شما نظر دادید/ ترجیح میدهم شهرستانی در تهران ببینم، ولی افغانستانی نه/ دوست داریم شهرمان خلوت باشد/ ما هم هروقت آمدیم شهرستان عوارض میدهیم
به گزارش خبرآنلاین، مطابق با طرح پیشنهادی شورای شهر تهران درباره تردد خودروهای پلاک شهرستان، این پلاکها بیش از هفت روز نمیتوانند در محدوده طرح ترافیک تردد کنند و در صورت تردد بیش از حد معین، مشمول عوارض چندبرابری میشوند.
آنطورکه اعضای شورای شهر گفتهاند، اقدام به مسافرکشی توسط این خودروها سبب نارضایتی تاکسیرانهای تهرانی شده است. همچنین براساس اطلاعات دوربینهای ترددشمار در یک بازه زمانی یکماهه، سهم خودروهای پلاک شهرستان در تردد کل خودروهای عبوری شمارششده در تهران ۲۸.۷ درصد بوده و بخش مهمی از آلودگی هوای پایتخت ناشی از تردد این خودروها است.
پیشنهاد این طرح از سوی شورای شهر تهران، تا کنون واکنشهای بسیاری را به همراه داشته است. وزیر کشور، بهعنوان یکی از مخالفان این طرح معتقد است: «اگر بقیه شهرها همین تصمیم را بگیرند که خودروهای پلاک تهران واردشده به آن شهرها هم عوارض سنگینی بپردازند، یک واگرایی ایجاد شده و سنگ روی سنگ بند نمیشود.»
خبرآنلاین با انتشار این خبر، مخاطبان خود را به نظردهی دعوت کرد؛ بخشی از این نظرات به شرح زیر است:
کاربر «سحر»، از مخاطبان خبرآنلاین، ضمن اعلام موافقت خود با اجرای محدودیت در تردد خودروهای پلاک شهرستان، در قالب کامنتی نوشته است:
«صد درصد موافق محدودیت تردد برای خودروهای پلاک شهرستان در تهران هستم، چون هیچکس از حال و روز ما در ترافیک خبر ندارد. یک خودروی تکسرنشین در بزرگراه علامه جعفری، که فاقد بیمارستان و ادارات دولتی است، چه کار دارد؟ از آن بدتر؛ پلاکهای شهرستان متأسفانه با فرهنگ رانندگی در تهران آشنایی ندارند و عامل بسیاری از تصادفات هستند. کاش وزیر کشور که مخالف این طرح است، بدون بادیگارد و خدم و حشم در تهران رفتوآمد کند تا ببیند این پلاکهای شهرستان چه کردهاند با ما…»
یکی دیگر از مخاطبان تهرانی که با اجرای این تصمیم مخالف است، نظر خود را اینطور عنوان کرده است:
«اجرای این طرح باعث تفرقه میان مردم میشود. ما هر روز در شهرستان تردد نداریم، ولی در برخی ایام سال مانند نوروز و تابستان قطعاً گذرمان به شهرستان میافتد. کاری نکنید بومیهای هر شهر با تهرانیها مثل بیگانه رفتار کنند. مسئولان با پیشنهاد این طرح به فکر جیب خودشان هستند نه معضل ترافیک.»
مخاطبی با نام کاربری «هموطن» هم نظری مشابه کامنت فوق را داشته و با ادبیاتی متفاوت نوشته است:
«خیر، موافق نیستم چون مسئولان فقط فکر پر کردن جیب خودشان هستند. خانه از پای بست ویران است… خواجه در بند نقش ایوان است… این هم یک راه برای خالی کردن جیب مردم فقیر، بیپناه و از همه جا مانده است.»
برای خواندن نظرات بیشتر اینجا کلیک کنید.
«سیاوش»، که گویا از موافقان اجرای این طرح پیشنهادی است، خیلی محتاطانه نوشته:
«شهرستانی بودن نه جرم است و نه توهین، همه ما ایرانی هستیم و پشت و پناه یکدیگر، اما یک نکته: وقتی پلاک شهرستان وارد طرح ترافیک میشود و در این محدوده اقدام به مسافرکشی میکند، به نوعی راه کسب درآمد رانندگان تهرانی را میبندد. رانندههای پلاک شهرستان، معمولا شبها هم به صورت اجتماعی در محلههایی از شهر در ماشین میخوابند و باعث ایجاد مشکلاتی شدهاند. ایجاد ترافیک، آلودگی هوا، رانندگی بد و ناشیانه، فرهنگ متفاوت و … تکلیف چیست؟چه تصمیمی گرفته شود برای این هموطنان گرفتار ولی آزاررسان؟»
کامنت کاربر «عیسی» را هم بخوانید:
«قبلاً با اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل، تهران خیلی خلوت و تمیز میشد اما امسال زوج و فرد از درب منزل هیچ فرقی با روزهای دیگر نداشت؛ از بس که تعداد ماشینها در تهران زیاد شده. شهرستانی عزیز! ما دوست داریم شهرمان خلوت باشد، ما هم هر موقع آمدیم شهر شما -برای تردد یا مسافرکشی- عوارض میدهیم، مشکلی نیست.»
کاربر «علی» با اشاره به مخالفت وزیر کشور، موافقت نامحسوس خود را با طرح پیشنهادی اینگونه ابراز کرده است:
«وزیر کشور در خصوص اخراج اتباع بیگانه نشان دادند که متأسفانه تصمیمات غیرکارشناسانه میگیرند؛ ایشان میگویند از اول سال دو میلیون افغان را اخراج کردهاند که یک میلیون مجدد به کشور بازگشتهاند. یعنی سرمایه و وقت نیروی انتظامی را صرف کاری عبث کردهاند. لذا با سبقهای که ایشان دارند، نمیشود درخصوص نظراتشان در هر موردی اطمینان خاطر داشت.»
نظرات چند کاربر بینام هم بدین شرح است:
«چه جالب! چند میلیون افغانی در تهران ما را آزار میدهند، بعد شهرستانیها که برادر و خواهر ما هستند به تهران نیایند؟ شرم بر ما.»
«من ترجیح میدهم کل شهرستانیهای عزیز کشورم را در تهران ببینم، ولی حتی یک افغانی هم در کل ایران نبینم. تمام.»
«حاضرند چند میلیون افغانی در شهرشان باشند، ولی هموطنان خودشان به تهران نیایند. هشتگ آپارتاید اسلامی»
کاربر «حسین» هم با ادبیاتی تند نوشته:
«لازم نیست مسئولان به فکر پلاکهای شهرستان باشند، چون اینها هم ایرانی هستند. به فکر افغانیها باشند که تمام مشاغل در تهران، به جز ادارات، را تصرف کردهاند و ضمن استفاده مجانی از آب و برق، مالیاتی هم نمیدهند. الآن در رستورانها همه کارگرها افغانی هستند و هیچکدام هم کارت بهداشت ندارند. تقریباً از هر ۱۰ نفر در تهران، ۶ نفرش افغانی هستند.»
عدهای هم معتقدند که اغلب پلاکهای شهرستان برای امور درمانی به تهران میآیند و اجرای این طرح پیشنهادی منطقی نیست؛ از جمله کامنت زیر:
«جلوی در بیمارستانها بروید تا ببینید چقدر همراهان شهرستانی بهخاطر بیمارشان در این محل تجمع کردهاند. آخر این چه منطقی است؟»
برای خواندن نظرات بیشتر اینجا کلیک کنید.
۴۷۲۳۲