اخبار اجتماعی

حادثه قتل “دکتر داوودی” را نباید به مردم یاسوج نسبت داد

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان این که حادثه قتل دکتر داوودی را نباید به مردم یاسوج نسبت داد، از دولت و وزارت بهداشت خواست که به بحث تامین امنیت کادر درمان ورود کنند.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد رئیس‌زاده؛ رئیس سازمان نظام پزشکی در مراسم یادبود زنده‌یاد دکتر مسعود داوودی؛ متخصص به قتل رسیده در یاسوج، با تاکید بر اینکه کسانی که سبب قتل دکتر داوودی شده‌اند، نباید به حال خود رها شوند، از دولت و وزارت بهداشت خواست که به بحث تامین امنیت کادر درمان ورود کنند.

وی در این مراسم گفت: حادثه به قتل‌ رسیدن مرحوم داوودی برای مردم یاسوج نیز حادثه‌ای غم‌انگیز است و این حادثه را نباید به مردم یاسوج نسبت داد.

رئیس‌زاده بیان کرد: کسانی که در این حادثه تلخ دست به خطای بزرگ زده‌اند و سبب قتل مرحوم داوودی شده‌اند، نباید به حال خود رها شوند.

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه موضوع امنیت کادر درمان می‌بایست در کانون توجه دولت قرار گیرد، گفت: رئیس‌جمهور از اعضای جامعه پزشکی کشور است و همچنین وزیر بهداشت نیز در برهه‌ای از زمان در سازمان نظام پزشکی کشور حضور داشته است بنابراین به موضوع هجمه‌ها علیه کادر درمان باید توجه‌کنند؛ به نحوی که فضای کنونی کینه‌توزانه و عنادی که به غلط بر علیه کادر درمان ایجاد شده تغییر کند.

رئیس‌زاده با بیان اینکه خون مرحوم داوودی به ناحق ریخته شده، خاطرنشان کرد: خونی که به ناحق ریخته شده، می‌بایست زمینه‌ساز شرایطی شود که جامعه پزشکی کشور بتواند در یک فضای امن به مردم کشور ارائه خدمت‌کند و بازدارندگی متناسب با این اعمال بر علیه کادر درمان در کشور ایجاد شود.

خشونت علیه کادر درمان درهمه جای دنیا وجود دارد

در ادامه این مراسم، دکتر علی جعفریان؛ مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت ضمن ابراز تاسف از حادثه تلخ قتل متخصص قلب در یاسوج، گفت: خشونت علیه کادر درمان در تمام دنیا وجود دارد، اما باید اقداماتی در کشور انجام شود که از شدت و تعداد خشونت علیه کادر درمان کم شود.

وی اظهار کرد: اگر به کادر سلامت به عنوان نیروی برجسته و مورد نیاز کشور نگاه نکنیم، دچار اشتباه شده‌ایم. اگر سرمایه اجتماعی که توسط کادر سلامت ایجاد می‌شود، مورد غفلت قرار گیرد، بازهم دچار اشتباه بزرگ‌تری شده‌ایم.

وی با بیان اینکه حادثه قتل مرحوم داوودی به دلیل خطای یک فرد مریض احوال است، تصریح کرد: خانواده مرحوم درباره برخورد با قاتل مرحوم داوودی تصمیم می‌گیرند. وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی از تصمیم خانواده مرحوم داوودی درباره چگونگی برخورد با فرد خاطی حمایت می‌کنند.

جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه خشونت علیه کادر درمان در حال افزایش است، توضیح داد: امروز، دو گزارش در ارتباط با خشونت علیه پرستاران مخابره شده است. گزارش‌های متعددی مبنی بر خشونت علیه پرستاران و پزشکان همواره گزارش می‌شود که این خشونت در مسائل فرهنگی ریشه‌ دارد.

