وزیر پزشکان در کمیسیون پزشکان به پزشکان سهامدار پاسخ میدهد!/ ضرورت ورود کمیسیون اجتماعی یا اصل ۹۰ به حوادث بیمارستانی اخیر
در پی حوادث اخیر در بیمارستانهای چشم پزشکی نگاه و ولی عصر تبریز، وزیر بهداشت فردا در کمیسیون بهداشت مجلس برای پاسخ به سئوال نمایندگان حاضر می شود.
جلسه پاسخگویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با حضور نمایندگانی از کمیسیون بهداشت که بعضی از اعضا و به ویژه رئیس آن از پزشکان معالج و سهامداران بیمارستان نگاه هستند، برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی تابناک، تعارض منافع، همواره موضوع چالشبرانگیز در خصوص شرایط کار پزشکان و نظارت بر کار آنها بوده است. البته چالشبرانگیز برای شهروندان. چرا که قشر پزشکی هم در آموزش، هم بازرسی و هم نظارتهای قانونی و … بیشتر از هر قشر دیگری، درونگروهی عمل کرده و معلوم نیست این رویه تا کی باید ادامه داشته باشد.
این وضعیت نگرانیهای زیادی را در مورد چرخه پاسخگویی و نظارت بر عملکرد پزشکان ایجاد کرده است.
حالا وزیر بهداشت درباره حوادث بیمارستانهای چشم پزشکی نگاه، ولی عصر تبریز و احتمالا قائم و نیز موضوع سرمهای آلوده در مشهد، به جمع پزشکان مجلس که ریاست آن با دکتر شهریاری، یکی از پزشکان همان بیمارستان نگاه است، میرود تا پاسخگوی نابینا شدن ۹ شهروند در یک روز و فاجعه استفاده از آب مقطر به جای داروی شیمی درمانی باشد. بیمارستان ولی عصر تبریز نیز، متعلق به شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور است.
بیمارستان چشم پزشکی نگاه و ولی عصر تبریز در ماههای اخیر با حوادث نابینا شدن ۹ شهروند در یک روز و مرگ تعدادی از بیماران به دلیل استفاده از آب مقطر به جای داروی شیمی درمانی خبرساز شدهاند. در هر دو مورد رسانهای شدن موضوع، باعث توجه جدیتر به حقوق قربانیان شد و پروندهها در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است. فوت ۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی در اثر محلول آلوده به آلومینیوم بر اثر سرمهای آلوده نیز که ظاهراً برای ثامن مشهد است، به همراه آتشسوزی بیمارستان قائم، از دیگر حوادث بیمارستانی این ماههای اخیر است.
لزوم واگذاری پیگیری نظارتی به کمیسیون اجتماعی یا اصل ۹۰ مجلس
روز سهشنبه وزیر بهداشت در جلسه کمیسیون بهداشت، برای پاسخ به نمایندگان حاضر میشود، اما همه اعضای این نشست از جامعه پزشکی هستند و طبیعتاً تعارض منافع، میتواند در این باره ایجاد تردید و مسئله کند.
با احترام به شأن جامعه پزشکی و کادر درمان که نقطه امید سلامت همه شهروندان هستند، اما طبیعی است که چنین روندی در هر سیستم و هر قشری، یک ایراد اساسی محسوب میشود.
کافی است تصور کنیم که برای پیگیری موضوع، بررسی امور به گروهی متشکل از قربانیان این حوادث سپرده شود. در آن صورت جامعه پزشکی چه واکنشی خواهد داشت؟ لذا بهترین گزینه واگذاری پیگیری این موضوعات به کمیسیون اجتماعی یا اصل ۹۰ مجلس است تا هر دو طرف بتوانند به احقاق حق خود امیدوار باشند. این پیشنهاد را تابناک به صورت ویژه به ریاست محترم مجلس ارائه می دهد تا شاید شرایط را برای نظارت بی عیب و نقص بر ماجرا فراهم سازد.
کمیسیون اجتماعی مجلس را میتوان از کمیسیونهای مرتبط با این موضوع قلمداد کرد. ضمن اینکه کمیسیون اصل ۹۰ با توجه به شرح وظایفش، میتواند نظارت بر حوادث بیمارستانی را در دستور کار داشته باشد.
در هر حال حوادث اخیر در بیمارستانها و موارد مرتبط با سرمهای آلوده، نیاز به بازنگری جدی در سیستم بهداشت و درمان کشور را نمایان میسازد. انتظار میرود که وزیر بهداشت در جلسه فردا با ارائه راهکارهای عملی و شفافسازی در این زمینه، اعتماد عمومی را بازگرداند.