اخبار اجتماعی

تداوم مازوت‌سوزی در برخی نیروگاه‌های کشور

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

۱۷:۴۸ – ۲۴ دی ۱۴۰۳

صدیقه ترابی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری هفته هوای پاک که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: از اولویت‌های معاونت انسانی کاهش آلودگی هواست.

او درباره بی‌توجهی به مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا برای قطع مازوت سوزی در سه نیروگاه اظهار کرد: مازوت‌سوزی در سه نیروگاه صورت می‌گرفت. در این خصوص مصوبه صادر شد و با تلاش‌های صورت گرفته یک ماه طول کشید که مصرف مازوت انجام نشد سپس دوباره با ارقامی که به‌صورت مشخص و روزانه از سوی وزارت نیرو ارایه شد، مشخص شد که امکان عدم استفاده از مازوت در این نیروگاه‌ها وجود ندارد و بر همین اساس مازوت سوزی ادامه پیدا کرده است.

ترابی ادامه داد: با این حال اقدامات لازم را انجام دادیم و به دلیل درخواست‌های صورت گرفته در حال برگزاری نشست‌های مشترک در همین رابطه هستیم. مازوت سوزی البته قرار شد به‌گونه‌ای تنظیم شود که حداقل مصرف مازوت را در نیروگاه‌ها داشته باشیم و مردم از نظر سلامتی دچار آسیب جدی نشوند. تمهیداتی را در این خصوص پیش‌بینی کرده‌ایم. به عنوان مثال در یکی از اقدامات از مازوت‌های کم سولفور استفاده شود.

او درباره آخرین وضعیت شکایت از دستگاه‌های متخلف در زمینه مازوت‌سوزی گفت: پیگیری‌های حقوقی را قطعا انجام خواهیم داد و موظف به انجام این کار هستیم. نتیجه شکایت درباره مازوت‌سوزی در آینده مشخص می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: حقیقت این است که سال‌هاست مازوت‌سوزی اتفاق می‌افتد و امسال نیز با توجه به شرایط ذخایر نیرو این اقدام صورت گرفت و وزارت نیرو در راس درباره آن تصمیم نگرفته است. باید در نظر داشت بعد از اینکه مازوت سوزی یا قطع برق در کارگروه دوم مصوب شد اعتراضات زیادی از سوی مردم انجام شد. یعنی این حق مردم است که بتوانند انتخاب کنند. من فکر می‌کنم دفعه اول بود که آقای پزشکیان -رییس جمهوری- این مساله را مطرح کردند. به عقیده من کارشجاعانه‌ای بود که اعلام کردند با دو ساعت قطع برق می‌شود سوختن مازوت را کاهش داد.

ترابی در خصوص معرفی دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند نیز گفت: هرساله مکاتباتی در این خصوص صورت می‌گیرد. گزارش کار از دستگاه‌ها دریافت می‌شود. هر چند که قانون هوای پاک آن‌طور که پیش بینی می‌شد، اجرایی نشده، اما بر وظایفی که برای دستگاه‌ها پیش‌بینی‌شده نظارت می‌شود. اولین قدم و وظیفه سازمان محیط زیست در این رابطه دریافت گزارش عملکرد است که نسبت به این وظیفه قانونی اقدام می‌کنیم.

سازمان محیط زیست فقط ابراز نگرانی نمی‌کند

او در پاسخ به پرسش که آیا با ابراز نگرانی‌های مکرر، مشکلات محیط زیست ایران حل می‌شود؟ نیز گفت: شاید درباره سازمان حفاظت محیط زیست و تبیین نقش نظارتی آن کوتاهی کردیم. از منظر قانون سازمان محیط زیست سازمان نظارتی است و باید کار‌های نظارتی را در چارچوب مختلف صورت دهد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اصلا اینطور نیست که سازمان محیط زیست فقط ابراز نگرانی کند. سازمان حفاظت محیط زیست دستگاه اجرایی نیست. سازمان محیط زیست دستگاهی نظارتی است و قانون وظیفه آن را پیش‌بینی کرده است.

تلاش برای مدیریت صحیح پسماند شمال کشور

ترابی درباره مدیریت نامطلوب پسماند در شمال کشور نیز گفت: مدیریت نادرست پسماند علاوه بر گیلان در مازندران نیز صورت می‌گیرد. پسماند در این دو شهر دارای شیرابه قابل توجهی است که آلودگی آب و خاک را ایجاد می‌کند و باید به‌زودی مدیریت شود.