جعفریان با اشاره به برخی فرهنگ‌های اشتباه در جامعه گفت: برخی بر این باور هستند که اشتباه یک فرد را می‌بایست با خشونت پاسخ دهند. افرادی که فرهنگ استفاده از خشونت برای پاسخ‌دادن به اشتباهات را ترویج ‌می‌دهند، به سرمایه اجتماعی آسیب وارد می‌کنند. افرادی هم که به ترویج فرهنگ خشونت‌آمیز علیه کادر درمان دامن می‌زنند به نیرویی که به جامعه خدمت می‌کند، آسیب وارد می‌کنند.

وی گفت: برخورد با خطاهای احتمالی جامعه پزشکی نیز نیازمند روش برخورد خاص خود است و نباید از خشونت استفاده کرد. گروه‌هایی در جامعه وجود دارند که به راحتی به کادر درمان توهین می‌کنند و مواردی را علیه تمام اعضای کادر درمان در شبکه‌های اجتماعی وارد می‌کنند. گروه‌هایی که به کادر درمان خدشه وارد می‌کنند، آسیب‌هایی که به کادر درمان وارد می‌کنند، نادیده می‌گیرند.

مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی می‌بایست به موضوع خشونت علیه کادر درمان توجه کند. به عنوان یک پزشک، تجربه تهدید و برخورد خشونت را دارم. متاسفانه نواقصی در زمینه برخورد با تهدیدها وجود دارد و دستورالعملی درباره چگونگی برخورد و مواجهه با تهدیدها در دسترس نیست. اقدامات مدیریتی می‌بایست در دستور کار قرار گیرد تا در صورت بروز هرگونه تهدید بتوان از وقوع حوادث جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: خشونت علیه کادر درمان در تمام دنیا وجود دارد اما اقداماتی می‌بایست در کشور انجام شود که از شدت و تعداد خشونت علیه کادر درمان کم شود. شرایط به نحوی است که خشونت علیه کادر درمان وجود دارد و کادر درمان با نگرانی به ارائه خدمت می‌پردازد. کادر درمان همواره و در هر شرایطی به ارائه خدمت می‌پردازند و اغلب مردم جامعه قدردان زحمات کادر درمان هستند. شاید بتوان گفت که مردم شهر یاسوج پس از خانواده مرحوم داوودی، ناراحت‌ترین مردم کشور برای این حادثه باشند.

جعفریان گفت: هنگامی که کادر درمان در شرایط ناآرام به ارائه خدمات بپردازند و گروهی نیز به ناآرام شدن فضا دامن‌زنند، سبب کاهش کیفیت خدمات درمانی می‌شوند. کاهش کیفیت خدمات درمانی، خواسته هیچ گروهی نیست.

وی تصریح کرد: خانواده مرحوم داوودی، دیدگاهی عمیق نسبت به مسائل دارد و برخوردی مناسب با این حادثه دارند. امیدوارم با مجموع کارهایی که انجام ‌می‌دهیم، بتوانیم از میزان حوادث از این دست جلوگیری کنیم.

دکتر داوودی حتی استخدام هم نبود

در ادامه این مراسم، مسعود حبیبی؛ معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت طی سخنانی گفت: دکتر داوودی خالصانه در مناطق محروم خدمت می‌کرد و هیچ چشمداتی نداشت. وی به عنوان استاد قلب در مراکز آموزشی یاسوج تدریس می‌کرد اما عضو هیئت علمی نبود، در بیمارستان‌های منطقه بیماران را ویزیت می‌کرد اما استخدام هم نبود.

وی افزود: بخش بزرگی از جمعیت گسترده‌ای که در یاسوج برای بدرقه پیکر دکتر داوودی آمده بودند به طور مستقیم خدمات و محبت وی را لمس کرده بودند و از بیماران آن مرحوم بودند.

حبیبی ادامه داد: سیاست وزارت بهداشت ارتقای سواد سلامت بین مردم و کادر درمان است تا دیگر شاهد کشته شدن افراد خدوم کشور با دشنه جهل و نادانی نباشیم.

وی گفت: از وزیر بهداشت و رئیس کل سازمان نظام پزشکی می‌خواهم برای معرفی دکتر مسعود داوودی به عنوان شهید راه خدمت تلاش کنند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا