اخبار اجتماعی

مسابقات آیوکاپ؛ بستری برای رقابت و نوآوری

چهارمین دوره مسابقات خلاقیت و نوآوری در حوزه برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی آیوکاپ، به‌طور رسمی آغاز به کار کرد. این مسابقات، عرصه‌ای برای رقابت در چالش‌های برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی، ایده‌پردازی و نوآوری و لیگ برنامه‌نویسی زنده است.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چهارمین دوره مسابقات خلاقیت و نوآوری در حوزه برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی آیوکاپ، به‌طور رسمی آغاز به کار کرد.

مسابقات آیوکاپ؛ بستری برای رقابت و نوآوری

آیوکاپ یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی است که تاکنون سه دوره موفق را پشت سر گذاشته است. این مسابقات، عرصه‌ای برای رقابت در چالش‌های برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی، ایده‌پردازی و نوآوری و لیگ برنامه‌نویسی زنده است. این دوره از مسابقات با حضور شرکت‌کنندگان برتر این حوزه آغاز شده و اختتامیه آن یازدهم اردیبهشت‌ماه 1404 در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد، جایی که برترین‌های این رقابت‌ها معرفی خواهند شد. 

مسابقات هوش مصنوعی آیوکاپ در حاشیه دومین سالگرد تأسیس آکادمی آیولرن در دانشگاه تهران، با حضور جمعی از فعالان حوزه فناوری و نوآوری، مدرسان و منتورها و دانشجویان برگزار شد.

آینده هوش مصنوعی و نقش ایران

این مراسم در تالار شهید رجب‌بیگی دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد و مجید تجن جاری، موسس و مدرس آیولرن، طی سخنانی به تاریخچه هوش مصنوعی و نسل‌های سه‌گانه آن پرداخت و با اشاره به وضعیت کنونی هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: آنچه امروز در دسترس عموم قرار دارد، هوش مصنوعی محدود ANI) ) است که در برخی زمینه‌ها نظیر پردازش اعداد و تصاویر نسبت به انسان عملکرد بهتری دارد؛ اما در برخی حوزه‌ها، همچنان برتری با انسان است.

وی با تأکید بر اینکه مدل‌های هوش مصنوعی عمومیAGI) ) همچنان توانایی پردازش هم‌زمان صوت، تصویر، متن و مکالمه را ندارند، اظهار کرد: با توسعه چت‌بات‌هایی مانند ChatGPT، Gemini و DeepSeek، به‌زودی شاهد ظهور هوش مصنوعی عمومی خواهیم بود. اما نسل بعدی هوش مصنوعی ، فرابشری ASI) ) است که به لحاظ توانایی از مجموع کل هوش انسان‌های کره زمین فراتر خواهد رفت. با ظهور این هوش مصنوعی تحولات بزرگ و تغییرات شگرفی را شاهد خواهیم بود.

این فعال حوزه هوش مصنوعی در ادامه بر اهمیت بهره‌گیری از ابزارهای هوش مصنوعی برای بازار ایران تأکید کرد و گفت: در این مجموعه، ما یک بستر جامع All in one) ) ایجاد کرده‌ایم که تمامی نیازهای آموزشی دانشجویان، از ایده‌پردازی تا توسعه محصول، را دربر می‌گیرد.

وی با اشاره به 10 مهارت کلیدی تبدیل ایده به محصول، افزود: دانشجویانی که به این آکادمی می‌پیوندند، علاوه بر فراگیری مهارت‌های خلاقیت، ایده‌پردازی، تحلیل بازار و مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری، آموزش‌های تخصصی در زمینه برنامه‌نویسی هوش مصنوعی و مهارت‌های نرم مانند مذاکره و مدیریت محصول را نیز دریافت می‌کنند.

تجن جاری با اشاره بر اینکه یادگیری هوش مصنوعی به تنهایی کافی نیست، اضافه کرد: یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی مانند پایتون به‌تنهایی منجر به تولید یک محصول هوش مصنوعی نمی‌شود. ما در آیولرن، علاوه بر آموزش مهارت‌های فنی، فناوری‌های مرتبط مانند توسعه وب و اپلیکیشن را نیز آموزش می‌دهیم تا دانشجویان بتوانند محصولات هوش مصنوعی خود را به مرحله اجرا برسانند.

در سال‌های اخیر، آموزش تخصصی هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی مورد توجه نهادهای علمی و آموزشی قرار گرفته و تلاش‌هایی برای تربیت نیروی انسانی ماهر در این حوزه صورت گرفته است. یکی از مجموعه‌هایی که در این زمینه فعالیت دارد، آیولرن است که از سال 1401 با تمرکز بر آموزش مهارت‌های دیجیتال، به ویژه هوش مصنوعی، کار خود را آغاز کرده است.

این مجموعه با بهره‌گیری از بیش از 200 متخصص و منتور آموزشی، دوره‌های مختلفی را برگزار کرده و به‌ویژه از طریق بوتکمپ‌های رایگان، زمینه آشنایی علاقه‌مندان با مفاهیم این حوزه را فراهم کرده است. 

بر اساس آمار منتشرشده، این نوع آموزش‌ها تأثیر بسزایی در توسعه اکوسیستم فناوری داشته و به تأسیس چندین استارتاپ فعال در کشور منجر شده است. همچنین، برخی از فارغ‌التحصیلان این دوره‌ها موفق به کسب افتخارات بین‌المللی، از جمله مدال طلای مسابقات اختراعات سوئیس و رتبه برتر رقابت‌های علمی ترکیه شده‌اند.

با ادامه این روند، نقش مراکز آموزشی در پرورش استعدادهای جدید و توانمندسازی نیروی متخصص، بیش از پیش پررنگ خواهد شد و می‌تواند تأثیر قابل توجهی در رشد صنعت فناوری کشور داشته باشد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا