جوابیه سازمان میادین میوه و تره بار به گزارش شهروند خبرنگار
۱۱:۴۱ – ۲۵ دی ۱۴۰۳
در متن جوابیه محمدرضا پاداش، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران آمده است: بر اساس گزارشی که در بخش شهروند خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مورخ ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳ با عنوان «درخواست رسیدگی به کیفیت خدماتدهی مناسب در میادین تره و بار» منتشر شده، برابر ماده ۲۳ قانون مطبوعات توضیحاتی ارائه میشود:
در این دوره مدیریت شهری در کنار توسعه کمی و کیفی محصولات در بازارها و میادین میوه و تره بار شهرداری تهران ارتقای کیفیت خدمات رسانی به شهروندان و افزایش میزان رضایت آنها نسبت به خرید از بازارها و میادین میوه و تره بار شهرداری تهران نیز از مهمترین برنامههای این سازمان بوده است.
نظارت مستمر بر کیفیت محصولت بر روی پالتهای غرف، نظارت بر رعایت نرخنامهها توسط بهرهبرداران و دسترسی آسان شهروندان به محصولات یکی از اقدامات سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در تمامی بازارها و میادین است.
برگزاری دورههای آموزشی با هدف تکریم ارباب رجوع برای کارکنان، کارگران و غرفهداران بازارها و میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران نیز از دیگر برنامههایی است که در این دوره مدیریت شهری اجرا شده است و گواه این ادعا نیز پیشنهاد شهروندان در برخی از بازارها و میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با هدف قدردانی از کارکنان و گارگران به دلیل حُسن برخورد، یاری رسانی به شهروندان و درستکاری بوده است.
همچنین بر اساسی گزارشهای سامانه نظارت مردمی ۱۳۷ پلاس و ۱۸۸۲ نیز بیش از ۵۰ درصد از میزان شکایات مردمی نسبت به بازارها و میادین میوه و تره بار شهرداری تهران کاهش پیدا کرده و مابقی درخواستهای مردمی در این سامانههای نظارتی توسعه کمی بازارها در محلهها بوده است.
بالا رفتن میزان رضایت شهروندان از خدماترسانی بازارها و میادین میوه و تره بار شهرداری تهران را حتی میتوان از آمارهای مربوط به استقبال مردم از این مجموعهها را دید. بنا بر آمار در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۹ درصد و در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۳۰ درصد مراجعه شهروندان به بازارها و میادین میوه و تره بار افزایش یافته است.
نصب کیوآر کدهایی در تمامی غرف بازارها و میادین که شهروندان به راحتی با اسکن آن میتوانند انتقادات، پیشنهادات و نظرات خود را نسبت به عملکرد، غرفه، کیفیت محصولات، رعایت نرخنامههای مصوب و. اعلام کنند، یکی دیگر از راههای نظارتی شهروندان است.
همچنین در صورت بروز مشکل، شهروندان میتوانند با مراجعه به دفاتر روسای بازارها و مدیران میادین به صورت حضوری مساله خود را مطرح کنند کما اینکه داخل این دفاتر ترازوهای میزانی نیز قرار داده شده است تا اگر شهروندان نسبت به وزن محصولاتی که خریدار میکنند اعتراض داشته باشند با استفاده از این ترازوها میتوانند محصولات خود را خودشان وزن کنند.
مساله دیگری که در این گزارش مطرح شده و نشان دهنده عدم آگاهی و اطلاع نویسنده دارد، موضوع اضافه بار تحمیلی به خریداران است. حداقل نزدیک به یک دهه است که شهروندان در هنگام خرید میوه و سبزیجات خود به صورت دست چین انتخاب میکنند. طرحی که ابتدا از میادین و بازارهای میوه و تره بار شهرداری تهران آغاز و به مرور در سطح شهر و در بین مغازهداران به عنوان یک بدعت تاثیرگذار در جلب رضایت خریداران به کار برده شد.
به عبارت سادهتر این شهروندان هستند که میزان و مقدار محصولاتی را که خریدار میکنند تعیین میکنند و هیچ تحمیل اضافهباری از سوی غرفهدار به شهروندان وارد نمیشود.
درباره وجود سرویس بهداشتی و نمازخانه نیز باید به این مساله اشاره کرد که در تمامی میادین میوه و ترهبار در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران سرویس بهداشتی و نمازخانه وجود دارد، حتی در بازسازی و مرمت بازارهابی قدیمی و در ساخت بازارهای جدید سرویس بهداشتی ویژه افراد معلول و ناتوان نیز در نظر گرفته شده است.
در بازارها نیز آنهایی که فضای کافی برای ساخت سرویس بهداشتی وجود داشته، این اقدام انجام شده است؛ و در بازارهایی که بسیار کوچک بوده و در حد یک یا دو کانکس است، فضایی برای ساخت سرویس بهداشتی و نمازخانه وجود نداشته تا این اقدام انجام شود.
کمبود زمین در برخی از محلههای تهران باعث شده تا فضایی که شهرداری مناطق در اختیار سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران برای توسعه بازارهای محلی قرار میدهد تنها به ایجاد غرف بیشتر برای خدمات رسانی بیشتر به شهروندان اختصاص پیدا کند.