او ادامه داد: در سال‌های گذشته تلاش شد که مدیریت پسماند به شکل بهتری انجام شود. پسماند سوز‌ها در این استان‌ها خریداری شدند، اما به دلیل اشتباهی که در نوع انتخاب این دستگاه‌ها صورت گرفت، امروز درست کار نمی‌کنند و اقدامی که امروز که باید به ثمر می‌نشست، حالا به نتیجه نرسیده است. مدیریت پسماند شمال کشور در حال پیگیری است و امیدواریم این مسئله پیچیده با کوچک‌کردن گام‌ها به نتیجه برسد.

ترابی در خصوص «سد ماندگان» نیز گفت: سد ماندگان به‌طور خاص با وزارت نیرو و استان اصفهان در ارتباط است. این سد فاقد مجوز زیست‌محیطی است و به دلیل اینکه استان اصفهان با محدودیت آب مواجه است. طرح‌های مختلف در این رابطه مشخص نیست. دو پرونده خاص در این زمینه وجود دارد و مکاتباتی برای مشخص شدن وضعیت طرح بهشت‌آباد یا ماندگان صورت گرفته است. با این حال هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است.

او در ادامه خصوص تاثیر تحریم‌ها بر استفاده از فناوری در محیط زیست اظهارکرد: باید این را خطاب به کشور‌هایی گفت که همواره می‌گویند در سمت مردم ایران هستیم. آیا حقوق بشر اجازه می‌دهد که انتقال علم و تکنولوژی را محدود کرده‌ایم و کشور را دچار چالش کنیم؟ 

ترابی در پاسخ به پرسشی در خصوص انتقال پایتخت و ارتباط آن با آلودگی هوا گفت: موضوع انتقال پایتخت صرفا مرتبط با آلودگی هوا نیست. زمانی که جمعیت قابل ملاحظه‌ای از کشور در تهران حضور داشته باشند طبیعتا چالش‌هایی را در پی خواهد داشت و مسیر توسعه پایدار این نیست.

وی در ادامه اظهار کرد: در خصوص تمرکز بر سواحل جنوبی نیز بحث دسترسی به آب‌های آزاد و امکان استفاده از آب شیرین‌کن‌ها و دیگر فعالیت‌های مرتبط مد نظر است. امکانات باید در سراسر کشور توزیع شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: تهران در سال جاری روز‌های پاک کمتری داشت، اما این امر تنها به آلودگی هوا مربوط نیست. بخشی از این به دلیل مدیریت ذخایر سوخت بود.

او تاکید کرد: در این میان شیراز بین هشت کلانشهر کشور از شرایط بهتری برخوردار و روز‌های پاک آن افزایش یافته است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران به فعالیت سامانه جامع محیط زیست نیز اشاره کرد و گفت: واحد‌های مشمول عوارض آلایندگی موظف شدند که طبق مصوبه هیات وزیران وضعیت آلایندگی خود را در سامانه جامع محیط زیست به ثبت برسانند. مدیریت موثر و شفاف منابع ناشی از عوارض الایندگی و مصرف آن در جهت کاهش آلودگی موجب بهبود شرایط محیط زیست می‌شود.

 تسهیل استفاده از خودرو‌های برقی دردستور کار سازمان محیط زیست

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل در شهر‌هایی مانند تهران اظهارکرد: برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل موجب کاهش وضعیت آلودگی تهران و مشهد که بیشترین سهم آلودگی هوا را در حمل و نقل منابع متحرک دارند، می‌شود. در خصوص استفاده از خودرو‌های برقی سال‌هاست که صحبت شده، اما زیرساخت‌ها فراهم نبوده است. به سمت تسهیل این فرایند حرکت می‌کنیم. استفاده از خودرو‌های برقی نیازمند زیرساختی است که مورد حمایت سازمان محیط زیست است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت محیط بانان مصدوم نیز اظهار کرد گفت: سازمان محیط زیست پیگیر هرگونه مسایل محیط بانان است و با جدیت آن را دنبال می‌کند.

ترابی در پایان درباره اقدامات انجام شده برای تدوین سیاهه انتشار نیز گفت: قرارداد مربوطه منعقد شده و در دست اجراست.

منبع: ایسنا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا