الگوی مولدسازی زمین 35هزارمیلیاردی به کل کشور تسری می یابد؟
یکی از بزرگترین مدلهای مولدسازی در کشور که ارزش آن حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان است در استان اصفهان اجرایی شد که میتوان از آن به عنوان یک مدل موفق در سایر موارد نیز استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بحث مولدسازی داراییهای دولت یکی از محورهایی است که سالها است به آن پرداخته شده و بندهای درآمدی نیز در خصوص آن در بودجه در نظر گرفته میشود. با این حال عموماً منابع در نظر گرفته شده برای این حوزه در بودجههای سنواتی به طور کامل محقق نمیشده است.
در حال حاضر شاهد اجرایی شدن مدل جدیدی از مولدسازی هستیم. نمونه ویژهای از اجرای این مدل از مولدسازی که طی روزهای گذشته نهایی شد، مربوط به استان اصفهان و یک زمین متعلق به شرکت آب منطقهای بود.
در این مدل ابتدا باید کار شناسایی اموالی که مازاد بودند انجام میگرفت. عمده این اقدام در دولت سیزدهم به سرانجام رسید با این حال بحث ارزش افزایی و برگزاری مزایدههای فروش این اموال به نتایج قابل قبولی نرسیده بود.
با این حال شاهد هستیم که با رویکرد جدید دولت چهاردهم در این حوزه و پیگیریهایی که در خصوص تسریع روند مولدسازی و خروج دولت از بنگاهداری صورت گرفته است، تا کنون موارد متعددی در هیات واگذاری مطرح شده و در مسیر مولدسازی قرار دارند. در همین راستا نیز بزرگترین نمونه مولدسازی در کشور در نهایت و در مرحله دوم برگزاری مزایده به فروش رسید.
عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص مولدسازی رخ داده در استان اصفهان نوشته بود که در فرایند مولدسازی، با اقدامات فشرده وزارت اقتصاد و استانداری اصفهان بزرگترین مورد مولدسازی با رقمی بالغ بر 35 هزار میلیارد تومان تحقق پیدا کرد. نتیجه این فرایند را در پروژههای عمرانی اصفهان شاهد خواهیم بود.
تامین 250 میلیون متر مکعب آب شرب برای استان اصفهان با مولدسازی یک زمین راکد
در مدل مولدسازی که از آن صحبت میکنیم، رقم فروش اموال مازاد به خود همان دستگاه مالک باز میگردد تا از این اعتبار برای تکمیل پروژههای عمرانی خود استفاده کند که این مسئله مورد اشاره وزیر اقتصاد نیز قرار گرفت.
در اصفهان زمینی به مساحت 15 هکتار و به قیمت 35.4 هزار میلیارد تومان در مزایده به فروش رسید. این زمین متعلق به شرکت آب منطقه ای بود. بر همین اساس نیز قرار است تا رقم به دست آمده از فروش این زمین به منظور تکمیل پروژههای تامین آب استان اصفهان که دچار تنش آبی نیز هست مورد استفاده قرار بگیرد.
به گفته مدیرکل امور اقتصادی اقتصادی و دارایی استان اصفهان، میتوان با اجرای این پروژههای آبی از محل مولد سازی دارایی، تا 250 میلیون متر مکعب آب شرب برای رفع مشکل 14 شهرستان استان از جمله شهرستان اصفهان تامین خواهد شد.
مولدسازی به کل کشور تسری میابد؟
پیش از این نیز نمونههای دیگری از ظرفیت مولدسازی در حوزههای دیگری بجز آب مطرح شده بود. به طور مثال یکی از موارد مورد نظر برای مولدسازی، فروش مدارس در مناطقی که ظرفیت پایین دانش آموز دارند، در ازای ساخت مدارس جدید و نوساز در مناطق مورد نیاز است.
با توجه به اینکه در حال حاضر شاهد اجرایی شدن این مدل از مولدسازی آن هم با این رقم بزرگ در استان اصفهان بودهایم، به نظر میرسد که این مدل در سایر نقاط کشور نیز قابق تسری است.
انتهای پیام/