشیم که در اعمال دچار عجله و شتاب، وسواس یا استرس و اضطراب نشویم.
انتهای پیام/