اخبار اجتماعی

طرح های کلیدی بنیاد ملی نخبگان احیا می شوند

بنیاد ملی نخبگان در راستای حمایت از نخبگان و حل چالش‌های ملی، به احیای طرح‌های کلیدی خود از جمله طرح‌های «احمدی روشن»، «شهید وزوایی»، «شهید چمران» و «کاظمی آشتیانی» می‌پردازد. این طرح‌ها با هدف ایجاد هسته‌های پژوهشی و عملیاتی است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر سعید خدایگان؛ قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در نشست خبری امروز، اشتغال نخبگان را یکی از مسائل حیاتی کشور دانست و تأکید کرد: دو مسیر اصلی برای جذب نخبگان در کشور وجود دارد؛ یکی جذب در دانشگاه‌ها به عنوان هیئت علمی و دیگری جذب در دستگاه‌های اجرایی.

وی افزود: جذب هیئت علمی از سال 1394 آغاز شده و تاکنون 980 نفر از نخبگان در دانشگاه‌های برتر کشور به عنوان اعضای هیئت علمی مشغول به کار شده‌اند.

جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی

خدایگان با اشاره به آخرین وضعیت جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی گفت: تاکنون سه فراخوان برای این منظور منتشر شده است. فراخوان سوم که از 15 بهمن 1402 منتشر شده، به دلایلی در مرحله اول باقی مانده، اما فازهای بعدی آن به‌زودی اجرا خواهد شد.

به گفته وی، در دو فراخوان اول، 1386 نفر از نخبگان به سازمان امور استخدامی معرفی شده‌اند که از این تعداد، 500 نفر کد استخدامی دریافت کرده و هم‌اکنون در دستگاه‌های اجرایی مشغول به کار هستند.

ایجاد فرصت‌های بیشتر از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان

خدایگان تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان برای افزایش فرصت‌های اشتغال، مسیر جذب نخبگان در شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی را نیز در پیش گرفته است.

وی همچنین با اشاره به اصلاح شاخص‌های نخبگی خاطرنشان کرد: در دوره جدید در تلاش هستیم تا شاخص‌های نخبگی را بازنگری و یکپارچه کنیم. به همین منظور، نظرسنجی‌هایی در سامانه بنیاد ملی نخبگان بارگذاری خواهد شد تا نخبگان نظرات خود را ارائه دهند و این نظرات در بازنگری شاخص‌ها لحاظ خواهد شد.

احیای طرح‌های کلیدی بنیاد ملی نخبگان

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان به احیای 23 طرح در این نهاد اشاره کرد و گفت: ما درصدد هستیم که طرح‌های مهمی چون طرح‌های «احمدی روشن»، «شهید وزوایی»، «شهید چمران» و «کاظمی آشتیانی» را احیا کنیم.

به گفته وی، طرح شهید احمدی روشن، با هدف تشکیل هسته‌های پژوهشی و مسئله‌محور، به نخبگان و استعدادهای برتر فرصت می‌دهد تا دانش و توانایی‌های خود را در حل چالش‌های ملی به کار گیرند.

خدایگان افزود: در قالب «شیوه‌نامه توسعه فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی» طرح شهید وزوایی از سال تحصیلی 1404-1403 به جای طرح شناسایی و رشد استعدادهای برتر اجرا خواهد شد و تسهیلات ویژه‌ای به دانشجویان برتر اعطا می‌شود.

ورود بنیاد ملی نخبگان به حوزه دانش‌آموزی و رصد مهاجرت نخبگان

در پاسخ به سؤالی مبنی بر لزوم شناسایی نخبگان در سطح دانش‌آموزی، خدایگان با اشاره به تأکیدات سند ملی نخبگان گفت: ما با همکاری سازمان استعدادهای درخشان و باشگاه دانش‌پژوهان جوان، به شناسایی نخبگان دانش‌آموزی پرداخته‌ایم تا از آنها حمایت کنیم.

وی همچنین از راه‌اندازی رصدخانه مهاجرت نخبگان برای پایش وضعیت مهاجرت نخبگان خبر داد و گفت: برای رصد دقیق‌تر مهاجرت‌ها نیازمند همکاری بین‌دستگاهی هستیم تا آمارهای دقیقی از میزان مهاجرت، بازگشت و ماندگاری نخبگان در کشور ارائه دهیم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا