ایران پایین ترین رتبه بهره وری منابع در منطقه را دارد
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران در زیرشاخص مدیریت و بهرهوری منابع کمترین نمره را در بین کشورهای جهان کسب کرده است؛ هرچند کشورهای همسایه از جمله عربستان، مصر و ترکیه نیز در این زیر شاخص وضعیت نامطلوبی دارند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امید حاجتی؛ معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: خوشبختانه رتبه جمهوری اسلامی ایران در زیرشاخص خطمشی اقلیمی 21 پله صعود داشته است و اکنون در جایگاه 112 در بین 180 کشور جهان است.
وی با اشاره به اینکه وزندهی به شاخصها باعث شده است تا به رغم نزول رتبه ایران در زیر شاخصهای محیط زیستی و سرزندگی بومسازگان شاهد صعود 21 پلهای باشیم، افزود: جمهوری اسلامی ایران در این رتبهبندیها همچنان در میانه چارک سوم کشورهای دنیا از نقطه نظر عملکرد زیست محیطی قرار دارد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در تمامی حوزههای محیط زیستی و شاخصهای آن نیازمند برنامهریزی برای ارتقا شاخصها هستیم، تاکید کرد: در زیرگروههای بهداشت و آب شرب و مدیریت پسماند در بخش سلامت انسانی کشورمان در رتبه نسبتاً مطلوبتری قرار دارد اما در فلزات سنگین رتبه بسیار نامناسب 156 را کسب کرده است.
وی تصریح کرد: شاخص اهداف توسعه پایدار و شاخص رقابتپذیری پایدار جهانی با الهام از مفهوم توسعه پایدار علاوه بر معیارهای محیطزیستی نیازمند ملاحظات اجتماعی، اقتصادی و مدیریتی است.
حاجتی ادامه داد: در بخش خط مشی اقلیمی، ایران به دلایلی نظیر نرخ رشد بالای انتشار گازهای گلخانهای رتبه نامناسب 132 را کسب کردهایم که در مقایسه با رتبه ایران در دو بخش دیگر بهطور معنیداری پایینتر است و همین باعث تنزل رتبه ایران در شاخص کل عملکرد محیط زیستی شده است.
وی تصریح کرد: کشورمان در شاخص رقابتپذیری پایدار جهانی ذیل زیرشاخص سرمایه طبیعی نیز رتبه نامطلوب 146 را کسب کردهایم و در این شاخص کشور مصر پایینتر از ایران قرار گرفته است، در مقابل کشورهای منطقه نظیر عربستان و ترکیه با رتبههای 97 و 73 وضعیت مناسبتری دارند.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در این گزارش ایران در زیرشاخص مدیریت و بهرهوری منابع کمترین نمره را در بین کشورهای جهان کسب کرده است؛ هرچند کشورهای همسایه از جمله عربستان، مصر و ترکیه نیز در این زیر شاخص وضعیت نامطلوبی دارند.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: تلاش خواهیم کرد برنامهریزیها و اقدامات ما باعث بهبود محسوس در شاخصهای ارزیابی استاندارد جهانی قرار گیرد.
انتهای پیام/