اخبار اجتماعی

خبر خوب از کاهش دو آسیب مهم اجتماعی/ ۲۵۰۰ عنوان مجرمانه در کشور

آمارها از کاهش دو آسیب مهم اجتماعی در کشور حکایت دارند؛ هر چند همچنان نیاز به همگرایی همه نهادهای دولتی و مردمی در این راستا به شدت احساس می شود.

خبرگزاری تابناک

مراسم تقدیر از سازمان‌های مردم‌نهاد و آیین رونمایی از کتاب-مجله «اسرار شگفت‌انگیز پوآرو‌های ایرانی» با اعلام نزولی شدن امار دو آسیب اجتماعی همراه بود.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، سید محمد بطحایی، معاون وزیر و رییس سازمان امور اجتماعی کشور و سید امیر مرتضوی، قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از سخنرانان مراسم تقدیر از مردم نهاد در موسسه همشهری بودند که به وجود ۲۵۰۰ عنوان مجرمانه و نیز کاهشی شدن دو آسیب اجتماعی نزاع‌های جمعی و فرار دختران از خانه اشاره کردند.
در مراسم، قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه  به تقسیم‌بندی انواع آسیب‌های اجتماعی پرداخت و گفت: «ما در حوزه آسیب‌های اجتماعی با سه مشکل مواجه هستیم. اگر این سه مشکل را مدیریت و حلش کنیم خیلی از مسائل انشالله حل خواهد شد. نکته اول این است که ما به هر آسیبی، به هر جرمی که می‌خواهیم ورود پیدا کنیم حتماً باید آن را علت‌شناسی کنیم. تا علل وقوع جرم و آسیب و دلایل زیادش را متوجه نشویم نمی‌توانیم برایش راهکار تعریف کنیم.» 
سید امیر مرتضوی افزود: «مراکز آموزشی ما هم بیشتر به سمت مقاله محوری پیش می‌روند بدون اینکه راهکار تعریف کنند. برای آن مسئله یا طرح اگر بخواهیم در حوزه پیشگیری از جرایم آسیب‌های اجتماعی توفیق داشته باشیم، نقطه اول این است که تمام تحقیقات و پژوهش ما باید علاوه بر اینکه علمی هست کاربردی هم باشد. این قسمت دوم، تقریبا با خلا مواجه است. یکی از ظرفیت‌های که خیلی می‌تواند به ما کمک کند در کنار مجموعه حاکمیت، تشکل‌های مردمی است. سازمان‌های مردم نهاد اگر با درک صحیح از آسیب‌های اجتماعی و جرایمی که دارد اتفاق می‌افتد، بیایند به کمک ما، شاید ما خیلی از این معضلات و مشکلاتی که داریم و با آنها دست و پنجه نرم می‌کنیم نداشته باشیم.
 

تقویت حوزه مشارکت 

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: «ما در حوزه مشارکت نیز خیلی کارمان ضعیف است. یعنی اینکه کار را خیلی‌ها دارند انجام می‌دهند؛ در حوزه جوانان خیلی‌ها دارند کار می‌کنند. در حوزه سالمندان و معلولان یا در موضوعات دیگر که گروه‌های مختلف دارند کار می‌کنند. حوزه درمان و بهداشت و فرهنگی، اما یک همنوایی و یک همصدایی و یک هماهنگی بین این گروه‌های مختلف وجود ندارد.» مرتضوی خاطرنشان کرد: «بیش از ۲۵۰۰ عنوان مجرمانه وجود دارد. درست است که ما به جرایم اولویت‌دار و آسیب‌های اجتماعی اولویت‌دار می‌پردازیم، اما کارمان کار مشارکتی خیلی نیست. این را باید تقویتش کنیم.» وی گفت: «اگر می‌خوایم موفق باشیم باید رویکرد مشارکتی و چند نهادی را تقویتش کنیم.»
 

انرژی تشکل‌های مردمی هدر می رود

در ادامه مراسم، معاون وزیر و رییس سازمان امور اجتماعی کشور ابتدا به تعدد و جزیره‌ای عمل کردن تشکل‌های مردمی پرداخت و گفت: «در کشور ما بخش‌های مختلفی وجود دارند که در حوزه اجتماعی کار می‌کنند و معضل اصلی و اساسی ما، عملکرد جزیره‌ای آنهاست. بسیاری از منابع ما به خاطر جزیره‌ای عمل کردن و جداگانه عمل کردن و یکپارچه نبودن این بخش‌ها دارد هدر می‌رود که حالا خیلی از آنها هم در اختیار افرادی که در حوزه سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد کار می‌کنند نیست. بخش‌های حاکمیتی و مدیریتی باید به دنبال این باشد که تلاش شود این مشکل کمترش شود.»
 

رونئد نزولی دو آسیب

خبر خوب از کاهش دو آسیب مهم اجتماعی/ ۲۵۰۰ عنوان مجرمانه وجود دارد
سید محمد بطحایی افزود: «در طی ۱۰ سال گذشته، دو آسیبی که خوشبختانه کاهش پیدا کرده، یکی نزاع‌های جمعی بوده که این موضوع نشان دهنده آن است که بالاخره فرهنگ امید دارد بالا می‌رود و البته سیاست‌های سختگیرانه در نزاع‌های جمعی هم که توسط قوه قضاییه و نیروی انتظامی اعمال شده در کاهش این موضوع بی‌تاثیر نبود. یکی هم موضوع فرار دختران و خانم‌ها از خانه است که نزولی داشته است. خوشبختانه این دو موضوع، کاهش پیدا کرده و بقیه آسیب‌ها یا ثابت مانده یا متاسفانه سیر صعودی داشته است.»
 

۲۰۰ هزار تشکل در کشور 

سید محمد بطحایی در بخش پایانی سخنانش گفت: «بر اساس آمار غیررسمی، ما بالای ۲۰۰ هزار تشکل داریم. البته منظور فقط سمن‌ها نیست و انواع و اقسام تشکل‌ها از جمله گروه‌های جهادی و انواع خیریه‌ها را شامل می‌شود. ولی این عدد کاغذی و ثبتی است. وقتی تو میدان می‌رویم خیلی از این سمن‌ها به دلیل سختی فرایند کار، فعال نیستند و آمار‌ها کمتر از ۱۰ هزار تشکل فعال را گزارش می‌کنند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا