بانک روسی: غرب دارایی های بلوکه شده را باز نمی گرداند
مدیرعامل دومین بانک بزرگ روسیه یعنی ویتیبی VTB، پیشبینی کرده است که غرب هیچکدام از داراییهای دولتی این کشور را که بهدلیل تحریمهای مرتبط با جنگ اوکراین بلوکه شدهاند، باز نخواهد گرداند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، آندری کوستین، مدیرعامل دومین بانک بزرگ روسیه یعنی ویتیبی VTB، پیشبینی کرده است که غرب هیچکدام از داراییهای دولتی این کشور را که بهدلیل تحریمهای مرتبط با جنگ اوکراین بلوکه شدهاند، باز نخواهد گرداند.
ایالات متحده و متحدانش حدود 300 میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی روسیه را از سال 2022 در راستای تحریمهای مربوط به اوکراین بلوکه کردهاند.
این داراییها که در مرکز تسویهحساب مستقر در بروکسل به نام یوروکلیر (Euroclear) نگهداری میشوند، میلیاردها دلار سود بانکی ایجاد کردهاند که اتحادیه اروپا تصمیم گرفته از آن برای تأمین بودجه مورد نیاز دولت اوکراین استفاده کند.
کوستین در مصاحبهای که روز دوشنبه منتشر شد، به رویترز گفت: در غرب میگویند بیایید هزینه بازسازی اوکراین را از این ذخایر پرداخت کنیم. آنها صورتحسابی تهیه خواهند کرد که حتی این ذخایر نیز برای آن کافی نخواهد بود.
آنتونیو کوستا، رئیس جدید شورای اروپا، روز یکشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا در سال آینده میلادی به ارائه کمکهای اقتصادی و نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد و از بهره حاصل از پولهای مسدودشده روسیه برای این منظور استفاده خواهد کرد.
کوستا در روز اول مسئولیت خود طی بازدید از کییف گفت: از ماه آینده، ما برنامه داریم که هر ماه به مدت یک سال، 1.5 میلیارد یورو (معادل 1.58 میلیارد دلار) کمک ارائه کنیم. این پول از درآمد داراییهای مسدودشده روسیه به دست آمده است و میتواند برای اهداف نظامی نیز استفاده شود.
اوایل امسال، اتحادیه اروپا تصمیم گرفت بخشی از بهره تولیدشده توسط داراییهای مسدودشده روسیه را به اوکراین اختصاص دهد.
در ماه ژوئیه، کمیسیون اروپا اعلام کرد که 1.5 میلیارد یورو از این بهره را به اوکراین، عمدتاً برای خرید تسلیحات، اختصاص خواهد داد. بخش دوم این کمک، که انتظار میرود مبلغ 1.9 میلیارد یورو باشد، به احتمال زیاد در بهار آینده پرداخت خواهد شد.
در اکتبر، پارلمان اروپا همچنین وامی تا سقف 35 میلیارد یورو به اوکراین تصویب کرد که قرار است از درآمدهای آتی داراییهای بلوکهشده روسیه بازپرداخت شود.
این وام بخشی از بسته حمایتی گروه هفت (G7) است که در ماه ژوئن برای ارائه حداکثر 50 میلیارد دلار حمایت مالی به اوکراین توافق شد.
حدود 210 میلیارد یورو از داراییهای بانک مرکزی روسیه در اتحادیه اروپا نگهداری میشود. ایالات متحده هنوز رقم دقیق داراییهای مسدودشده خود را اعلام نکرده است. بر اساس محاسبات رویترز، در ابتدای سال 2022 روسیه 67 میلیارد دلار دارایی بهصورت دلار آمریکا در اختیار داشت.
روسیه بارها غرب را به «سرقت» داراییهای خود متهم کرده است. آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه، در ماه اکتبر هشدار داد که مسکو به استفاده غرب از بهره داراییهای مسدودشده بانک مرکزی خود پاسخ خواهد داد.
او ماه گذشته اعلام کرد که روسیه از درآمد حاصل از داراییهای مسدودشده سرمایهگذاران غربی استفاده خواهد کرد. اگرچه این وزیر جزئیاتی درباره میزان دقیق داراییهای غربی که در روسیه نگهداری میشود، ارائه نکرد، اما محاسبات قبلی خبرگزاری ریانووستی نشان میدهد که این رقم تقریباً با حجم داراییهای بلوکهشده روسیه در خارج برابر است.
انتهای پیام/