اخبار اجتماعی

وجود 6000 فارغ التحصیل رشته کاردرمانی در کشور

رئیس انجمن کاردرمانی ایران از وجود بیش از ۶ هزار فارغ‌التحصیل رشته کاردرمانی در کشور خبر داد.

خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، قدرت خاوری؛ رئیس انجمن کاردرمانی ایران در آیین افتتاحیه بیست‌وپنجمین کنگره ملی کاردرمانی که در سالن قلم مرکز همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار شد، اظهار کرد: کاردرمانی بیش از 50 سال قدمت دارد و در حال حاضر حدود 6 هزار نفر فارغ تحصیل کادردرمانی داریم.

وی افزود: کاردرمانی از جمله رشته‌های توانبخشی است که امروزه در ایران نقش بسزایی در بازتوانی حرفه‌ای و فیزیکی افراد ناتوان ایفا می‌کند، کاردرمانگران با استفاده از روش‌های خلاقانه، حرفه‌ای و آکادمیک، بدنه اصلی تیم توانبخشی بسیاری از ضایعات نظیر فلج مغزی سکته مغزی و … را تشکیل می‌دهند.

خاوری با بیان اینکه کاردرمانگر علاوه بر درمان جسم، در حوزه اختلالات روانی و اعتیاد نیز خدمات موثری را ارائه می‌دهد، ادامه داد: کاردرمانی چند حوزه فعالیت یک انسان را دربر می‌گیرد که شامل بازی، خواب، شغل افراد، آموزش، فعالیت‌های روزمره، مشارکت‌های اجتماعی و مراقبت از خود است.

به گفته وی، در هریک از حیطه‌های یاد شده اگر اختلال ایجاد شود کاردرمانی برای بهبود شرایط به فرد آسیب دیده کمک می‌کند.

خاوری با تاکید بر اینکه یک فرد به هر دلیلی اعم از مشکلات روان، جسم یا هر ضایعه اجتماعی قادر به انجام فعالیت‌های شخصی خود نباشد می‌تواند از کاردرمانگر برای بهبود شرایط کمک بگیرد، بیان کرد: امروزه با توجه به شیوه نادرست سبک زندگی در جامعه، کاردرمان‌ها به اصلاح سبک زندگی افراد کمک می‌کنند.

رئیس انجمن کاردرمانی ایران با اظهار نگرانی از افزایش مهاجرت کاردرمان‌ها گفت: علت اصلی آن شرایط بهتر و آگاهی بیشتر از این رشته در کشورهای توسعه یافته است و اینکه وضعیت مطلوبی برای فعالیت این متخصصان در مراکز درمانی وجود ندارد.

خاوری با اشاره به این موضوع که بیماری‌های مرتبط با کاردرمانی بسیار هزینه بر و مزمن هستند، تصریح کرد: متاسفانه بیمه، بیماری‌های این بخش را تحت پوشش خود قرار نمی‌دهد و این امر برای خانواده بیماران مسئله‌ای دشوار است. تحت پوشش قرار گرفتن بیماری‌های مربوط به کاردرمانی یک مطالبه جدی فعالان این بخش است.

وی تأکید کرد: با توجه به افزایش سالمندی و پیر شدن جمعیت و نیاز مبرم مردم به خدمات توانبخشی از جمله کاردرمانی ضروریست دولت تدابیری برای پوشش بیمه‌های پایه در این زمینه در نظر بگیرد.

دانش کاردرمانی در ایران با جهان برابری می‌کند

در ادامه نرگس قمری؛ دبیر اجرایی بیست‌وپنجمین کنگره کادر درمانی ایران نیز بیان کرد: دانش کاردرمانی در ایران با دنیا برابری می‌کند اما به دلیل وضعیت نامطلوب فعالیت فارغ‌التحصیلان این رشته در مراکز درمانی دولتی و خصوصی تمایل مهاجرت به کشورهای دیگر بیشتر شده است.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این کنگره افزود: هدف از برگزاری این کنگره ارائه تازه‌های کاردرمانی و بحث و تبادل نظر میان پزشکان و کاردرمانگرها و تجربیات و یافته‌های جدید در دنیا است.

سید جواد حسینی؛ سرپرست سازمان بهزیستی کشور نیز با حضور در بیست‌و‌پنجمین کنگره کاردرمانی ایران با گرامیداشت روز کاردرمانی، این رشته را یکی از مهم‌ترین رشته‌های همکار در سازمان بهزیستی دانست و گفت: فعالیت اصلی کاردرمانگران بازگرداندن انسان‌ها به زندگی عادی و بهبود کیفیت زندگی آن‌هاست.

وی ادامه داد: کاردرمانگران، انسان‌هایی را که به هر نحوی دچار آسیب شده و از زندگی روزمره جامانده اند، به زندگی روزمره باز می‌گردانند.

حسینی با اشاره به اینکه کاردرمانگران باید به موضوعات و چالش‌ها و آسیب‌های گسترده نوپدید اجتماعی همچون موضوعات روانی و رفتاری ورود کنند، افزود:جامعه اتیسم یکی از گروه‌های مهم هدف سازمان بهزیستی است که کاردرمانگران نقش مهمی در آموزش و توانبخشی این گروه ایفا می‌کنند و توسط این متخصصین آماده حضور در جامعه می‌شوند.

وی در ادامه به بیش از 6 هزار فارغ‌التحصیل رشته کاردرمانی اشاره کرد و گفت: خوشحالیم که تعداد فارغ التحصیلان این رشته تقریباً متناسب نیاز در حال رشد جامعه است و خوش بین هستیم که با همکاری دانشگاه‌ها این تعداد در آینده نزدیک بیشتر شود تا بخش اعظمی از نیازهای جامعه هدف به ویژه اشخاص دارای معلولیت توسط متخصصین این رشته برطرف شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور به ارائه خدمت این سازمان به 8 میلیون نفر و پوشش حمایتی 2 میلیون و 500 هزار خانوار اشاره کرد و افزود: امروز ما به 1.5 میلیون شخص دارای معلولیت ارائه خدمات می‌دهیم که سالانه تعداد قابل توجهی به این افراد به علت تصادفات افزوده می‌شود.

وی یادآور شد: در حالی اشخاص دارای معلولیت ناشی از تصادفات به جامعه حمایتی ما افزوده می‌شود که بهزیستی سهمی از محل جرائم راهنمایی و رانندگی ندارد.

حسینی به موضوع قانون اختصاص 3 درصد سرجمع بودجه دستگاه‌ها به تعادل بخشی منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی خود، موضوع عدالت است و باید از این قانون مستثنی شود.

وی در مورد سیاست‌های سازمان بهزیستی در دوره جدید گفت: به دنبال کوچک سازی مراکز توانبخشی به جهت شبیه شدن آن‌ها به محیط خانواده هستیم. همچنین به همین منظور گسترش مراکز توانبخشی روزانه در مقابل شبانه‌روزی را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور حرفه آموزی و اشتغال‌آفرینی را از دیگر اهداف بهزیستی عنوان و اظهار کرد: ما به دنبال جامعه دوست‌دار انسان هستیم که مهم‌ترین موضوع آن جامعه دوستدار معلول و جامعه دوستدار سالمند است. همچنین با طرح بهزیست محله که یکی از اهداف اصلی آن جامعه سالمند است، امیدواریم به این جامعه خدمت رسانی شود.

بهداشت و درمان ,

در ادامه این مراسم، آرش انیسیان؛ مدیرکل اقتصاد سلامت سازمان نظام پزشکی کشور، نیز بیان کرد: ظرفیت‌های کاردرمانی برای فعالیت در حوزه‌های صنعت، کیفیت زندگی، تامین اجتماعی، بخش خصوصی و… بسیار بالاست.

مدیرکل اقتصاد سلامت سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در دو سال گذشته، به همت انجمن علمی کاردرمانی و سازمان نظام پزشکی، تلاش‌های فراوانی جهت ویرایش کدخدمت‌های کاردرمانی صورت گرفت و امسال، تمرکز بر حذف هشتگ‌ها و پوشش بیمه است.

انیسیان با اشاره به بدعهدی‌هایی که در خصوص بیمه صورت گرفته بود، گفت: با این وجود، اهمیت بیمه همچنان پررنگ است چرا که علاوه بر افزایش تقاضا و استفاده از خدمات کاردرمانی، هویت‌بخشی به رشته را تسهیل می‌کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا