اخبار اجتماعی

عوارض خطرناک لیمو ترش چیست و برای چه کسانی مضر است؟

لیموترش و آب این میوه یکی از پرمصرف ترین مرکبات در غذاها و استفاده روزمره است اما باید بدانید لیموترش خطرات بسیار زیادی برای سلامتی شما بوجود خواهد آورد.

خبرگزاری تابناک

به گزارش «تابناک» به نقل از نمناک، در حالی که لیمو ترش به عنوان یک میوه‌ معجزه ‌آسا شناخته می ‌شود که می‌تواند برای سلامتی فواید زیادی داشته باشد، آیا می ‌دانید که برخی افراد باید از مصرف آن اجتناب کنند؟ مصرف لیمو ترش ممکن است برای برخی نه تنها مفید نباشد، بلکه منجر به مشکلات جدی ‌تری هم شود. حال سوال اینجاست که چرا برخی از افراد نباید لیمو ترش بخورند و چه تاثیری می‌تواند بر روی سلامتی آن‌ ها داشته باشد؟ در این بخش به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

افرادی با بیماری ‌های التهابی روده (IBD)

لیمو به دلیل خاصیت اسیدی خود می‌تواند برای افراد مبتلا به بیماری‌ های التهابی روده نظیر کرون و کولیت اولسراتیو مشکلاتی به وجود آورد. این بیماران ممکن است پس از مصرف لیمو با تشدید علائم التهابی مواجه شوند. تحقیقات نشان داده ‌اند که اسیدها و ترکیبات خاص موجود در مرکبات می ‌توانند فعالیت سلول ‌های التهابی را افزایش دهند.

افراد دارای رفلاکس معده و مشکلات گوارشی

اسید سیتریک موجود در لیمو می ‌تواند باعث کاهش pH معده شود و رفلاکس اسید را تشدید کند. افرادی که مبتلا به رفلاکس معده (GERD) هستند، بهتر است از مصرف لیمو اجتناب کنند یا مصرف آن را محدود نمایند. همچنین ترکیبات اسیدی لیمو ممکن است دیواره‌ های مخاطی معده و روده را تحریک کرده و روند بهبود زخم‌ ها را کند نماید.

افراد مبتلا به خشکی دهان

افرادی که به خشکی مزمن دهان دچار هستند، ممکن است با مصرف لیمو به دلیل اسید سیتریک موجود در آن، به جای تحریک بزاق، دچار افزایش احساس خشکی و تحریک مخاط دهان شوند. همچنین اسیدیته بالای لیمو ناحیه تبخال را تحریک کرده و باعث گسترش آن خواهد شد.

افراد با سطح پتاسیم بالا

مصرف لیموناد و محصولات حاوی لیمو می‌تواند سطح پتاسیم خون را افزایش داده و در نتیجه مشکلات قلبی و عصبی را در بیماران مبتلا به هایپرکالمی تشدید کند. اسید سیتریک موجود در لیمو نیز ممکن است با دارو های قلبی مثل مهارکننده‌ های ACE و بتابلاکر ها تداخل داشته و اثربخشی آن‌ ها را کاهش دهد.

افراد دچار سردردهای میگرنی و سینوسی

مصرف لیمو به دلیل وجود اسید سیتریک باعث تحریک بافت ‌های سینوسی و افزایش فشار و در نتیجه تشدید سردرد های سینوسی خواهد شد. همچنین ترکیباتی مانند تیرامین که در مرکبات یافت می‌ شوند، ممکن است حملات میگرنی را در افراد مستعد تحریک کنند.

افراد دیابتی‌ با قند خون ناپایدار

لیمو ترش اگر چه شاخص گلیسمی پایینی دارد، اما مصرف زیاد آن می ‌تواند به دلیل وجود اسید سیتریک و تأثیرات متابولیکی بر کبد و پانکراس، سطح قند خون را نوسانی کند.

افراد حساس به مرکبات

اسید سیتریک و لیمونن موجود در لیمو به عنوان آلرژن عمل کرده و علائم پوستی مانند خارش و کهیر را تشدید خواهند کرد. در حقیقت مصرف بیش از حد لیمو به ویژه در افرادی که از قبل پوست خشک دارند؛ می ‌تواند باعث خشکی و تحریک بیشتر شود.

افراد حساس به نور

لیمو ترش حاوی ترکیبات فوروکومارین است که می‌تواند حساسیت به نور را در افرادی که به آن مبتلا هستند، افزایش دهد. این افراد ممکن است با قرار گرفتن در معرض نور خورشید دچار بثورات پوستی، قرمزی یا حتی تاول شوند.

افراد مبتلا به سوء تغذیه

اگر چه لیمو حاوی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌ کند، اما مصرف بیش از حد آن می ‌تواند تعادل اسیدی بدن را برهم زند و سیستم ایمنی را تضعیف کند که این امر وضعیت افرادی با سوء تغذیه را وخیم‌تر خواهد کرد.

زنان باردار مبتلا به تهوع صبحگاهی

گرچه مصرف کمی لیموترش یا آبلیمو برای برخی زنان باردار تسکین ‌دهنده است، اما اسیدیته بالای آن می ‌تواند در زنان بارداری که با تهوع شدید دست ‌و پنجه نرم می‌کنند، تحریک معده و افزایش استفراغ را به دنبال داشته باشد.

بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)

لیمو با خاصیت اسیدی قوی خود می‌تواند در برخی افراد مبتلا به IBS مشکلاتی ایجاد کند. مصرف این میوه ممکن است علائمی مانند نفخ، اسهال یا یبوست را تشدید کند.

بیماران کلیوی

مصرف زیاد لیمو به دلیل محتوای بالای اگزالات می ‌تواند خطر تشکیل سنگ‌های کلیوی را افزایش دهد. تحقیقات نشان می ‌دهد که مصرف مداوم مواد حاوی اگزالات ممکن است دفع اگزالات از طریق ادرار را افزایش داده و به تشکیل سنگ ‌های جدید منجر شود.

بیماران قبل از جراحی

خاصیت ضد انعقادی فلاونوئید ها در لیمو می ‌تواند خطر خونریزی را در طی یا پس از جراحی افزایش دهد؛ همچنین لیمو ممکن است با دارو های بیهوشی تداخل داشته و اثر آن‌ها را کاهش دهد. علاوه بر این مصرف لیمو می ‌تواند با برخی دارو ها مانند مهارکننده ‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE inhibitors)، دارو های ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) و دارو های کاهنده فشار خون تداخل ایجاد کند.

افراد مبتلا به اختلالات ادراری

افرادی که مشکلات دستگاه ادراری دارند، ممکن است با مصرف لیمو به علت اسید سیتریک موجود در آن دچار تحریک و التهاب مثانه شوند. این وضعیت علائم چنین افرادی به ویژه کسانی که به سیستیت بینابینی مبتلا هستند را بدتر خواهد کرد. در واقع افزایش اسیدیته ادرار می ‌تواند دیواره‌ های مثانه را تحریک و مشکلات بیشتری ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا