اخبار اقتصادی

آغاز تبدیل رایگان، دوگانه‌سوز کردن خودروها

ویس‌کرمی با اشاره به اینکه طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی تک‌سوز به دوگانه‌سوز از ۱۴۰۰ طراحی و به مدت ۲ سال به‌دلیل عدم تأمین نقدینگی متوقف شده بود، اظهار کرد: با گشایش‌های انجام‌شده در ۲ ماه گذشته طرح تبدیل رایگان خودروهای تک‌سوز به دوگانه‌سوز از امروز به‌طور رسمی آغاز شد.

خبرگزاری تابناک

 

به گزارش «تابناک» به نقل از شانا، کرامت ویس‌کرمی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن) در حاشیه آیین بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه‌های متنوع‌سازی سبد سوخت کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از وقفه ۲ ساله ایجاد شده به‌دلیل نبود نقدینگی و عدم پرداخت حق پیمانکاران تبدیل خودروهای تک‌سوز به دوگانه‌سوز، توانستیم با استفاده از حواله گاز اختصاص داده شده به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، صورت وضعیت شرکت‌های تبدیل‌کننده خودروهای تک‌سوز بنزینی به دوگانه‌سوز را پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه روند تبدیل خودروهای عمومی تک‌سوز بنزینی به دوگانه‌سوز امروز به‌طور رسمی آغاز شد، افزود: افرادی که خودروهای عمومی تک‌سوز بنزینی دارند اعم از تاکسی، وانت‌بارها و مسافربرهای شخصی و اینترنتی می‌توانند با مراجعه به سامانه Gcr.niopdc.ir ثبت نام خود را انجام دهند و پس از بررسی‌های لازم، خودروهایی که مشمول تبدیل از تک‌سوز به دوگانه‌سوز هستند مشخص و در نوبت کارگاه‌های تبدیل قرار می‌گیرند، همچنین هم‌اکنون هفت شرکت تبدیل‌کننده ناوگان تک‌سوز بنزینی به دوگانه‌سوز در سطح کشور به‌صورت فعال وجود دارد.

مجوز احداث ۵۰ جایگاه سی‌ان‌جی در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه طی قراردادی، ۴۵ هزار دستگاه تاکسی دوگانه‌سوز در مرحله نخست ازسوی شرکت ایران‌خودرو تولید و به متقاضیان ارائه می‌شود، ادامه داد: همچنین طی قراردادی، خودروسازی زامیاد نیز به طرح تولید خودروهای دوگانه‌سوز اضافه و قرارداد تبدیل کارخانه‌ای ۳۰ هزار دستگاه وانت سنگین با شرکت زامیاد امضا شد.

ویس‌کرمی با اشاره به اینکه امروز ۱۲ جایگاه‌ سی‌ان‌جی در چند استان کشور به بهره‌برداری رسید، گفت: تعداد جایگاه‌های سی‌ان‌جی هم‌اکنون در سراسر کشور به ۲ هزار و ۶۰۰ جایگاه رسیده است و احداث ۹۳ جایگاه سی‌ان‌جی در دست اجرا قرار دارد، همچنین پنج جایگاه سی‌ان‌جی در استان سیستان و پلوچستان تاکنون راه‌اندازی شده و تعداد پنج جایگاه دیگر تا پایان سال به شمار جایگاه‌های این استان افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه مجوز احداث ۵۰ جایگاه سی‌ان‌جی دیگر به‌صورت رایگان در استان سیستان و بلوچستان اخذ شده است، افزود: ۱۶ دستگاه تجهیز نو برای جایگاه‌های سی‌ان‌جی استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده است.

اختصاص بی‌سابقه تخصیص سوخت مایع به نیروگاه‌ها

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه هم‌اکنون ۱۰۸ کارگاه تعویض مخزن در سطح کشور فعال است، تصریح کرد: وزارت کشور ۱۸ هزار دستگاه تاکسی که مخازن آن‌ها منقضی شده و نیاز به تعویض دارند به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی معرفی کرده‌ و مخزن ۸ هزار و ۳۰۰ دستگاه از این تاکسی‌ها تعویض شده است.

ویس‌کرمی تأکید کرد: اگر استانداردهای مرتبط با بهره‌برداری از جایگاه‌های سی‌ان‌جی و استاندارهای ناوگان حمل و نقل  رعایت شود، هیچ‌گونه حادثه‌ای رخ نمی‌دهد و عمده حوادث مربوط به دستکاری غیراصولی و غیراستاندارد از سوی شخص مالک خودرو روی مخازن است.

وی با اشاره به سهمیه بنزین نوروزی گفت: سهمیه‌ها هیچ‌گونه تغییری نخواهد داشت و با همین روند موجود سهمیه بنزین اختصاص داده می‌شود و ذخیره‌سازی‌های مناسب بنزین برای تعطیلات نوروزی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه مقدار سوخت مایع اختصاص داده شده به نیروگاه‌ها در زمستان ۱۴۰۳ رقمی بی‌سابقه بوده است، بیان کرد: براساس تکالیف ابلاغی باید به‌طور متوسط روزانه ۵۰ میلیون لیتر نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شد که در زمستان امسال تحویل سوخت مایع نیروگاهی بیش از مقدار تکلیف محقق شده است به‌گونه‌ای که در آذر میانگین روزانه ۵۰ میلیون لیتر نفت‌گاز در روز، در دی میانگین ۵۴ میلیون لیتر در روز و از ابتدای بهمن‌ تاکنون حدود ۵۲ میلیون لیتر در روز به نیروگاه‌ها تحویل داده شده است.

استفاده از سوخت‌های زیستی در دستور کار

ویس‌کرمی همچنین در آیین بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه‌های متنوع‌سازی سبد سوخت کشور با بیان اینکه در قانون هفتم پیشرفت بر بحث متنوع‌سازی سبد سوخت کشور تأکید شده است، افزود: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران بنا دارد همزمان با تقویت صنعت سی‌ان‌جی و زیرساخت‌های آن، استفاده از سوخت‌های زیستی اعم از بایواتانول و بایودیزل را در دستور کار قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه صنعت سی‌ان‌جی در ابتدای دهه هشتاد به‌منظور بهینه‌سازی مصرف سوخت کشور در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: از ابتدای ۱۳۸۰ تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ جایگاه سی‌ان‌جی در کشور ساخته شده  و ۹۳ جایگاه در دست احداث است که پیشرفت قابل‌توجهی به‌شمار می‌آید.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه برنامه داریم تا مصرف سی‌ان‌جی را در کشور افزایش دهیم، تصریح کرد: براساس مصوبه شورای اقتصاد در ۱۳۹۹ تبدیل خودروهای بنزینی اعم از باری و مسافری به خودروهای دوگانه‌سوز در دستور کار قرار گرفت و قراردادهای بسیار خوبی در این زمینه با هفت شرکت تبدیل‌کننده و یک شرکت تولیدکننده (ایران خودرو) امضا شد. براساس این قرارداد از اسفند ۱۳۹۹ تاکنون حدود ۳۴۰ هزار دستگاه خودرو عمومی تک‌سوز اعم از تاکسی و وانت‌بار به خودرو دوگانه‌سوز تبدیل شد.

آغاز تبدیل رایگان دوگانه‌سوز کردن خودروها

ویس‌کرمی با اشاره به اینکه طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی تک‌سوز به دوگانه‌سوز از ۱۴۰۰ طراحی و به مدت ۲ سال به‌دلیل عدم تأمین نقدینگی متوقف شده بود، اظهار کرد: با گشایش‌های انجام‌شده در ۲ ماه گذشته طرح تبدیل رایگان خودروهای تک‌سوز به دوگانه‌سوز از امروز به‌طور رسمی آغاز شد.

وی با بیان اینکه در بحث سوخت مایع تعداد ۵۰ جایگاه عرضه بنزین و نفت‌گاز در ایام دهه فجر در سراسر کشور بهره‌برداری شد، گفت: ثبت‌نام طرح تبدیل رایگان خودروهای تک‌سوز به دوگانه‌سوز به‌طور رسمی آغاز شده و ۳۵۳ کارگاه به‌منظور انجام تبدیل خودروها فعال شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه هم‌اکنون ۱۰۸ کارگاه تعویض مخزن در سطح کشور فعال است، تصریح کرد: وزارت کشور ۱۸ هزار دستگاه تاکسی که مخازن آن‌ها منقضی شده و نیاز به تعویض دارند به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی معرفی کرده‌ و مخزن ۸ هزار و ۳۰۰ دستگاه از این تاکسی‌ها تعویض شده است.

وی یادآور شد: پنج جایگاه سی‌ان‌جی در استان سیستان و پلوچستان تاکنون راه‌اندازی شده و تعداد پنج جایگاه دیگر تا پایان سال به شمار جایگاه‌های این استان افزوده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا