اخبار اجتماعی

انتقاد از تأخیر در به روزرسانی سایت “شفافیت” شهرداری تهران

عضو شورای شهر تهران با انتقاد از عملکرد شهرداری در به‌روزرسانی وب‌سایت "شفافیت"، به تشریح آخرین وضعیت اطلاعات موجود در این سامانه پرداخت.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد صادقی امروز در دویست و هشتاد و نهمین جلسه شورای شهر تهران، در نطق خارج از دستور، اظهار کرد: تذکر امروز بنده در خصوص عدم به‌روز‌رسانی وب‌سایت “شفافیت” و ضرورت توجه بیشتر به این امر است.

وی ادامه داد: همانطور که پیش از این، بابت توسعه محتوای وب‌سایت شفافیت در دوره فعلی مدیریت شهری، از تلاش‌های شهرداری تهران تشکر کرده‌ام، اکنون لازم است که تذکری را بابت عدم به‌روزرسانی برخی موارد مطرح کنم.

صادقی افزود: توقع شهروندان و شورای اسلامی شهر تهران این است که وب‌سایت شفافیت شهرداری تهران به عنوان اولین وب‌سایت شفافیت کشور، همواره در به‌روز و غنی بودن اطلاعات، الگو باشد. بنده در هر دسته‌بندی، مواردی را که نیازمند توجه بیشتر مدیریت شهری است ذکر می‌کنم و از شهردار تهران و باقری؛ معاون وی می‌خواهم که شخصاً این قضیه را تا رفع ایرادات پیگیری کند.

وی با اشاره به حوزه معاملات در وب‌سایت شفافیت گفت: موارد درج شده در این بخش، ظاهراً به صورت برخط از سامانه جامع معاملات منتشر می‌شود، اما من چند ابهام و سؤال در این زمینه داشتم که طی نامه‌ای برای شهرداری ارسال کردم؛ پاسخی که آمد قانع‌کننده نبود و من از همکارانم در کمیته خواستم که جلسات کارشناسی برگزار کنند.

وی افزود: بعد از دو جلسه و چندین مرحله پیگیری، اکثر ابهامات همچنان پابرجاست، به عنوان مثال عرض کنم که چرا برخی از زیرمجموعه‌های شهرداری تهران، هیچ قراردادی روی سایت شفافیت ندارند؟ یا چرا بعضی مجموعه‌ها تمام قرارداد‌های خود را به صورت چابک ثبت می‌کنند؟ یا اصلاً برنامه شهرداری برای ثبت باگردش قرارداد‌ها در همه واحد‌ها یکسان است؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به موارد مربوط به حوزه شهرسازی گفت: “پرونده‌های صادره در باغات” با قراردادن دو فیلتر منطقه و تاریخ شروع و پایان جهت نمایش داده‌ها، عملاً غیرقابل استفاده است، در حالی که اصلاً نیازی به چنین فیلتر‌هایی نیست و پیش از این قابل استفاده بوده است.

وی ادامه داد: “پرونده‌های تغییر کاربرد” از تاریخ 31/04/1399 به‌روز نشده است در حالی که در برخی صدور پروانه‌ها، کاربرد نیز تغییر می‌یابد یا اینکه “شناسنامه اراضی مشجر” مدت‌هاست که هیچ تغییری نکرده است، در حالی که می‌دانیم تعداد این اراضی در حدود دو برابر عدد منتشر شده است.

رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران افزود: “مصوبات کمیسیون ماده پنج” به صورت برخط از سامانه کمیسیون مربوطه منتشر می‌شود؛ اما مشخص نیست چه کسانی در کمیسیون در حال تصمیم‌گیری هستند! ضروری است که فوراً، اسامی امضاکنندگان مصوبات جدید و قدیمی در ذیل مصوبه منتشر شود.

صادقی افزود: “آرای قطعی کمیسیون ماده هفت” مدتهاست به‌روز نشده و آخرین آن مربوط به 13/02/1402 است.

وی در ادامه با اشاره به حوزه پژوهش‌ها، مطالعات و فرصت‌ها گفت: پژوهش‌ها، طرح‌ها و مطالعات به صورت برخط از سامانه پژوهشیار داده‌خوانی می‌کند و نشان می‌دهد که در سال 1403 مجموعا چند قرارداد پژوهشی ابلاغ شده است! که نشان می‌دهد مرکز مطالعات نیازمند توجه بیشتری است.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به حوزه قوانین و مقررات نیز گفت: یکی از اقدامات خوب، قراردادن قوانین، مقررات، اسناد، ضوابط و بخشنامه‌های ملاک عمل در شهرداری تهران، جهت اطلاع عموم شهروندان است اما موارد منتشر شده فعلی پاسخگوی این هدف نیست و ضروری است تا به فوریت نسبت به تجمیع و تنقیح تمامی قوانین و مقررات ملاک عمل و قراردادن نسخه قابل جستجو در اختیار مردم اقدام شده و این هدف عالی محقق شود.

وی در ادامه با اشاره به موارد قابل انتشار در موضوع برنامه و بودجه افزود: در بخش «گزارش عملکرد مالی» از قبل دارای دو پیشخوان بوده است که پیشخوان درآمد 1403 به‌روز نیست و پیشخوان(داشبورد) هزینه هم کلاً حذف شده است!

صادقی در ادامه افزود: “گزارش مطالعات و بدهی ها” نیز یک صفحه PDF مربوط به اسفند 1401 است که نشان می‌دهد شهرداری تهران به چه میزان نسبت به انتشار این موضوع بی‌توجه است.

به گفته وی، بخش «معافیت‌ها، تخفیفات و بخشودگی‌ها» در دوره جدید منتشر شده است، اما ناقص است. به عنوان مثال هیچ ردیفی مرتبط با شهرسازی وجود ندارد یا مشخص نیست ارزیابی صورت گرفته مربوط به چه سالی است.

صادقی در ادامه افزود: انتشار «املاک، غرف و مراکز انتفاعی» اقدام بسیار خوبی در امسال بود که توقع می‌رفت به مرور تکمیل گردد، اما هم اطلاعات 1648 ملک و هم لیست غرف، بسیار ناقص و نیازمند تکمیل است.

وی خاطرنشان کرد: صورت‌های مالی، اساسنامه و آیین‌نامه مالی و معاملاتی، موارد مربوط به ستاد و مناطق و گزارش تلفیقی ناقص است و اطلاعات حدود 10 سال گذشته منتشر نشده است.

رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به عدم بروز‌رسانی اطلاعات در خصوص سفر‌های خارجی کارکنان شهرداری تهران گفت: درباره «سفر‌های خارجی کارکنان» آنقدر تذکر داده شده و مورد توجه قرار نگرفته که واقعاً معلوم نیست علت این همه مقاومت در عدم شفافیت در فرآیند، هزینه، گزارش و دستاورد سفر چیست؟ واقعاً اگر سفری دستاورد قابل ارائه و دفاع ندارد، چرا باید انجام شود؟ چرا مردم نباید بدانند که سفر‌های کارکنان و عموماً مدیران شهرداری، چه هزینه‌های هنگفتی برای شهرداری در بر دارد؟

وی افزود: سابق بر این «پیام‌های 137 پلاس» یک بخش مستقل بود که جزئیات داده‌های ثبت شده را منتشر می‌کرد، اما متأسفانه در دوره اخیر جلوی انتشار آن داده‌های ارزشمند گرفته شد و هرماه یک گزارش یک صفحه‌ای منتشر می‌شود که آن هم از تیرماه به‌روز نشده است!

صادقی اضافه کرد: در حال حاضر که دی ماه شروع شده است، هنوز اطلاعات «دریافت‌کنندگان طرح ترافیک خبرنگاری» سال 1403 منتشر نشده است، درحالی که می‌تواند برخط باشد.

عضو شورای شهر تهران گفت: “نرخ مصوب خطوط حمل و نقل» جهت اطلاع شهروندان روی وب‌سایت شفافیت قرار گرفته است که می‌تواند با اضافه شدن روی نقشه و سایر پلتفورم‌ها، کاربردی‌تر شود.

صادقی با اشاره به موضوع اطلاعات پل‌های عابر پیاده گفت: اطلاعات «پل‌های عابر پیاده» در سه بخش منتشر شده است که هیچ‌یک به روز نیست. آخرین بازدید از پل‌های مکانیزه مربوط به 30 بهمن 1402 است، آیا واقعاً در این 9 ماه هیچ بازدیدی صورت نگرفته است؟ اطلاعات تعویض قطعات هم مربوط به ابتدای بهمن ماه 1402 است! ضمنا در بخش پل‌های غیرمکانیزه هم هیچ پلی برای مناطق 1 و 2 ثبت نشده است!

وی در ادامه افزود: ایجاد بخش «مساعدت به مؤسسات» اقدام ارزشمندی بود که متأسفانه با عدم به‌روزرسانی و نقص اطلاعات موجود، ارزش خود را از دست داده است.

عضو شورای شهر تهران در پایان گفت: انتشار بخش «کارشناسان رسمی و وکلای شهرداری» نیز از اقدامات این دوره مدیریت شهری است که ضرورت دارد با تکمیل داده‌هایی مثل تاریخ همکاری با وکیل یا کارشناس رسمی، بر غنای آن افزوده شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا