ارزش پژوهش فناورانه کشاورزی به 175 میلیون دلار رسید
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: ارزش محصولات فناورانه پژوهشگاه با اجرا در سطحی بیش از دویست هزار هکتار به ارزش بیش از ۱۷۵ میلیون دلار رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محسن مردی رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی امروز در سومین و نمایشگاه فناوری نوین کشاورزی اظهارداشت: بخش کشاورزی با تولید سالانه بیش از 130 میلیون تن و اشتغال بیش از 15 میلیون نفر مهمترین وظیفه ملی که همان تامین امنیت غذایی کشور است را عهده دار است.
وی افزود: هزاران سال است که این وظیفه مهم توسط کشاورزان زحمتکش و بی ادعا برای ایران زمین انجام می شود.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد:یکی از مهمترین شاخصه های بخش کشاورزی به ویژه در سال های اخیر ثبات در تولید است که علیرغم چالش ها و تهدیدات مختلف در کشور پهناور و تاریخی ایران عزیزمان، همواره امنیت غذایی از یک ضریب قابل قبول برخوردار بوده است.
وی تصریح کرد: البته چالش های ماندگار و برنامه های کم اثر از مهمترین اشکالات بخش کشاورزی است که عمده دلیل آنها بر می گردد به ریشه های کهن تاریخی و فرهنگی، عدم تحلیل و نوآوری و عدم استفاده از ظرفیت ها (نیروی انسانی و زیر ساخت) منطبق بر مزیت ها که جای بحث فراوان دارد.
مردی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با دارا بودن تجربیات ارزشمند، نیروهای انسانی متخصص و تعهد و زیرساخت های پیشرفته متعهد به ارایه گسترده خدمات فناوری های نوین به سایر موسسات و مراکز تحقیقاتی کشور و اجرای کلان پروژه های تخصصی و هدفمند در حوزه های مختلف با استفاده از فناوری های مختلف می باشیم.
وی افزود: مهمترین راهبرد پژوهشگاه ترکیب علم، نوآوری و تجارت است و معتقد است رفع چالشهای بخش کشاورزی تنها از طریق انتقال دانش و فناوری میسر نیست و ضروری است اصلاحات لازم همزمان در بخشهای سیاستگزاری، مقررات و اصلاح روندهای موجود هم انجام شود.
مردی گفت: پژوهشگاه با ایجاد مرکز نوآوری و حتی با در اختیار قرار دادن میز های آزمایشگاهی هم اکنون با تمام توان به عنوان واحد تحقیق و توسعه در کنار واحدهای تولیدی کشور قرار گرفته است و بیش از85 درصد پروژه های پژوهشگاه مشترک با شرکت های خصوصی و یا سایر مرکز علمی و تحقیقاتی کشور است.
وی گفت: بر اساس گزارشها و تحلیلهای ملی و بین المللی به دلیل پدیده گرمایش زمین و تغییر اقلیم، امنیت غذایی ایران در افق 2050 با چالش های جدی روبرو خواهد شد که تنها استفاده از راه حل های نوآورانه و اقدامات جسورانه و اجرای هماهنگ و بهنگام آنها می تواند در کاهش اثرات مذکور موثر واقع گردند. تحلیل، نوآوری و بن بست شکنی؛ کلید توسعه پایدار کشاورزی است.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: سومین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی به عنوان یک پلتفرم مهم برای ترکیب علم، نوآوری و تجارت در حوزه کشاورزی نوین است که دارای تأثیرات قابل توجهی بر جامعه و اکوسیستم کشاورزی دارد.
وی گفت:هدف ما از برگزاری این رویداد، ایجاد بستری برای شبکهسازی میان فعالان تولید غذا و فناوری است. ما معتقدیم که این شبکهسازی تأثیر عمیقی بر اکوسیستم کشاورزی دارد و منجر به بهبود عملکرد و پایداری سیستمهای کشاورزی خواهد شد.
مردی افزود: روش کار ما اینگونه بوده است که ابتدا شبکه گسترده ای از فعالان تولید غذا شامل شرکت ها، کشت و صنعت ها، محققان و مراکز علمی و سایر ذینفعان و ذی مدخلان را در حوزه های تولید، بازار، حاکمیت و فناوری ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: سپس جلسات همرسانی و هماهنگی دو به دو یا جمعی برگزار کردیم که منجر تبیین به یک یا چند مسئله مشخص با راهکارهای تعریف شده شفاف شده است که نقش بازیگران کاملا مشخص شده است. در موضوعات مهم مثل کشاورزی دقیق و هوش مصنوعی لازم شده حتی رویداد مجزایی برگزار کنیم.
وی گفت: در این رویداد 40 شرکت از سراسر کشور در حوزههای مختلف و مشخص فناوریهای نوین کشاورزی انتخاب شدند که هر کدام با ایدهها و نوآوریهای خلاقانه خود می توانند در ارتقای امنیت غذایی کشور موثر باشند.
وی گفت:نقش صادرکنندگان در کشاورزی بهویژه در توسعه بازارهای جدید، افزایش درآمد کشاورزان، انتقال فناوری و ایجاد استانداردهای کیفی بسیار حیاتی است. همچنین، سرمایهگذاران با تأمین منابع مالی و حمایت از پروژههای نوآورانه میتوانند به تسریع روند توسعه فناوریهای نوین در کشاورزی کمک کنند.
بنابراین گزارش در حاشیه این رویداد قراردادهای مختلفی در حوزه های کودهای زیستی، مهارگرهای زیستی، نانو کود، پلاسمای سرد، استارترهای صنایع لبنی، نانو فیلتر و نانو پوشش ها به امضا خواهد رسید.
انتهای پیام/